Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

  In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars als streamers.

  Zo biedt de Logitech MX Brio een scherp en kleurrijk 4K-beeld met 30 fps en prima verstaanbaarheid via tweeruisonderdrukkende microfoons. De camera biedt ook een handigheidje (Show Mode) om snel te wisselen van beeld gericht op je gezicht naar beeld van objecten voor je op je bureau.

  Bouwkwaliteit en bevestiging

  De Logitech MX Brio voelt gewichtig en stevig aan: geen plastic maar een degelijk blok metaal. De camera zit via een magnetische bevestiging op een houder bevestigd, maar als je hem liever op een statief zet kan dat met de geïntegreerde schroefdraad. De houder heeft een herbruikbare microsuction-pad, waardoor de camera helemaal nergens heen gaat als hij eenmaal goed gepositioneerd op je scherm is geparkeerd.   

  De camera heeft een USB-C poort, waardoor je eventueel een vervangende kabel (USB 3.0 minimaal) kunt gebruiken. De kabel die je krijgt meegeleverd is 1,5 meter lang en stevig, maar wel soepel. 

  Lens, privacyfilter en speciale handige functie

  De grote lens voorop de camera is niet te missen, en de ribbels aan de lensrand zorgen voor fijne grip om de privacy-modus aan te zetten: een fysiek klepje wat in de behuizing de lens afsluit voor nieuwsgierige buitenstaanders. Een duidelijke langwerpige witte led geeft aan dat hij aan staat. 

  Het deel van de bevestiging waar de camera magnetisch op rust is ook naar voren te kantelen. De camera heeft namelijk ook de handige Logitech webcam-functie Show Mode gekregen, om bijvoorbeeld een tekening of object wat je voor je neus op je bureau hebt liggen in beeld te brengen als je de camera naar beneden richt: de software draait het beeld automatisch om zodat je niet naar ondersteboven-beeld kijkt. 

  Ook goed beeld bij minder goed licht

  De Logitech MX Brio is bewust ontworpen voor zo goed mogelijk beeld in ruimtes waar de lichtomstandigheden niet ideaal zijn: niet iedereen heeft thuis studio-verlichting of ringlights in gebruik. En als dan even de zon weg is, wordt het al snel vrij donker. De camera weet dit goed te compenseren, mede dankzij HDR. Je ontkomt er niet aan: voor de beeldoptimalisatie wordt AI ingezet. Ook de kleuren blijven natuurlijk in plaats van verwassen, en als je iemand bent die van hot naar her beweegt, schakel je viaLogi Tune RightSight in om je gezicht netjes midden in beeld te houden. 

  Microfoons

  Voor het audio-deel van de Logitech MX Brio worden twee dualbeamforming microfoons ingezet, die je prima verstaanbaar maken. Ze bieden geen ANC, maar onderdrukken wel ruis. We waren prima verstaanbaar voor de tegenpartij. 

  Compatibiliteit

  De Logitech MX Brio werkt samen met Windows (10 of later), macOS (vanaf versie 10.5), Linux en ChromeOS. De software van Logitech is alleen beschikbaar voor Windows en macoS. Je kunt meerdere software-tools gebruiken:Logi Options+ of Logi Tunevoor je videovergaderingen en Logitech G-Hub voor streaming. 

  Conclusie Logitech MX Brio review

  Al met al is de Logitech MX Brio een degelijke camera met prima beeldkwaliteit, die veelzijdig inzetbaar is. Met zn schroefdraad is hij op een statief te plaatsen, en met de handige optie om objecten voor je neus te laten zien met het simpelweg naar beneden draaien van je camera, hoef je geen set-up met twee camera’s te gebruiken.  

  Logitech MX Brio review: plus- en minpunten

  + Prima beeld én verstaanbaarheid
  + Handige Show Mode
  –  Relatief duur

  Logitech MX Brio specificaties

  Fabrikant

  Logitech

  Resolutie

  4K (30 fps

  Sensor

  8,5 MP

  Microfoon(s) 

  2 ×beamformingmet ruisonderdrukking 

  Afmetingen camera en houder

  44 × 98 × 36 mm, 20 × 38 × 45 mm 

  Gewicht

  totaal 176 gram

  Aansluiting

  USB-C (USB 3.0, verwijderbare kabel, 1.5m) 

  Shoplink en prijsAmazon, circa 229 euro

  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Alieke van Sommeren
  Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

  Lees ook

  CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

  In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

  QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

  In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er