Logitech MX Brio review: webcam voor zakelijke gebruikers én streamers

Alieke van Sommeren
0

Inhoudsopgave

    In deze review nemen we de Logitech MX Brio onder de loep. Dit is een webcam die is gericht op meer dan één doelgroep: zowel fanatieke vergaderaars als streamers.

    Zo biedt de Logitech MX Brio een scherp en kleurrijk 4K-beeld met 30 fps en prima verstaanbaarheid via tweeruisonderdrukkende microfoons. De camera biedt ook een handigheidje (Show Mode) om snel te wisselen van beeld gericht op je gezicht naar beeld van objecten voor je op je bureau.

    Bouwkwaliteit en bevestiging

    De Logitech MX Brio voelt gewichtig en stevig aan: geen plastic maar een degelijk blok metaal. De camera zit via een magnetische bevestiging op een houder bevestigd, maar als je hem liever op een statief zet kan dat met de geïntegreerde schroefdraad. De houder heeft een herbruikbare microsuction-pad, waardoor de camera helemaal nergens heen gaat als hij eenmaal goed gepositioneerd op je scherm is geparkeerd.   

    De camera heeft een USB-C poort, waardoor je eventueel een vervangende kabel (USB 3.0 minimaal) kunt gebruiken. De kabel die je krijgt meegeleverd is 1,5 meter lang en stevig, maar wel soepel. 

    Lens, privacyfilter en speciale handige functie

    De grote lens voorop de camera is niet te missen, en de ribbels aan de lensrand zorgen voor fijne grip om de privacy-modus aan te zetten: een fysiek klepje wat in de behuizing de lens afsluit voor nieuwsgierige buitenstaanders. Een duidelijke langwerpige witte led geeft aan dat hij aan staat. 

    Het deel van de bevestiging waar de camera magnetisch op rust is ook naar voren te kantelen. De camera heeft namelijk ook de handige Logitech webcam-functie Show Mode gekregen, om bijvoorbeeld een tekening of object wat je voor je neus op je bureau hebt liggen in beeld te brengen als je de camera naar beneden richt: de software draait het beeld automatisch om zodat je niet naar ondersteboven-beeld kijkt. 

    Ook goed beeld bij minder goed licht

    De Logitech MX Brio is bewust ontworpen voor zo goed mogelijk beeld in ruimtes waar de lichtomstandigheden niet ideaal zijn: niet iedereen heeft thuis studio-verlichting of ringlights in gebruik. En als dan even de zon weg is, wordt het al snel vrij donker. De camera weet dit goed te compenseren, mede dankzij HDR. Je ontkomt er niet aan: voor de beeldoptimalisatie wordt AI ingezet. Ook de kleuren blijven natuurlijk in plaats van verwassen, en als je iemand bent die van hot naar her beweegt, schakel je viaLogi Tune RightSight in om je gezicht netjes midden in beeld te houden. 

    Microfoons

    Voor het audio-deel van de Logitech MX Brio worden twee dualbeamforming microfoons ingezet, die je prima verstaanbaar maken. Ze bieden geen ANC, maar onderdrukken wel ruis. Zo waren we prima verstaanbaar voor de tegenpartij. 

    Compatibiliteit

    De Logitech MX Brio werkt samen met Windows (10 of later), macOS (vanaf versie 10.5), Linux en ChromeOS. De software van Logitech is alleen beschikbaar voor Windows en macoS. Je kunt meerdere software-tools gebruiken:Logi Options+ of Logi Tunevoor je videovergaderingen en Logitech G-Hub voor streaming. 

    Zakelijke variant: Logitech MX Brio 705 for Business

    De MX Brio 705 for Business biedt dezelfde functies en kwaliteit als de MX Brio, maar richt zich specifiek op zakelijke gebruikers en bedrijven. Deze zakelijke variant werkt met de meeste videoconferentieplatforms en heeft certificeringen voor Microsoft Teams, Zoom, Google Meet en Works With Chromebook. Een opvallende eigenschap van dit businessmodel is dat IT-teams de firmware op afstand kunnen updaten en problemen snel kunnen oplossen via het web-based managementplatform Logitech Sync. IT-beheerders kunnen dus eenvoudig meerdere apparaten van verschillende medewerkers op afstand beheren en hen zo ontlasten.

    Logitech onderscheidt de twee modellen zowel hardwarematig als softwarematig. Veeleisende consumenten gebruiken de MX Brio, die is ontworpen met de Logi Options+ software. Hiermee kunnen ze hun persoonlijke workflows personaliseren en verfijnen. Voor bedrijven is er de MX Brio 705 for Business, die met Logi Tune veelzijdige instellingen biedt voor webcams en headsets. Dit zorgt ervoor dat gebruikers optimaal klinken en zichtbaar zijn tijdens videovergaderingen. De IT-afdeling kan alle apparaten in één keer updaten via Sync, en dankzij de kalenderintegratie kunnen gebruikers met één klik aan vergaderingen deelnemen, wat de efficiëntie van samenwerking in een hybride personeelsbestand verhoogt.

    Gebruikers kunnen beide softwareopties gebruiken met de Logitech MX Brio 705 for Business, zoals te zien is in de onderstaande screenshots. Het is echter aan te raden om Logi Tune te gebruiken als IT-beheerders gebruik willen maken van het al genoemde Logitech Sync. Deze twee programma’s kunnen namelijk gemakkelijk met elkaar worden gesynchroniseerd.

    De Logitech MX Brio 705 for Business vooralsnog ook zichtbaar in Logi-Options+

     

    De Logitech MX Brio 705 for Business zichtbaar in LogiTune samen met de Logitech Zone Vibe Wireless

    Conclusie Logitech MX Brio review

    Al met al is de Logitech MX Brio een degelijke camera met prima beeldkwaliteit, die veelzijdig inzetbaar is. Met zn schroefdraad is hij op een statief te plaatsen, en met de handige optie om objecten voor je neus te laten zien met het simpelweg naar beneden draaien van je camera, hoef je geen set-up met twee camera’s te gebruiken.  

    Logitech MX Brio review: plus- en minpunten

    + Prima beeld én verstaanbaarheid
    + Handige Show Mode
    –  Relatief duur

    Logitech MX Brio specificaties

    Fabrikant

    Logitech

    Resolutie

    4K (30 fps

    Sensor

    8,5 MP

    Microfoon(s) 

    2 ×beamformingmet ruisonderdrukking 

    Afmetingen camera en houder

    44 × 98 × 36 mm, 20 × 38 × 45 mm 

    Gewicht

    totaal 176 gram

    Aansluiting

    USB-C (USB 3.0, verwijderbare kabel, 1.5m) 

    Shoplink en prijsAmazon, circa 204 euro voor Logitech MX Brio

    Azerty, Circa 206 euro voor Logitech MX Brio 705 for Business


    Meer van zulke hardware reviews?

    Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Deel dit artikel

    Alieke van Sommeren
    Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

    Lees ook

    TerraMaster F4-424 Pro review: open systeem mét goede performance

    Terwijl TerraMaster bij eerdere NAS-modellen vaak wat tragere Intel-processors gebruikte, zit in de nieuwe F4-424 Pro een Core i3-N305. Deze stevige a...

    Ubuntu 24.10 review: nieuwe versie met retro-uiterlijk

    Met Ubuntu Desktop 24.10 viert de Linux-distributie een eigen feestje. Naast wat vleugjes nostalgie zijn er ook nieuwe Snap-functies toegevoegd diedie...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er