Logitech Logi Dock review: alles-in-één dockingstation voor jouw werkplek

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

  In deze review werpen we een blik op een recent geïntroduceerde dockiingstation van Logitech genaamd Logi Dock.

  Dit alles-in-één dockingstation is speciaal ontworpen om videobellen aan beide kanten duidelijker te maken en de geluidskwaliteit van muziek te verbeteren dankzij de ingebouwde speakers en zes geïntegreerde microfoons.

  Logitech Logi Dock review

  Wat is het nut van een docking station?

  De meeste dockingstations zijn compacte apparaten die je aan je laptop koppelt en waarmee je allerlei randapparatuur zoals je beeldscherm, toetsenbord en muis kunt verbinden. Logitech heeft met de Logi Dock echter een stap verder gezet door extra functionaliteiten toe te voegen, zoals een geïntegreerde speaker.

  Het ontwerp

  De Logi Dock heeft een afmeting van ongeveer 16 bij 13 cm en is 9 cm hoog. De meeste aansluitingen bevinden zich aan de achterzijde, met uitzondering van een USB-C-poort aan de linkerzijde.

  Door de meegeleverde USB-C-kabel sluit je jouw laptop aan op de USB-C-poort achterop, die de laptop met maximaal 100 watt kan opladen. Voor het aansluiten van een extern scherm heb je de keuze tussen DisplayPort of HDMI, waarbij een resolutie tot 4K met 60 Hz wordt ondersteund.

  Meerdere schermen maar met beperkingen

  Hoewel het mogelijk is om twee externe schermen aan te sluiten, kun je je desktop alleen naar hooguit twee schermen uitbreiden, waarbij het laptopscherm wordt gespiegeld. Let op dat de Logi Dock geen Thunderbolt ondersteunt, dus het daisychainen van meerdere schermen is niet mogelijk.

  Daarnaast ontbreekt ook een ethernet-poort, dus als je een bekabelde netwerkaansluiting wilt gebruiken, moet je de kabel rechtstreeks op je laptop of pc aansluiten of een losse ethernet naar usb-adapter aanschaffen.

  Connectiviteit

  De Logi Dock beschikt verder over twee USB 3.1 Gen 3.1 C-poorten die 4,5 watt ondersteunen voor het opladen, één USB 3.1 Gen 3.1 C-poort die 7,5 watt snelladen mogelijk maakt, en twee USB 3.1 Gen 3.1 A-poorten die respectievelijk 4,5 watt en 7,5 watt opladen bieden. Ook kun je een smartphone of tablet via bluetooth verbinden. Het apparaat is verkrijgbaar in zowel wit als zwart.

  Installatie

  De Logi Dock werkt moeiteloos onder Windows zonder dat je extra drivers hoeft te installeren. De aangesloten beeldschermen en externe Logitech Pro Webcam C920 werden direct herkend en werkten probleemloos.

  Geluidskwaliteit & bediening

  Wat betreft de geluidskwaliteit is de Logi Dock een flinke verbetering ten opzichte van het geluid dat uit de meeste laptops of monitoren komt. Het geluid is wat bassig met een goede hoeveelheid middenfrequenties. De spraakweergave is duidelijk en stemmen zijn altijd goed verstaanbaar. De zes ingebouwde microfoons pikken stemgeluid uitstekend op.

  Bovenop de Logi Dock bevinden zich tiptoetsen waarmee je het geluidsvolume kunt aanpassen, de camera of microfoon kunt dempen, en het gesprek kunt beëindigen. De Logi Dock is gecertificeerd om te werken met Microsoft Teams, Google Meet, Google Voice en Zoom.

  Conclusie Logitech Logi Dock review

  Al met al is de Logi Dock een handig apparaat dat op een slimme manier je werkplek ordent en voorziet van de meeste benodigde aansluitingen. Wel hadden we voor deze prijs graag gezien dat Thunderbolt-ondersteuning en een ethernetpoort waren toegevoegd.

  Logitech Logi Dock review: plus- en minpunten

  +Handige dock met interessante extra’s
  +Goed geluid bij gesprekken
  Geen Thunderbolt- of ethernetaansluiting

  Logitech Logi Dock specificaties

  Fabrikant

  Logitech

  Hostinterface

  USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s) type-c

  Geluid

  2 × 55 mm speaker, 60 Hz-20 kHz frequentiebereik; 6 × microfoons, 65 Hz – 8 KHz frequentiebereik

  Meegeleverd

  externe voeding, USB-C naar USB-C-kabel (1 m), handleiding

  Aansluitingen

  3 × USB-C, 2 × USB-A, 1 × USB-C upstream,1 × HDMI, 1 × DisplayPort, bluetooth, Kensington-slot, voeding

  USB/TB Power Delivery max

  16:9

  Aansluitingen

  100W

  Shoplink en prijsParadigit, circa 355 euro

  Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Daniel Dupré
  Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

  Lees ook

  Microsoft Surface Pro 10 for Business review: krachtig maar prijzig

  Microsoft geeft de Surface Pro Windows-tablet voor zakelijke gebruikers een kleine update, terwijl er grotere veranderingen komen voor thuisgebruikers...

  Acer Chromebook Plus 515 review: krachtige allrounder

  Zowel qua hardware als qua software zijn moderne Chromebooks flink geëvolueerd sinds de oorspronkelijke ‘browser met een toetsenbord’. Chromebook Plus...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er