Logitech Logi Dock review: alles-in-één dockingstation voor jouw werkplek

Daniel Dupré
0

Inhoudsopgave

    In deze review werpen we een blik op een recent geïntroduceerde dockiingstation van Logitech genaamd Logi Dock.

    Dit alles-in-één dockingstation is speciaal ontworpen om videobellen aan beide kanten duidelijker te maken en de geluidskwaliteit van muziek te verbeteren dankzij de ingebouwde speakers en zes geïntegreerde microfoons.

    Logitech Logi Dock review

    Wat is het nut van een docking station?

    De meeste dockingstations zijn compacte apparaten die je aan je laptop koppelt en waarmee je allerlei randapparatuur zoals je beeldscherm, toetsenbord en muis kunt verbinden. Logitech heeft met de Logi Dock echter een stap verder gezet door extra functionaliteiten toe te voegen, zoals een geïntegreerde speaker.

    Het ontwerp

    De Logi Dock heeft een afmeting van ongeveer 16 bij 13 cm en is 9 cm hoog. De meeste aansluitingen bevinden zich aan de achterzijde, met uitzondering van een USB-C-poort aan de linkerzijde.

    Door de meegeleverde USB-C-kabel sluit je jouw laptop aan op de USB-C-poort achterop, die de laptop met maximaal 100 watt kan opladen. Voor het aansluiten van een extern scherm heb je de keuze tussen DisplayPort of HDMI, waarbij een resolutie tot 4K met 60 Hz wordt ondersteund.

    Meerdere schermen maar met beperkingen

    Hoewel het mogelijk is om twee externe schermen aan te sluiten, kun je je desktop alleen naar hooguit twee schermen uitbreiden, waarbij het laptopscherm wordt gespiegeld. Let op dat de Logi Dock geen Thunderbolt ondersteunt, dus het daisychainen van meerdere schermen is niet mogelijk.

    Daarnaast ontbreekt ook een ethernet-poort, dus als je een bekabelde netwerkaansluiting wilt gebruiken, moet je de kabel rechtstreeks op je laptop of pc aansluiten of een losse ethernet naar usb-adapter aanschaffen.

    Connectiviteit

    De Logi Dock beschikt verder over twee USB 3.1 Gen 3.1 C-poorten die 4,5 watt ondersteunen voor het opladen, één USB 3.1 Gen 3.1 C-poort die 7,5 watt snelladen mogelijk maakt, en twee USB 3.1 Gen 3.1 A-poorten die respectievelijk 4,5 watt en 7,5 watt opladen bieden. Ook kun je een smartphone of tablet via bluetooth verbinden. Het apparaat is verkrijgbaar in zowel wit als zwart.

    Installatie

    De Logi Dock werkt moeiteloos onder Windows zonder dat je extra drivers hoeft te installeren. De aangesloten beeldschermen en externe Logitech Pro Webcam C920 werden direct herkend en werkten probleemloos.

    Geluidskwaliteit & bediening

    Wat betreft de geluidskwaliteit is de Logi Dock een flinke verbetering ten opzichte van het geluid dat uit de meeste laptops of monitoren komt. Het geluid is wat bassig met een goede hoeveelheid middenfrequenties. De spraakweergave is duidelijk en stemmen zijn altijd goed verstaanbaar. De zes ingebouwde microfoons pikken stemgeluid uitstekend op.

    Bovenop de Logi Dock bevinden zich tiptoetsen waarmee je het geluidsvolume kunt aanpassen, de camera of microfoon kunt dempen, en het gesprek kunt beëindigen. De Logi Dock is gecertificeerd om te werken met Microsoft Teams, Google Meet, Google Voice en Zoom.

    Conclusie Logitech Logi Dock review

    Al met al is de Logi Dock een handig apparaat dat op een slimme manier je werkplek ordent en voorziet van de meeste benodigde aansluitingen. Wel hadden we voor deze prijs graag gezien dat Thunderbolt-ondersteuning en een ethernetpoort waren toegevoegd.

    Logitech Logi Dock review: plus- en minpunten

    +Handige dock met interessante extra’s
    +Goed geluid bij gesprekken
    Geen Thunderbolt- of ethernetaansluiting

    Logitech Logi Dock specificaties

    Fabrikant

    Logitech

    Hostinterface

    USB 3.2 (Gen1, 5Gb/s) type-c

    Geluid

    2 × 55 mm speaker, 60 Hz-20 kHz frequentiebereik; 6 × microfoons, 65 Hz – 8 KHz frequentiebereik

    Meegeleverd

    externe voeding, USB-C naar USB-C-kabel (1 m), handleiding

    Aansluitingen

    3 × USB-C, 2 × USB-A, 1 × USB-C upstream,1 × HDMI, 1 × DisplayPort, bluetooth, Kensington-slot, voeding

    USB/TB Power Delivery max

    16:9

    Aansluitingen

    100W

    Shoplink en prijsParadigit, circa 355 euro

    Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Deel dit artikel

    Daniel Dupré
    Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

    Lees ook

    Xinfrared One XH 09 review: betaalbare warmtebeeldcamera

    In deze review werpen we een blik op de One XH 09 van Xinfrared. Dit is een superkleine warmtebeeldcamera voor aan je iPhone of Android-smartphone. He...

    Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

    In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er