AVM Fritzbox 6850 LTE mobiele netwerkrouter

Noud van Kruysbergen
0

Als je op een bepaalde plek bent waar geen normale vaste internetverbinding mogelijk is, kan deze Fritzbox mobiele netwerkrouter je met alle functies op 4G aansluiten.

VoLTE

Als je een standaard simkaart (dus geen micro of nano) in de 6850 LTE-router hebt gestopt en de pincode hebt ingevoerd, wordt de mobiele internetaanbieder gedetecteerd en kun je een telefoonnummer instellen indien gewenst – officieel heet dat dan VoLTE. Stel daarna het wifi in en update de router (FritzOS 7.21 was 83 MB groot, dat kan enkele minuten duren) en dan ben je verbonden met in ons geval een 26 Mbit/s download- en 10 Mbit/s uploadsnelheid.

Daarna kun je met de mobiele netwerkrouter eigenlijk de complete wifi-, smarthome en thuisnetwerk-functionaliteit van FritzOS gebruiken. Met de vier gigabit-poorten maak je een klein netwerk, dat je met de dualband Wi-Fi 5-mogelijkheid (ook met WPA3) draadloos kunt uitbreiden. Met een DECT- of RJ11-telefoonaansluiting kun je het ingestelde nummer gebruiken. Op de USB 3.0-poort sluit je een printer of externe schijf aan als respectievelijk netwerkprinter of centrale opslag dan wel mediaserver.

mobiele netwerkrouter

 

VLoT

De internetsnelheid wordt bepaald door je 3G/4G-abonnement – en door het bereik. Als je op een plek zit waar regulier internet via een kabel of glasvezel geen optie is, kan deze Fritzbox 6850 LTE-router uitkomst bieden. Al zal het uitvoeren van een Windows-update op een aangesloten pc geen onverdeeld genoegen zijn. Het is namelijk wel zaak het dataverbruik en de datasnelheid in het oog te houden – Netflixen zal lastig worden.

Bedenk daarbij ook dat je daar een zogeheten unlimited databundel voor moet hebben, en dat een goedkoper abonnement meestal een fair-use-policy heeft, waarbij de aanbieder het niet goed vindt als je de simkaart in een router stopt – vaak geldt er een maximum in de orde van grootte van 4 GB. Reken dan ook op zo’n 40 euro per maand voor een bruikbaar abonnement. De Fritzbox 6850 LTE lijkt daarom ook meer geschikt als failover of voor noodgevallen.

Pluspunten

Internet op moeilijke punten

Volledige FritzOS-functionaliteit

Minpunten

Beperkte gebruiksomstandigheden

 

AVM Fritzbox 6850 LTE
Mobiele netwerkrouter
FabrikantAVM
Aansluitingen4 × gigabit-netwerkpoort, 1 × RJ11, 1 × USB 3.0
Wifi2,4/5GHz Wi-Fi 5 WPA2/WPA3
Meegeleverd2 × LTE-antenne, LAN-kabel, voeding
Prijs€ 170 (webprijs)

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Meer handige reviews lees je in c't magazine 8-9/2022

Meer over

Routers

Deel dit artikel

Lees ook

WD Black SN770 review: nog sneller dankzij PCIe 4.0

Western Digital gebruikt nu PCIe 4.0 voor zijn WD_Black. Daarmee heeft WD de ssd iets sneller gemaakt, wat onze metingen ook bevestigen.

Bewaak je huis tijdens de vakantie met de Foscam SD4

De Foscam SD4 is een robuuste outdoor beveiligingscamera waarmee je in de gaten kunt houden wie er aan de deur komt – ook als je tijdens de vakantie n...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er