Game review: Greedfall

Alieke van Sommeren
0

Greedfall - stad

Platform: WindowsPS4Xbox One / Uitgever & ontwikkelaar: Focus Home Interactive  / Spiders / vanaf € 50

Greedfall is een RPG van een kleine Franse studio, die laat zien dat een goede RPG geen lel van een studio vereist. De game met een 17e-eeuwse fantasiesetting ziet er prachtig uit.

Als De Sardee word je naar het eiland Teer Fradee gestuurd, samen met je neef die daar de nieuwe gouverneur gaat worden.

Zelf ben je ook een diplomatiek figuur, en er valt genoeg te sussen en relaties op te bouwen in de wereld met verschillende facties.

Greedfall - looks

De game ziet er prachtig uit, met mooie gedetailleerde omgevingen

De partijen rustig houden is één ding, maar De Sardet heeft ook een andere belangrijke taak: vinden van een medicijn tegen een ziekte die op het vasteland welig tiert, de Malichor.

Zoals gebruikelijk bij een RPG valt er te kiezen in welke stijl je te werk wilt gaan, met magie, het zetten van vallen, schieten op afstand of met een zwaard van dichtbij.

Het vechten wordt slechts summier uitgelegd, maar het systeem is zeer uitgebreid. Met experimenteren heb je al snel onder de knie wat in welke situatie goed werkt.

Greedfall - team

De keuze in teamleden bepaalt deels het verloop van de missies

Verder zijn er nog de skills, attributes en talents. Ze bieden bepaalde opties tijdens gesprekken of staan bepaalde acties toe, bijvoorbeeld verder springen, items uitgebreid onderzoeken en sloten openbreken.

De keuzes die je maakt, hebben een merkbare invloed op het verdere verloop van het verhaal. Je hoeft het niet alleen te doen, want je mag een aantal karakters meenemen op je avonturen.

Het is slim daar een tactische keuze in te maken: een inlandse is handig als je missies hebt die daarmee van doen hebben bijvoorbeeld.

Greedfall - vechten

Bij het struinen over het eiland kom je genoeg onvriendelijke fauna tegen

En er is genoeg keuze aan kledingstukken voor je karakter die handige bonussen bieden. Over kleding gesproken: als je in het gebied van een andere factie gaat rondneuzen, is het slim je daar naar te kleden zodat je niet opvalt.

Af en toe verspringt de camera wat vervelend, waardoor vechten wat lastiger wordt en bepaalde settings worden heftig hergebruikt, maar dit zijn verwaarloosbare minpunten van deze mooie en leuke RPG.

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Game review: Control

Bij het spelen van Control lijk je een soort van spin-off van een nog mysterieuzere versie van The X-Files binnengewandeld te zijn.

Game review: The Sinking City

In de jaren twintig arriveert veteraan en privédetective Charles Reed in de stad Oakmond. De stad is deels is overstroomd en inwoners hebben sindsdien...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er