Docker testen via ‘Play with Docker’

Marco den Teuling
0

Docker testen zonder installeren Play with Docker browser online container webdienstJe kunt Docker testen zonder installeren op je systeem. De gratis online-testomgeving ‘Play with Docker’ (PWD) verandert je browser in een speelplaats voor Docker-containers.

Het door Docker Inc. financieel gesponsorde project ‘Play with Docker’ is de ideale plek om wat met Docker en containers te experimenteren. De Docker-testomgeving draait kant-en-klaar in je browser en heeft een zeer intuïtieve configuratie. Daarmee start je tot vijf Docker-nodes voor net zoveel containers als je maar wilt. De Docker-testomgeving biedt templates voor het simuleren van swarm-omgevingen met meerdere managers en workers.

Zodra een container een webdienst beschikbaar maakt, genereert het systeem een openbaar toegankelijk adres voor de vrijgegeven poort. De interface toont dan de link. De nodes krijgen elk 4 GB aan werkgeheugen en zijn ook van buitenaf via ssh te bereiken. Na maximaal vier uur worden de containers weggegooid en verdwijnen alle betrokken gegevens. Dat is tijd genoeg voor docker testen, maar de digitale speeltuin is dus niet geschikt of bedoeld voor gebruik met gevoelige gegevens of als productieomgeving.

Daarna kun je als je wilt wel meteen weer met een nieuwe sessie van vier uur beginnen. Om in te kunnen loggen, heb je een gratis Docker-ID nodig. Die kun je behalve voor docker testen via de webdienst ook voor toegang tot de Docker-hub gebruiken.

Bij presentaties op containerconferenties is Play with Docker een populaire manier om tools en containers te laten zien. Ook om zelf te experimenteren met Docker kan het een handige dienst zijn.

Play with Docker

Container-testomgeving 
ProducentDocker Inc., play-with-docker.com
Testtijdvier uur, onbeperkt te herhalen
Prijsgratis

Deel dit artikel

Lees ook

Apple iMac 24” 2021

Na twee MacBooks en de Mac Mini is de 2021 iMac de volgende Mac met de eigen M1 ARM-processor van Apple. De grotere schermdiagonaal en kleurrijke buit...

Apple iPad Pro 12,9 inch 2021 met eigen M1 processor

De nieuwe iPad Pro 12,9 inch 2021 maakt voor het eerst gebruik van de M1-processor van Apple, die de hoge verwachtingen zeker waar heeft gemaakt.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er