Compleet pc-gamesysteem: MSI Infinite X Plus getest

Alieke van Sommeren
0

De MSI Infinite-serie biedt kant-en-klare gamingsystemen om direct de digitale slagvelden op te kunnen. Naast een selectie krachtige hardware is de koeling niet vergeten. Via drie compartimenten blijft de hardware optimaal gekoeld, ongeacht het werk dat moet worden verzet.

Zodra de je complete pc uit de doos haalt, blijkt dat het systeem is bedacht met de (lan-)gamer in het achterhoofd. Op de stevige behuizing met veel schuine vormen aan de voor- en bovenkant, zit standaard een grotendeels dicht zijpaneel gemonteerd met veel metaal, maar wel met een mesh-uitsparing voor de grafische kaart.

MSI Infinite X Plus

Die kaart zit niet direct op het moederbord in het slot gedrukt, maar via een kabel en bracket staat hij eigenlijk verticaal in de kast. Op die manier wordt er niet zoveel kracht uitgeoefend op het slot van je moederbord, vooral belangrijk tijdens vervoer. En door de mesh op het metalen zijpaneel kan de grafische kaart goed ademen. De kast is aan de voorkant iets hoger dan de achterkant.

Flexibel uiterlijk

In de doos van de behuizing zit ook een gehard glazen zijpaneel opgeborgen. Deze zit met voldoende beschermende padding in een aparte doos. Gehard glas betekent namelijk niet onbreekbaar. Dit paneel bevestig je met afstandshouders en duimschroeven aan de kast. Er blijft dan een paar centimeter ruimte tussen het paneel en de zijkant van de kast.
Bij het vervoeren van de kast is het verstandig het metalen paneel er weer op te ­schroeven.

Bovenop aan de achterkant van de kast zit een stevig handvat om de kast makkelijk en veilig te vervoeren. Onder de kast, waar de voeding zit, schuif je een meegeleverd stoffilter in. Als je de zijkant van de kast haalt, valt op dat er drie compartimenten in de kast zitten. Het onderste deel is voor de voeding, daarboven zit de gpu met zijn eigen airflow in een sluis, en daarboven zit de rest van de hardware. De grafische kaart wordt luchtgekoeld, de cpu is van een AIO-waterkoelingssysteem voorzien.

Deze segmentering verbetert de koel­performance, waardoor er niet teveel lawaai geproduceerd hoeft te worden om de ­hardware koel te houden. De kast biedt boven­dien genoeg ruimte om te upgraden.

Krachtige game-performance

Het geteste model had een zeer luxe hardware-uitrusting. De standaard Windows-­installatie (Windows 10 Home) bevatte gelukkig weinig tot geen bloatware. De krachtbron is een Core i7 9700KF 3,6 GHz octacore met een boost tot 4,9 GHz, geholpen door 16 GB DDR4 werkgeheugen en een MSI GeForce RTX 2080 Super Ventus (8 GB geheugen) voor het aansturen van de pixels.

Qua opslag zit er een 1 TB ssd van Samsung ingebouwd (900 GB vrij na de installatie), aangevuld met een 2 TB harde schijf (7200 rpm) voor het opslaan van alles wat niet met gaming te maken heeft. De onderdelen zitten aangesloten op een MSI MAG Z390M Mortar Micro-atx moederbord, dat met Bluetooth 5 en Wi-Fi 6 (802.11ax) draadloos contact maakt met de buitenwereld.

 

MSI Infinite X Plus

Kant-en-klare game-pc
Fabrikant / model (uitvoering)MSI, www.msi.com / MSI Infinite X Plus (B916)
CPUIntel Core i7 9700KF
RAM16 GB DDR4 (2 × 8 GB)
GPUMSI GeForce RTX 2080 Super Ventus
Opslag1 TB ssd (NVMe), 2 TB hdd
Extragehard glazen zijpaneel met bevestigingssysteem
Prijs€ 2500 / nog krachtiger versie met Core i9-9900K, € 3500

 

Lees uitgebreide achtergrondinfo op je gemak in c't 12/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Beste muziek streamingdienst 2023: welke past het best bij jou?

Kies je Spotify, Tidal, Apple Music of een andere muziekdienst? Lees verder en kijk wat voor jou de beste muziek streamingdienst is.

Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er