Senior Systeembeheerder bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

c't-partner
0

Ben jij een ervaren systeembeheerder, toe aan dé volgende stap in jouw ontwikkeling?
Wil jij jouw leiderschapsvaardigheden verder uitbouwen, in een beweging van digitale transformatie en versterking van ICT?
Mooi!
Dan gaan wij graag in gesprek met jou voor de rol van Senior systeembeheerder.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland.

Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap wordt gevormd door het algemeen bestuur, het college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

HDSR is in transitie om voorbereid te zijn op de veranderende opgaves die van buiten op haar af komen. HDSR staat voor een grote opgave: in de komende jaren zal zij een forse inspanning doen en bijdragen aan het Hoog Water Beschermingsprogramma. Dit maakt dat er aanzienlijke projecten gestart worden.

We bevinden ons in een digitale transformatie, waarbij ICT steeds meer onderdeel wordt van onze primaire taken als waterschap. Ook landelijke ontwikkelingen zoals de omgevingswet, hebben impact op bedrijfsprocessen en informatiebeheer. Tegelijkertijd worden de eisen op het gebied van IT security steeds hoger.

Neem eens een kijkje in onze keuken: https://www.werkenbijhdsr.nl/

Wij zoeken een

Senior Systeembeheerder

32-36 uur | Houten

 

Solliciteer nu

 

Wat je gaat doen

 • Je bekijkt of alle openstaande calls in Topdesk en bijzonderheden adequaat binnen het team worden opgepakt. Indien nodig agendeer of escaleer je issues.
 • Je zorgt voor adequaat beheer en support van alle werkzaamheden op het gebied van systeembeheer.
 • Wekelijks doe je actief mee aan het RFC overleg en project gerelateerde overleggen.
 • Jij doorziet waar systeembeheer issues raken aan databasebeheer, netwerkbeheer en packaging processen en maakt onderliggende problemen inzichtelijk en bespreekbaar.
 • Je bent in staat ontwikkelingen te volgen, knelpunten en kansen te signaleren en deze te vertalen in concrete vervolgstappen. Dat kan zijn in de vorm van een advies, een plan van aanpak of analyse. Hierover spar je met je teamleider of met projectmanagers.
 • Je draagt bij aan het succesvol laten verlopen van projecten. Je schakelt gemakkelijk tussen diverse thema’s die kunnen spelen. Komende periode ligt de focus op onder andere de migratie naar Windows 10, de migratie naar een nieuw DM systeem en de upgrade van de GIS omgeving.

Wat maakt jou succesvol?

Je bent een resultaatgerichte collega die kritisch durft te zijn. Je gaat het gesprek aan en zorgt voor dialoog en zichtbaarheid in de organisatie. Je bent nieuwsgierig naar waar anderen behoefte aan hebben en tegen aan lopen. Maar bent ook in staat stevig op te treden en te checken of afspraken worden nagekomen. Je bent zo flexibel dat je (zo nu en dan) buiten reguliere werktijden beschikbaar bent voor updates of andere werkzaamheden. Een must is: een afgeronde opleiding op ICT-vlak (minimaal HBO bachelor niveau). Aangevuld met minimaal 5 jaar werkervaring als systeembeheerder.

Een must qua software is:

 • Je hebt de certificering VMware Professional (versie 6 of hoger).
 • Je hebt de certificering Microsoft MCSA en/of MSCE (2012 of recenter).
 • Ruime kennis van Microsoft Exchange.
 • Kennis van Microsoft SQL.
 • Kennis van RES/Ivanti (workspace & automation).
 • Kennis van Netapp en Commvault.

Het is mooi meegenomen als:

 • Je ervaring hebt in projectleiding, (beleids)advisering en richting geven aan teams.
 • Je ervaring hebt rond migratie naar Microsoft Azure.
 • Je ervaring hebt met een GIS omgeving.
 • Je ervaring hebt met schrijven van scripts met Windows PowerShell.
 • Je ervaring hebt met procesautomatisering.

Waar kun je op rekenen?

Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag liggen in de organisatie, betrokken collega’s en passie bij het werken. Binnen HDSR is het talentprogramma als rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Bij deze afwisselende baan hoort natuurlijk ook een goed salaris afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten en goede secundaire voorwaarden:

 • Een salaris van minimaal €3.145,- en maximaal €4.347,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 10 – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW)). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 20% van je bruto jaarsalaris dat je naar eigen inzicht in kan zetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk te werken; zo behoort 4 x 9 uur werken ook tot de mogelijkheden;
 • Een complexe omgeving met pittige uitdagingen, als het gaat om het professionaliseren van IT en de samenwerking daarbij met de business.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,= euro gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten.

Iets voor jou?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gilian Gratama, HR-adviseur, 030 – 634 59 23.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Iets voor jou?

Wij ontvangen graag jouw CV en motivatie! Klik op de sollicitatiebutton om te solliciteren.

Solliciteer nu

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior Systeembeheerder, Systeembeheerer, ICT, IT, Projectleiding, GIS, Microsoft Azure, Windows Powershell, Procesautomatisering, Vacature Houten

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er