Laatste kans: HiDrive aanbieding voor lezers – inclusief extra opties

c't-partner
0

Laatste kans: HiDrive-aanbieding voor lezers. Bestel voor het eind van februari 2022 een jaarabonnement voor 1 TB voor slechts €1,- p/m


HiDrive aanbieding


HiDrive is toegankelijk via meerdere protocolen. Bij back-ups van bestanden in de cloud moet je wel de mogelijkheid hebben om bij die bestanden te kunnen. Of iemand anders er toegang toe geven. Dan is het een voordeel als de cloudopslag via meerdere protocollen bereikbaar is. We laten aan de hand van HiDrive , de cloudopslag van hostingbedrijf Strato, zien wat er allemaal kan.

Laatste kans, bestel voor 1 maart 2022: 1 TB HiDrive voor €1,- p/m

HiDrive-aanbieding voor lezers. Een HiDrive-abonnement voor 1 TB kost 7,50 euro per maand. Als je daar de opties van de uitgebreide toegangsprotocollen, de end-to-end-encryptie en de mogelijkheid tot het maken van back-ups van mobiele apparaten en computers bij optelt, kom je op meer dan het dubbele.

We kunnen in samenwerking met Strato voor onze lezers echter de volgende aanbieding doen: het 1TB-abonnement INCLUSIEF alle genoemde opties voor de basisprijs van (blijvend) 7,50 euro per maand.

En het eerste jaar betaal je daarvoor zelfs maar één euro per maand. Je kunt na het eerste jaar gewoon opzeggen, dus je zit nergens aan vast.

Ga snel naar www.strato.nl/ct om van deze aanbieding gebruik te maken.

Naar de Aanbieding

We gaan hier niet zozeer in op het delen van bestanden, maar het op verschillende manieren toegang kunnen krijgen tot je bestanden. Bij de cloud­opslagdienst HiDrive zijn daar meerdere mogelijkheden voor.

Mogelijke protocollen inclusief in HiDrive aanbieding

Met de standaardversie van HiDrive kun je de bestanden met je browser, Hi­Drive-software en apps beheren, maar voor een meerprijs zijn er de varianten:

  • Basic met WebDAV en SMB
  • Extended met daarnaast ook Rsync, FTP, SCP en Git.

Bij de aanbieding speciaal voor c’t-lezers zijn al die protocollen echter inclusief!

Basic met WebDAV en SMB

WebDAV

Met WebDAV kun je vanuit Verkenner bij je cloudopslag. Als je klikt op ‘Servernamen en URL’s’ krijg je een overzicht van hoe je de verschillende protocollen moet gebruiken.

Als je het WebDAV-adres naar de adresbalk van Verkenner kopieert, zul je gevraagd worden om je toegangsgegevens. Daarna ben je ingelogd en kun je op dezelfde manier met de bestanden op je cloudopslag omgaan als met iedere andere map op je systeem.

SMB/CIFS

Voor SMB/CIFS geldt een vergelijkbaar verhaal. Als je de link die bij je besturingssysteem hoort kopieert naar het programma waar je de cloudopslag mee wilt benaderen, zul je daar toegang toe krijgen. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om met een mediaspeler (zoals een Rasp­berry Pi met Kodi) bij de map met muziek­bestanden of video’s te komen.

Extended met Rsync, FTP, SCP en Git

Rsync

Met het Rsync-protocol kun je bestanden en mappen op verschillende media met elkaar vergelijken en synchroniseren. Je kunt met Rsync een Synology-NAS automatisch laten back-uppen.

FTP

Met het aloude FTP-programma File­Zilla (of welke andere FTP-client dan ook) is het mogelijk om bestanden tussen twee locaties uit te wisselen.

HiDrive beschikt over een FTP-server, waardoor je met een FTP-client kunt inloggen en bestanden van en naar je cloudopslag kunt kopiëren. Je kunt daarbij het beste het protocol FTPS of beter nog SFTP gebruiken.

SCP

Het SCP-protocol werkt op een vergelijkbare manier. Je moet met een SCP-client (zoals WinSCP voor Windows) inloggen met je accountgegevens bij scp.hidrive.strato.com en maakt dan via de SSH-poort 22 contact met de HiDrive-cloud.


HiDrive ondersteunt veel protocollen, zodat je op meerdere manieren toegang tot je bestanden kunt krijgen.


Contact maken met HiDrive-cloud

Meerdere wegen naar Rome Het blijkt dat er voor elke toepassing en voor elk besturingssysteem wel een mogelijkheid is om contact te maken met je HiDrive-cloud. Daardoor ben je niet beperkt tot één systeem met één communicatievorm, maar kun je zelfs op je smartphone of tablet met een HiDrive-app bij je bestanden om iemand bijvoorbeeld wat foto’s te laten zien. Dan ben je niet afhankelijk van de cloud van de betreffende smartphonefabrikant.

Aanbieding van Strato met HiDrive cloudopslag. Voor het bewaren van je foto’s en belangrijke documenten is lokale opslag in de vorm van een NAS of ander netwerkapparaat een goed medium om je bestanden veilig op te slaan, maar dat kan nog veiliger en toegankelijker met een afgeschermde cloudomgeving.

Met de bovenstaande aanbieding van HiDrive voor c’t-lezers kun je dat zelf allemaal makkelijk eens uitproberen.

Maar wees er wel snel bij, want hij is niet lang meer geldig.


c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Laatste kans Strato HiDrive aanbieding: eerste half jaar 1 TB cloudopslag voor 3 euro

Voor het bewaren van files is de HiDrive cloudopslag van Strato een veilige en bereikbare plek. Bekijk deze aanbieding voor een compleet pakket.

Bestanden veilig uitwisselen met HiDrive

Met de cloudopslagdienst HiDrive heb je veel mogelijkheden om je bestanden te up- en downloaden. Dat kan bijvoorbeeld met WebDAV, SMB/CIFS, rsync, FTP...

0 Praat mee