GIGABYTE en NVIDIA presenteren nieuwe servers op ISC

Blog
0

Gigabyte nvidia HPC accelerators ISC

Dochteronderneming Giga Computing van GIGABYTE heeft haar nieuwste reeks servers met Nvidia HPC-accelerators gepresenteerd op de ISC in Hamburg.

Op de ISC, de internationale beurs voor supercomputing in Duitsland, was serverfabrikant GIGABYTE prominent aanwezig. Hierbij was ook een centrale rol weggelegd voor chipproducent Nvidia, waarbij diens H100 Tensor Core-gpu’s in de spotlight stonden. Deze nieuwste gpu’s van Nvidia worden door GIGABYTE gebruikt, die ze in hun hypermoderne servers plaatst.

GIGABYTE wil zijn nieuwe krachtige serveroplossingen samen met de nieuwe merknaam Giga Computing onder de aandacht brengen. EMEA Sales Director Thomas Yen lichtte toe: “Giga Computing is een onderdeel van GIGABYTE. Het nieuwe bedrijf geeft ons de mogelijkheid om beter te focussen op onze markt, maar blijft functioneren als deel van de GIGABYTE-groep.”

Gigabyte High Power Computing

Yen ging dieper in op de nieuwe lijn HPC-servers. “We werken samen met tal van partners waaronder Nvidia om krachtige oplossingen naar de markt te brengen. We proberen daar aan het voorfront van de innovatie te staan, en nieuwe servers klaar te hebben nog voor er een grote vraag is bij klanten.”

Gigabyte biedt een ruim aanbod aan HPC-servers voor verschillende toepassingsgebieden, waarbij deze ook met een variërende array aan grafische accelerators verkrijgbaar zijn, van relatief eenvoudige configuraties tot varianten met een groot aantal HPC-accelerators zoals de Nvidia H100. Op ISC werden servermodellen getoond met vier tot acht van deze H100-gpu’s.

Harun Bayraktar, Director of Engineering, Math and Quantum Computing Libraries bij Nvidia, voorzag ons van verdere informatie over de H100. “De H100 is de krachtigste accelerator op de markt vandaag. De accelerator wordt gebruikt voor veel AI-gerelateerde workloads en die worden almaar belangrijker.” Praktisch elke industrietak heeft baat bij een HPC-servers en je treft ze al lang niet alleen maar aan in overheids- of wetenschappelijke rekencentra.

Samenwerking GIGABYTE en Nvidia

Nvidia en GIGABYTE werken nauw samen aan het ontwerp van hun oplossingen. Een server is meer dan een moederbord waar je de nodige onderdelen inprikt. Bayraktar: “Deze en andere krachtige chips genereren heel wat warmte. Dat is een uitdaging die we samen met onze partners moeten oplossen.”

De meeste rekencentra worden ontworpen met traditionele luchtkoelingssystemen. Dankzij uitgekiende technieken lukt het ook om in een luchtgekoelde omgeving GIGABYTE-servers met een hoge dichtheid aan grafische accelerators voldoende te koelen.

Grace-Hopper-chip

Recent is de Grace-Hopper-superchip geïntroduceerd. “Daarvoor werken we ook samen met GIGABYTE”, zegt Bayraktar. De chip is een krachtige, ARM-gebaseerde Grace-cpu, gecombineerd met een NVIDIA Hopper-gpu en geïntegreerd HBM-geheugen. Het systeem heeft een TDP die van 450 watt tot 1000 watt kan oplopen. Dat vereist een uitgekiende balans bij het samenstellen van een systeem.

Op ISC werden echter met name de iets traditionelere HPC-servers getoond. GIGABYTE en Nvidia presenteerden er verschillende oplossingen met PCIe- en SXM-accelerators. Deze krachtige systemen zijn per direct beschikbaar voor de inzet in rekencentra die krachtige workloads moeten ondersteunen.

 

Deel dit artikel

Lees ook

AI-rekeneenheden voor snellere Kunstmatige Intelligentie

Diverse chipfabrikanten, waaronder Nvidia, ontwikkelen AI-rekeneenheden. Wij geven een kort overzicht hoe ze werken.

Gigabyte presenteert nieuwe edge- en green computing-oplossingen op MWC

Gigabyte heeft op de MWC in Barcelona zijn volgende generatie server line-ups gepresenteerd onthuld onder de noemer Power of Computing.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er