Koop geen router, koop een extendable router

Blog
1

Na het kopen van een router ondervinden mensen achteraf vaak dat ze niet overal in huis een sterke en betrouwbare wifi-verbinding hebben. Dan gaan ze op jacht naar een oplossing zoals een repeater of wifi-extender, met als resultaat dat de extra investering wordt bestra­ft met matige prestaties en veel ongemak bij het instellen. Om dit te vermijden ben je wellicht beter af als je meteen een extendable router aanscha­ft.

ASUS extendable router: dit is waarom deze routers beter zijn dan 'gewone' routers

Wat is een extendable router?

Een extendable router is een ASUS router die kan samenwerken met andere extendable routers in een zogeheten wifi-mesh netwerk. Dit is dé oplossing als je zogeheten ‘dode plekken’ in huis hebt: ruimtes waarin je wifi-signaal niet toereikend is.

Zo geniet je dus met ASUS Extendable Routers van één naadloos wifi-netwerk voor het hele huis. En als je meer bereik nodig hebt, voeg je gewoon een extra extendable router toe. Het uitbreiden van je netwerk is eenvoudig met de AiMesh-technologie van ASUS. Hiermee koppel je meerdere AiMesh-compatibele draadloze routers om een mesh-wifi-netwerk te creëren.

Wat is een extendable router?

Naadloos wifi-netwerk voor het hele huis

Met ASUS Extendable Routers geniet je van één naadloos wifi-netwerk voor het hele huis. En als je meer bereik nodig hebt, voeg je gewoon een router toe. Het uitbreiden van je netwerk is eenvoudig met de AiMesh-technologie van ASUS. Hiermee koppel je meerdere AiMesh-compatibele draadloze routers om een mesh-wifi-netwerk te creëren. AiMesh is al jaren standaard ingebouwd in ASUS-routers en er is een breed scala aan producten beschikbaar.

Naadloos wifi-netwerk voor het hele huis.

ASUS RT-AX53U

De ASUS RT-AX53U router ondersteunt de 802.11ax wifi-standaard, die hogere snelheden, efficiëntie en betere dekking biedt voor huishoudens met meerdere apparaten. Ook maakt deze extendable router gebruik van OFDMA- en MU-MIMO-technologieën, ondersteunt hij Target Wake Time voor een betere accuduur en wordt hij geleverd met ASUS AiProtection voor netwerkbeveiliging.

De router heeft ook connectiviteitsopties zoals Gigabit WAN- en LAN-poorten en een USB 2.0-poort, en wordt geleverd met de ASUSWRT dashboard gebruikersinterface voor eenvoudige bediening.

Eenvoudige installatie met de ASUS Router-app

De waarde van een ASUS uitbreidbare router gaat zelfs verder dan wifi-uitbreidingen. Zo krijg je uitgebreide beveiliging en netwerkfuncties in je hele netwerk. Bovendien hoef je hier geen abonnementskosten voor te betalen. Als je de router van je internetprovider gebruikt of er zelf een hebt gekocht, zul je ook merken dat ASUS uitbreidbare routers scherp geprijsd zijn met veel geavanceerde functies.

Eenvoudige installatie met de ASUS Router-app

ASUS RT-AX59U

De ASUS RT-AX59U is een betaalbare extendable Wi-Fi 6 AiMesh-router. De router biedt AX4200 draadloze snelheid en heeft ingebouwde functies zoals AiProtection Pro, Instant Guard VPN, Safe Browsing en Ouderlijk Toezicht.

Je kunt de RT-AX59U, net als alle extendable routers, heel makkelijk installeren. Bovendien kan het toestel aan de muur worden bevestigd, wat handig is bij het inzetten als extra node in een extendable router netwerk.

Geen gedoe meer met het schakelen van netwerken

Met sommige apparaten moet je steeds opnieuw verbinding maken met het wifi-netwerk wanneer je je verplaatst. Dit is verleden tijd met ASUS Extendable Routers. De routers in je netwerk werken samen om te bepalen welke router het beste signaal levert aan elk verbonden apparaat. Zo blijf je naadloos verbonden terwijl je door het huis beweegt.

ASUS TUF Gaming AX4200

De ASUS TUF Gaming AX4200 is de perfecte router voor gamers die een betrouwbaar en snel draadloos netwerk willen opzetten. Je kunt eenvoudig port-forwarding configureren in 3 stappen en de router biedt dual-band Wi-Fi 6 met een speciale Mobile Game Mode.

Bovendien beschikt de TUF Gaming AX4200 over een 2,5 Gbit/s netwerkpoort, ondersteunt het AiMesh voor mesh wifi en biedt het AiProtection Pro voor netwerkbeveiliging.

Geen ingewikkelde app meer

Range-extenders worden vaak allemaal geleverd met een eigen app, wat het instellen en optimaliseren ingewikkeld kan maken. Dit probleem is verleden tijd met een extendable router van ASUS. Met deze routers heb je alle tools die je nodig hebt in een enkele app: de ASUS Router-app. Zo wordt het instellen en beheren van je netwerk een stuk eenvoudiger.

Wat kun je verwachten van een extendable router?

Een ASUS extendable router biedt hoogwaardige beveiliging en netwerkfuncties in het hele netwerk zonder extra abonnementskosten. ASUS-routers zijn scherp geprijsd en bieden geavanceerde functies die op termijn veel geld kunnen besparen.

Zo kun je onder andere het volgende verwachten als je een extendable router van ASUS aanschaft:

  • ASUS AiProtection: Deze functie gebruikt updates van Trend Micro om automatisch kwaadaardige sites te blokkeren en geïnfecteerde apparaten te detecteren en te isoleren. Instant Guard biedt met één tik een veilige VPN-server die ijzersterke beveiliging toevoegt aan elke openbare wifi.
  • Ouderlijk toezicht: Voor ouders zijn er geavanceerde instellingen waarmee ze de online activiteiten van hun kinderen kunnen controleren en hun schermtijden kunnen beperken. Dit alles met dezelfde app.
  • Mobile Game Mode: Enthousiaste smartphone-gamers zullen de naadloze roaming en de Mobile Game Mode die je met één klik activeert, bijzonder op prijs stellen.
  • Hardware gaming-poort: Online gamers waarderen de speciale hardware gaming-poort, die een optimale verbinding biedt. Je vindt tal van gaming-first functies op ASUS en ROG extendable gaming-routers die het gameverkeer bij elke stap optimaliseren.
  • VPN-mogelijkheden: Voor geavanceerde gebruikers bieden ASUS-routers PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN en het nieuwste WireGuard-beveiligingsprotocol. Met een ingebouwde VPN-server en VPN-client kun je overal genieten van je favoriete streamingdiensten of games. Met VPN Fusion kun je tegelijkertijd zowel een versleutelde VPN als een gewone internetverbinding gebruiken.

ASUS RT-AXE7800

ASUS heeft de RT-AXE7800 ontwikkeld als een van de krachtigste extendable routers in hun assortiment. Deze tri-band Wi-Fi 6E router maakt gebruik van de 6 GHz frequentie en biedt naast de 2,4 en 5 GHz frequenties ongekende snelheid en bandbreedte.

De router bevat standaard AiProtetection Pro en Instant Guard Sharable Secure VPN voor verbeterde netwerkbeveiliging, ASUS Safe Browsing en Ouderlijk Toezicht. Om de hoogste bedrade snelheden te bieden, heeft de RT-AXE7800 een 2,5 gigabit/s poort en linkaggregatie.

Toekomstbestendig met een extendable router van ASUS

Wanneer wifi-technologie evolueert, kun je na verloop van tijd upgraden naar de nieuwste routers. Om flexibel te blijven en opties voor de toekomst te hebben, kun je een extendable router aanschaffen. ASUS heeft zijn eerste extendable router ontwikkeld in 2017 en sindsdien zijn de meeste ASUS-routers extendable en AiMesh-compatibel, inclusief de toekomstige Wi-Fi 7-router. Als je in de toekomst wilt upgraden naar een Wi-Fi 7-router, kun je eenvoudig je huidige Wi-Fi 5 of 6-router koppelen om de wifi-dekking te verbeteren. Dit betekent dat je je oudere ASUS extendable router opnieuw kunt gebruiken om het wifi-signaal in huis te versterken, waardoor ook de hoeveelheid elektronisch afval wordt verminderd.

Zo ben je met een ASUS extendable router verzekerd van toekomstbestendige wifi. Je breidt je netwerk eenvoudig uit met AiMesh, of je nu je kelder renoveert, een aanbouw toevoegt of naar een groter huis verhuist. Je geniet continu van krachtige beveiliging, eenvoudige beheertools en een rijke set aan functies. ASUS-routers krijgen regelmatig bekroningen als beste routers op de markt. ASUS heeft wat je zoekt, of je nu op zoek bent naar een router voor gaming, een veelzijdige prestatierouter of een budgetvriendelijke optie die je op weg helpt.

Toekomstbestendig met een extendable router van ASUS

Welke ASUS extendable routers zijn er?

Alle ASUS Extendable Routers zijn volledig compatibel met elkaar, wat betekent dat je gemakkelijk routers kunt toevoegen aan je bestaande netwerk. En omdat AiMesh al jarenlang standaard is ingebouwd in ASUS-routers, is er een breed scala aan producten beschikbaar. Zo vind je altijd een router die bij jouw specifieke behoeften past.

Koop een ASUS extendable router & krijg tot wel 40 euro aan Pathé Thuis films cadeau

Haal het meeste uit jouw stream-beleving met ASUS, koop een ASUS Extendable Router en geniet onverstoord van perfecte filmkwaliteit. Na aanschaf van een deelnemende extendable router kun je tot €40 aan Pathé Thuis films cadeau krijgen.

Hierdoor stream je de nieuwste films op Pathé Thuis waaronder Dune, Avatar: The Way of Water, De Gelaarsde Kat 2, Jurassic World Dominion, The Batman en meer!

Conclusie

Al met al hopen we aan de hand van dit artikel je een goed beeld te geven over waarom je beter een extendable router kunt kopen dan een gewone. Later dit jaar wordt de RT-BE96U uitgebracht, de eerste Wi-Fi 7 extendable router van ASUS. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je moet wachten om over te stappen naar een extendable router. Alle ASUS extendable routers kunnen namelijk onderling samenwerken. Upgraden is dus geen probleem en altijd mogelijk.

 

Meer over

ASUS

Deel dit artikel

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Marcel
Lezer
Marcel

Kun je beter zoiets pakken als Unifi. AP’s in je huis kwijtraken is beter dan overal zo’n lelijke modem overal neer te zetten in je huis.