Dit zijn de voordelen van een oledscherm in laptops

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  De populariteit van oled-schermen neemt toe, en dit heeft duidelijke redenen. Deze relatief nieuwe schermtechniek functioneert op basis van een principe waarbij pixels oplichten zodra ze onder spanning staan. Hogere spanning resulteert in meer licht, terwijl afwezigheid van spanning tot zwart leidt.

  Beeldkwaliteit en kleur

  Zwart is echt zwart, wat een hoger contrast oplevert dan bij andere schermtechnieken. De kleurechtheid van oled-schermen is ook hoger, waardoor films en games een meeslependere ervaring bieden en homevideo’s of vakantiefoto’s levendiger van kleur verschijnen.

  Wanneer je veel achter een beeldscherm werkt, zijn de beeldkwaliteit en nauwkeurige kleurweergave cruciaal. Je wilt ook graag moderne en krachtige hardware die goed aansluit bij je werkzaamheden. De ASUS-laptops zoals de Vivobook S 15 OLED (M5506) en de ExpertBook B9 OLED (B9403, 13th Gen Intel) bieden met hun oled-schermen aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele laptopschermen.

  Minder blauw licht

  Oledschermen stralen minder schadelijk blauw licht uit, wat meer rust geeft en de ogen minder vermoeit. Ze dekken 100% van de DCI-P3-kleurruimte, wat voor accurate kleuren zorgt. Bovendien kunnen laptopschermen met oled een piekhelderheid van 600 nits bereiken, veel hoger dan de 250 nits van een standaard lcd-laptopscherm.

  Responstijden

  De schermen reageren aanzienlijk sneller met een responstijd van 0,2 ms, in vergelijking met de gemiddelde 10 ms, wat resulteert in een vloeiender en rustiger beeld. Ze voldoen ook aan de strenge eisen en kalibratiestandaarden van Pantone, aangezien ze Pantone-validated zijn.

  Contrast en detail

  De ASUS  laptop-oledschermen hebben een contrastverhouding van 1.000.000:1, en ze certificeren sommige schermen als DisplayHDR 500 True Black. HDR (High Dynamic Range) maakt de kleuren niet alleen levendiger maar onthult ook veel meer details in de donkere delen van het beeld, zoals in bepaalde filmscènes of schaduwrijke gebieden in games.

  Zelfs als je de helderheid van een oled-scherm reduceert, blijven details beter zichtbaar dan op een conventioneel scherm.

  Asus oled grafieken

  Andere voordelen

  Een ander bijkomend voordeel van een OLED-scherm, naast de vele beeldvoordelen, is dat het scherm dunner is, waardoor ook de schermbehuizing aanzienlijk dunner kan zijn. Dit resulteert op zijn beurt in een slankere laptopbehuizing.

  Meer dan een oledscherm op een laptop

  Wat is er beter dan een laptop met één oledscherm? Natuurlijk, een laptop met twee oledschermen! De ASUS ZenBook Duo viel al op, maar de versie van 2024 overtreft dit met nog meer werkruimte en verbeterde interne hardware. Zo laat de nieuwe ASUS ZenBook Duo weinig te wensen over.

  Dit draagbare en veelzijdige werkpaard, geschikt voor een scala aan taken, beschikt over niet één, maar twee prachtige oledschermen die een veel betere kleurweergave bieden dan een laptop met een lcd-paneel.

   

  Tot slot

  Mocht je meer willen weten over de oledschermen van ASUS, bekijk dan zeker even de website van ASUS via de button hieronder:

  Lees meer

  Meer over

  ASUSlaptops

  Deel dit artikel

  Lees ook

  De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

  High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

  Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

  AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er