Senior systeembeheerder (coachende en coördinerende rol), HDSR – Houten

c't-partner
0

Ben jij een ervaren systeembeheerder en toe aan de volgende stap? Wil je jouw technische kennis én mensenkennis graag overbrengen aan anderen? Wil je interessante projecten tot een succes maken? Denk aan: het project uithuizing van ons datacenter, waarbij onder andere de architectuur opgezet moet worden. Maar ook de aankomende migratie naar office 365 en exchange online. Interesse? Mooi!

Dan gaan wij graag in gesprek met jou voor de rol van:

Senior systeembeheerder
(coachende en coördinerende rol)
Houten | 32-36 uur per week

Solliciteer nu

 

Wat je gaat doen

 • Je bekijkt of alle openstaande calls in Topdesk en bijzonderheden adequaat binnen het team worden opgepakt. Je neemt de leiding in het Kanban (scrum) overleg. Indien nodig agendeer of escaleer je issues.
 • Je zorgt voor adequaat beheer en support van alle werkzaamheden op het gebied van systeembeheer.
 • Wekelijks doe je actief mee aan het RFC overleg en aan project gerelateerde overleggen. Waarbij je nauw samenwerkt met de Technisch Projectleider.
 • Je doorziet waar systeembeheer issues raken aan databasebeheer, netwerkbeheer en packaging processen en maakt onderliggende problemen inzichtelijk en bespreekbaar.
 • Je bent in staat ontwikkelingen te volgen, knelpunten en kansen te signaleren en deze te vertalen in concrete vervolgstappen. Dat kan zijn in de vorm van een advies, een plan van aanpak of analyse. Hierover spar je met je teamleider of projectmanagers.
 • In jouw rol ben je geen leidinggevende, wél de voorman/voorvrouw van ‘team systeembeheer’. Collega’s ervaren en accepteren jou als de informele leider. Je begeleidt stagairs/trainees en systeembeheerders in hun ontwikkeling, zowel op het vlak van technische kennis, als in hun professionele ontwikkeling en soft skills.

Wat maakt jou succesvol?
Je bent een resultaatgerichte collega die kritisch durft te zijn. Je gaat het gesprek aan en zorgt voor dialoog en zichtbaarheid in de organisatie. Je bent nieuwsgierig naar waar anderen behoefte aan hebben en tegenaan lopen. Je bent in staat stevig op te treden en checkt of afspraken worden nagekomen. Je wil graag een actieve bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van ICT en de samenwerking tussen de afdeling en de business. Een must is: een afgeronde opleiding op ICT-vlak (minimaal HBO bachelor niveau). Aangevuld met in ieder geval 5 jaar werkervaring als (windows) systeembeheerder. Je weet mensen te motiveren en hebt feeling voor leidinggeven en projectmanagement.

Verder heb je:

 • de certificering VMware Professional (versie 6 of hoger).
 • de certificering Microsoft MCSA en/of MSCE (2012 of recenter).
 • Ruime kennis van Microsoft Exchange (2013 en recenter).
 • Kennis van Microsoft SQL (2014 en recenter).
 • Kennis van RES/Ivanti (workspace & automation).
 • Kennis van Netapp en Commvault.

Het is mooi meegenomen als:

 • Je ervaring hebt in coördineren van de taakverdeling en sturing geven en coachen van een team.
 • Je ervaring hebt rond migratie naar Microsoft Azure en Office 365.
 • Je ervaring hebt met een GIS omgeving.
 • Je ervaring hebt met schrijven van scripts met Windows PowerShell.
 • Je ervaring hebt met procesautomatisering.

Waar kun je op rekenen?
Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng. Een platte organisatie met korte lijnen, verantwoordelijkheden die laag liggen in de organisatie, betrokken collega’s en passie bij het werken. Binnen HDSR is het talentprogramma als rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Bij deze afwisselende baan hoort natuurlijk ook een goed salaris afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten en goede secundaire voorwaarden:

 • Een salaris van minimaal €3.511,- en maximaal €4.922,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 11 – CAO, de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW)). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en werkervaring.
 • Een individueel keuzebudget van 20% van je bruto jaarsalaris dat je naar eigen inzicht in kan zetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd en plaats onafhankelijk te werken; zo behoort 4 x 9 uur werken ook tot de mogelijkheden;
 • Een complexe omgeving met pittige uitdagingen, als het gaat om het professionaliseren van IT en de samenwerking daarbij met de business.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,= euro gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten.

Iets voor jou?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gilian Gratama, HR-adviseur, 030 – 634 59 23. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij ontvangen graag jouw CV en motivatie!

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior, Systeembeheerder, ICT, Overheid, coachen, coördineren, fulltime, Utrecht, certificering VMware Professional, certificering Microsoft MCSA en/of MSCE, Microsoft SQL, RES/Ivanti, Netapp en Commvault.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er