De juiste HPE ProLiant Gen11 AMD-server voor je bedrijf

Blog
0

HPE heeft vier HPE ProLiant Gen11-platformen die worden aangedreven door een serie 4e generatie AMD EPYC-processors. We nemen hier deze vier door 4th Gen AMD EPYC-processors aangedreven servers door, om te helpen beslissen welke de beste server voor jou is.

Je hebt een nieuwe state-of-the-art rackserver nodig – maar hoe kies je de server die alle opties biedt die je nodig hebt voor jouw specifieke toepassingen of workloads?

Hewlett Packard Enterprise heeft de 11e generatie van het HPE ProLiant server-rack portfolio uitgebracht. De HPE ProLiant Gen11-platformen bouwen voort op 30 jaar innovatie – inclusief een vertrouwd en veilig platform – dat vanaf de basis ontworpen en gebouwd is om aan de behoeften van de hybride wereld te voldoen.

Maak kennis met de 4e generatie AMD EPYC-processors

De HPE ProLiant Gen11 DL3x5 server familie wordt aangedreven door een complete reeks 4e generatie AMD EPYC-processors die beschikbaar zijn in verschillende configuraties.

  • Processors: 4e generatie AMD EPYC processors, variërend van 16 tot 128 cores per socket. Met maximaal 256 cores in totaal voor 2P-servers.
  • Cache: Tot 382 MB L3-cache op standaard cpu’s en tot 1152 MB L3-cache bij cpu’s met AMD 3D V-Cache.
  • Rack-units in twee maten: 1U (1,75” hoog) en 2U (3,5”). Alle servers voor rekmontage zijn 19” breed.

 

Geheugen, I/O en opslagmogelijkheden voor zeer intensieve workloads

Met al die verwerkingskracht heb je een geheugensubsysteem nodig dat groot en snel genoeg is om bij te blijven. Daarom combineren we de cpu’s met DDR5-werkgeheugen, wat 4800 megatransfers per seconde mogelijk maakt, of bijna 63 GB per seconde en tot 3 TB geheugen per processorsocket. Gebruikte gegevens worden beschermd met AMD EPYC-hardware Secure Memory Encryption en Secure Encrypted Virtualization geheugenversleuteling.

Met al die cpu-rekenkracht gecombineerd met DDR5-werkgeheugen, moeten gegevens getransporteerd worden van en naar NVMe-opslag, versnellers, I/O-apparaten en andere componenten op de PCIe-bus. Deze nieuwe generatie servers ondersteunt PCIe 5.0, dat alle essentiële componenten verbindt met 32 giga-transfers per seconde – wat twee keer zo snel is als de vorige generatie PCIe. Bovendien kun je met maximaal 128 PCIe 5.0-lanes per socket meer apparaten aansluiten met een hogere gegevenssnelheid om de verwerkingskracht bij te houden.

Volledige levenscyclusbeveiliging

Ons zero-trust beveiligingsframework is fundamenteel ontworpen in elk HPE ProLiant platform. Deze aanpak komt in alle bedrijfsfacetten terug, van onze inkoopstrategieën, in de aanvoerketen voor de productie, bij het testen, tot aan het verzenden en afleveren aan de deur van je datacenter.

De embedded en onveranderlijke HPE silicon root of trust vormt een ‘game changer’ wat de beveiliging van miljoenen regels microcode betreft en beschermt meer dan 4 miljoen regels code. AMD Infinity Guard is een extra set beveiligingsfuncties die fysieke en virtuele beveiligingslagen toevoegt aan wat al een veilig platform van HPE is – dankzij de silicon root of trust.

Wereldrecords voor prestaties en energie-efficiëntie

Het is geen wonder dat HPE ProLiant-servers, aangedreven door de 4e generatie AMD EPYC-processors, 43 wereldrecords hebben gevestigd, waaronder tot 99% hogere prestaties en tot 43% meer energie-efficiëntie in vergelijking met de vorige generatie servers.

Enkele HPE ProLiant-servers uitgelicht

HPE ProLiant Gen11 DL325 (1P, 1U)

 

De DL325 heeft niet alleen een optimale prijs-prestatieverhouding vanwege de enkele processor, maar de server biedt een bijzonder capabel platform dankzij de reeks beschikbare 4e generatie AMD EPYC-processors die variëren van 16 tot 128 cores.

HPE ProLiant Gen11 DL345 (1P, 2U)

 

De DL345 is de grote broer van de DL325. Vanuit technologisch oogpunt lijken deze twee machines hetzelfde. Ze hebben dezelfde AMD-processoropties en tot 3 TB RA. De DL345 is echter ontworpen voor situaties waarin je meer schijfruimte of IO-opties nodig hebt. De DL345 is de voor opslag geoptimaliseerde variant van de twee voor kosten geoptimaliseerde platforms. Zowel de DL325 als de DL345 zijn zeer geschikt voor workloads zoals softwaregedefinieerde opslag. Locaties die geen datacenters zijn, zoals winkels of kantoren op afstand waar sommige toepassingen nog lokaal moeten worden gehost, zijn goede kandidaten voor de DL325 of DL345 single-processor-servers.

Afhankelijk van de workload kan een softwaregedefinieerde oplossing zoals VMware vSAN in een cluster van 3 knooppunten ruim voldoende rekenkracht leveren. Afhankelijk van het model kan deze aanpak 8, 10 of maximaal 24 lokale schijven per server ondersteunen voor de gegevens die op externe locaties worden gegenereerd. Deze zijn zonder meer ook geschikt voor gebruik in een een datacenter, maar soms heb je ook computing en softwaregedefinieerde opslag nodig in de edge.

Voorzien met een HPE NS204i-U boot device, wordt de DL345 een hardware-gebaseerd RAID 1 set-up voor het bootvolume van de server. Hierdoor kan de opslag vooraf dedicated data zijn en worden er geen twee drives verspild voor een lokale boot. Het voldoet ook aan de strenge regels voor softwaregedefinieerde opslag die vereisen dat NVMe-apparaten rechtstreeks gekoppeld zijn aan het cpu-complex – zonder RAID-controller. Dit zorgt voor een kosteneffectieve en robuuste omgeving voor de kerninstallatie van het besturingssysteem.

HPE ProLiant Gen11 DL365 (2P, 1U)

 

De HPE ProLiant DL365 Gen11 is een 1U formfactor, dual-socket server die twee 4e generatie AMD EPYC-processors kan onderbrengen met maar liefst 256 cores en 6 TB geheugen. Met het volledige portfolio van de 4e generatie AMD EPYC-processors tot onze beschikking kunnen we dit platform perfect afstemmen voor workload-virtualisatie.

Soms heeft de ‘sweet spot’ voor het aantal cores te maken met onze licentieovereenkomsten. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de SKU’s met 32 cores. Het mooie van de sweet spot is dat je drie of vier SKU’s hebt om uit te kiezen. Voor virtualisatie voor algemene doeleinden kunnen we een basisfrequentie van 3,25 GHz kiezen, maar voor VDI, waar klokcycli bepalend zijn voor niet-versnelde VDI-workloads, is er een 3,85 GHz-optie die kan worden opgevoerd tot 4,30 GHz per core, wat de DL365 tot een zeer flexibele oplossing maakt.

HPE ProLiant Gen11 DL385 (2P, 2U)

 

De HPE ProLiant DL385 Gen11 heeft dezelfde indrukwekkende technologie als de DL365 Gen11, maar in een iets grotere 2U-behuizing die nog meer flexibiliteit biedt in het aantal schijven dat kan worden ondersteund. Standaard zijn er maximaal 24 SFF SAS/SATA/NVMe beschikbaar, met de mogelijkheid voor nog eens 2 SFF of 4 LFF aan toe te voegen.

Het 2U-formaat biedt ook meer flexibiliteit wat de I/O-opties betreft. De twee risers bieden ruimte voor maximaal 6 x 16 uitbreidingssloten, en de gpu-versie van dit chassis biedt ruimte aan vier (4) dubbelbrede/full-length of acht (8) enkelbrede/full-length en full-height gpu’s.

De eerste generatie ondersteuning voor de AVX-512 instructieset – nodig voor de nieuwste versnelling van simulaties, financiële analyses, AI en 3D-modellering – wordt gecombineerd met een paar krachtige 4e generatie AMD EPYC-cpu’s met maximaal 256 cores (twee processors met 128 cores). Dit biedt enorme I/O-mogelijkheden gevoed door de 128 PCI-lanes per socket voor ondersteuning van AI en ML, maar ook prestatie-hongerige data-analyse en versnelde VDI.

 

 

Meer over

Servers

Deel dit artikel

Lees ook

HPE ProLiant Gen10 vs Gen10 Plus vs Gen11

De HPE ProLiant-servers blijven zich ontwikkelen en zijn inmiddels aangekomen bij de 11e generatie. We gaan hier in op de verschillende tussen de nieu...

Silicon Root of Trust: serverbeveiliging op firmwareniveau

Silicon Root of Trust is technologie die beveiliging direct op firmwareniveau integreert in HPE-servers, wat zeer geavanceerde niveaus van bescherming...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er