Wachtwoord van Microsoft-account vergeten

Daniel Dupré
0

Het lukt me niet meer om me met mijn Microsoft-account aan te melden omdat ik mijn wachtwoord vergeten ben. Wat moet ik nu doen?

Klik bij de aanmelddialoog op de knop ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten?’. Er wordt dan een resetcode gestuurd naar het e-mailadres dat bij het Microsoft-account hoort. Als je dat e-mailaccount niet kunt openen, kun je de code naar een ander e-mailadres laten sturen. Vervolgens wordt je identiteit gecontroleerd, waarbij er gegevens worden gecheckt die je hebt ingevoerd toen je het account aanmaakte, zoals de naam, het land, de geboortedatum en de postcode. Bovendien zal er gevraagd worden of je je kunt herinneren naar welke contacten je de laatste e-mails hebt gestuurd, wat je Skype-naam is, en ga zo maar door. Zodra er voldoende informatie verzameld is, kan het nog 24 uur duren voordat je een e-mail ontvangt met een link waarmee je het wachtwoord kunt resetten.

 

Microsoft account herstel

Wachtwoord vergeten? Met de nodige aanvullende informatie die je bij elkaar kunt sprokkelen, kan Microsoft misschien je account nog ontgrendelen.

Uit de e-mail kan echter ook blijken dat je niet voldoende informatie gegeven hebt. Dat gebeurt met name in gevallen waarbij het Microsoft-account bijna uitsluitend wordt gebruikt voor het aanmelden op Windows. In dat geval kan Microsofts support wellicht nog helpen. Maar we hebben ook van gevallen gehoord waarbij ook de supportdesk gebruikers niet verder kon helpen. Het is daarom zeer belangrijk om voor noodgevallen het wachtwoord op een briefje te hebben. Dat kun je dan in een kluisje bewaren. Lees verder hoe je je wachtwoord kunt resetten op de ondersteuningspagina van Microsoft.

 

Meer handige tips vind je in c't magazine nov/2021

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS instellen – via een snelkoppeling vanuit Windows

Heb je problemen met het UEFI BIOS instellen omdat je er niet in komt? Met deze tips of een snelkoppeling vanuit Windows lukt het wel.

Wachtwoord van pdf halen – zonder omwegen met Linux

Soms krijg je een pdf met belangrijke ge­gevens die beveiligd is met een wachtwoord. Als je bang bent dat je het wachtwoord vergeet, kun je dat snel v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er