Wachtwoord van Microsoft-account vergeten

Daniel Dupré
0

Het lukt me niet meer om me met mijn Microsoft-account aan te melden omdat ik mijn wachtwoord vergeten ben. Wat moet ik nu doen?

Klik bij de aanmelddialoog op de knop ‘Ik ben mijn wachtwoord vergeten?’. Er wordt dan een resetcode gestuurd naar het e-mailadres dat bij het Microsoft-account hoort. Als je dat e-mailaccount niet kunt openen, kun je de code naar een ander e-mailadres laten sturen. Vervolgens wordt je identiteit gecontroleerd, waarbij er gegevens worden gecheckt die je hebt ingevoerd toen je het account aanmaakte, zoals de naam, het land, de geboortedatum en de postcode. Bovendien zal er gevraagd worden of je je kunt herinneren naar welke contacten je de laatste e-mails hebt gestuurd, wat je Skype-naam is, en ga zo maar door. Zodra er voldoende informatie verzameld is, kan het nog 24 uur duren voordat je een e-mail ontvangt met een link waarmee je het wachtwoord kunt resetten.

 

Microsoft account herstel

Wachtwoord vergeten? Met de nodige aanvullende informatie die je bij elkaar kunt sprokkelen, kan Microsoft misschien je account nog ontgrendelen.

Uit de e-mail kan echter ook blijken dat je niet voldoende informatie gegeven hebt. Dat gebeurt met name in gevallen waarbij het Microsoft-account bijna uitsluitend wordt gebruikt voor het aanmelden op Windows. In dat geval kan Microsofts support wellicht nog helpen. Maar we hebben ook van gevallen gehoord waarbij ook de supportdesk gebruikers niet verder kon helpen. Het is daarom zeer belangrijk om voor noodgevallen het wachtwoord op een briefje te hebben. Dat kun je dan in een kluisje bewaren. Lees verder hoe je je wachtwoord kunt resetten op de ondersteuningspagina van Microsoft.

 

Meer handige tips vind je in c't mrt/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Grafische kaart identificeren

Is er een manier om er achter te komen welke grafische kaart er precies in een systeem zit? De driver geeft alleen een generiek type aan, maar ik zou ...

Functie-upgrades voor Windows 10 (deel 1)

Functie-upgrades behoren tot de grootste bouwterreinen in Windows 10. We krijgen er dan ook veel vragen over. We hebben de vragen die we het meest kri...

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er