Microsoft Edge start automatisch

Daniel Dupré
4

Als je bij Windows 10 in het Taakbeheer kijkt, valt op dat de browser Edge van Microsoft draait terwijl je hem helemaal niet hebt gestart. Hoe komt dit?

Dat hoort zo. Zolang Edge als standaardbrowser is ingesteld, start Windows hem automatisch mee wanneer je de pc aanzet, maar geeft hem de status ‘Onderbroken’. Dat kun je herkennen aan het groene blaadje dat in de kolom ‘Status’ in het Taakbeheer staat. Als je Edge gebruikt, heeft dat het voordeel dat die browser sneller beschikbaar is wanneer je hem start.

 

Edge start mee met Windows 10

In Windows 10 versie 1803 wordt de browser Edge standaard met Windows mee gestart als hij als standaardbrowser is ingesteld.

 

Als je daar vanaf wilt, is het al voldoende om een andere browser als standaardbrowser in te stellen. Dat kan zelfs door de standaard meegeleverde Internet Explorer te kiezen. Via ‘Apps en onderdelen / Standaard-apps / Webbrowser’ stel je in welke browser je als standaardbrowser wilt gebruiken.

 

 

 

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Direct nummer kiezen op de smartphone

Op mijn oude telefoon waarmee ik via het vaste telefoonnet belde had ik sneltoetsen waarmee ik bepaalde nummers direct kon bellen. Bestaat zoiets ook ...

Programma-instellingen openen met snelkoppeling

Ik heb mijn Windows 10-installatie ingesteld dat programma’s geen toegang hebben tot de webcam. Soms wil ik Skypen, maar dan moet ik flink klikken om ...

Interessant voor jou

4 Praat mee

4

avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Win
Lezer
Win

Edge is niet mijn standaardbrowser en ik zie hem niet staan in taakbeheer. Toch start hij standaard op als ik mijn laptop opstart. Hoe krijg ik dat weg?

Loukje
Lezer
Loukje

Bij mij blijkt Edge ook actief en het lukt zelfs niet om deze te sluiten. Ook bij mij is Edge niet altijd zichtbaar in taakbeheer, soms wel. Staat ook bij mij niet als standaard browser ingesteld en ook ik wil hier van af

Marco den Teuling
Admin
Marco den Teuling

Als bovenstaande niet genoeg is kun je nog in Verkenner gaan naar de map C:\Windows\SystemApps. Zoek de map met Microsoft Edge in de naam en maak voor de zekerheid een back-up (zodat je die kunt terugzetten). Daarna hernoem je die map. Na een update van Microsoft moet je dit mogelijk weer opnieuw doen.

Loukje
Lezer
Loukje

Dank u voor de oplossing. Tot nu toe start Edge niet meer op