Nvidia Shield TV video’s afspelen zonder stotteren

Marco den Teuling
0

Ik gebruik de streamingbox Shield TV van Nvidia om films op Netflix, YouTube en van mijn persoonlijke bibliotheek te streamen. Helaas stotteren veel video’s bij het bekijken. Bij de instellingen heb ik 60 hertz al geactiveerd. Is er een manier om het stotteren te verhelpen?

Films van Netflix en video’s van YouTube hebben verschillende framerates. Bioscoopfilms heb­ben in het algemeen 23,976 beelden per seconde, maar video’s op YouTube moeten veelal worden afgespeeld met 60 beelden per seconde. Veel andere mediabestanden hebben dan weer 25 beelden per seconde. Helaas biedt Shield TV geen mogelijkheid de videoweergave automatisch aan te passen aan de framerate van videobestanden.

Gelukkig heeft iemand de moeite genomen om daar een Android-app voor te programmeren. De app ‘Refresh Rate’ is gratis verkrijgbaar bij Google Play.

Nvidia Shield TV refresh rate stotteren video film verhelpen

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je instellen voor welke video-apps de videoweergave auto­matisch moet worden aangepast. Naar wens kun je ook je eigen shortcuts maken om de framerate met een druk op de knop zelf aan te passen. Meer info vind je bij de installatiehandleiding.

Als je de mediacentersoftware Kodi gebruikt, hoef je daar de refreshrate-app niet te activeren. Bij de uitgebreide instellingen van Kodi kun je instellen dat de software de framerate automatisch moet aanpassen.

Voor de nieuwste (2019) versie van de Shield TV is er alvast een beta-functie in de laatste firmware die voor automatische framerate switching moet zorgen.

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


 

Lees uitgebreide info en reviews op je gemak in c't magazine 10/2022

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Bluetooth en wifi tegelijk – vermijd storingen en interferentie

Bluetooth en wifi tegelijk gebruiken kan leiden tot storing en interferentie. Met de juiste instellingen op je router kun je dat beperken.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er