Nvidia Shield TV video’s afspelen zonder stotteren

Marco den Teuling
0

Ik gebruik de streamingbox Shield TV van Nvidia om films op Netflix, YouTube en van mijn persoonlijke bibliotheek te streamen. Helaas stotteren veel video’s bij het bekijken. Bij de instellingen heb ik 60 hertz al geactiveerd. Is er een manier om het stotteren te verhelpen?

Films van Netflix en video’s van YouTube hebben verschillende framerates. Bioscoopfilms heb­ben in het algemeen 23,976 beelden per seconde, maar video’s op YouTube moeten veelal worden afgespeeld met 60 beelden per seconde. Veel andere mediabestanden hebben dan weer 25 beelden per seconde. Helaas biedt Shield TV geen mogelijkheid de videoweergave automatisch aan te passen aan de framerate van videobestanden.

Gelukkig heeft iemand de moeite genomen om daar een Android-app voor te programmeren. De app ‘Refresh Rate’ is gratis verkrijgbaar bij Google Play.

Nvidia Shield TV refresh rate stotteren video film verhelpen

Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je instellen voor welke video-apps de videoweergave auto­matisch moet worden aangepast. Naar wens kun je ook je eigen shortcuts maken om de framerate met een druk op de knop zelf aan te passen. Meer info vind je bij de installatiehandleiding.

Als je de mediacentersoftware Kodi gebruikt, hoef je daar de refreshrate-app niet te activeren. Bij de uitgebreide instellingen van Kodi kun je instellen dat de software de framerate automatisch moet aanpassen.

Voor de nieuwste (2019) versie van de Shield TV is er alvast een beta-functie in de laatste firmware die voor automatische framerate switching moet zorgen.

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Lees uitgebreide info en reviews op je gemak in c't 08-09/2024

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Zo kun je de Windows foutcode 0x80070643 oplossen

Bij het updaten van Windows via Windows Update verschijnt vaak foutcode 0x80070643. Deze fout kent verschillende oorzaken en oplossingen, en wij zulle...

Wat is een normale cpu temperatuur voor mijn pc en/of laptop?

De central processing unit, oftewel de cpu, is praktisch het hart van de pc. De cpu fungeert als de centrale verwerkingseenheid die diverse gegevens v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er