Ventilator lawaai op MacBook

Daniel Dupré
0

Tijdens videoconferenties gaat de ventilator van mijn MacBook op volle toeren draaien. Door het lawaai stoort de ingebouwde microfoon. Is er een manier om dat te voorkomen?

Sommige videoconferentieprogramma’s houden de computer zo druk bezig dat hij overschakelt op de turbomodus en de MacBook ventilator gaat draaien. De ervaring heeft echter geleerd dat dergelijke programma’s ook zonder turbo nog blijven werken. Bij macOS kun je voorkomen dat de turbomodus wordt ingeschakeld met het kleine programma Turbo Boost Switcher.

Turbo gericht uitschakelen

Met de gratis versie moet je elke keer dat je de MacBook opnieuw opstart weer inloggen. De Pro-versie kost 10 dollar en biedt ook handige automatiseringsmogelijkheden. Je kunt Switcher dan bijvoorbeeld de opdracht geven om de turbomodus alleen uit te schakelen wanneer je het videoconferentieprogramma start, zodat de ventilatoren gedurende het gesprek stil blijven. Je kunt ook een maximale ventilatorsnelheid instellen, zodat de turbomodus wordt gedeactiveerd wanneer die snelheid bereikt wordt. Het programma kan onder meer ook bijzonder handig zijn bij rekenintensieve muziekprogramma’s, om te verhinderen dat de ventilatoren een opname verstoren.

 

 

macbook ventilator

Met Turbo Boost Switcher kun je verhinderen dat de ventilatoren onder macOS al te veel herrie maken.

 

(Deze tekst komt uit c’t 5/2021, p140)

 

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

 

Meer handige tips lees je in c't magazine jul/2021

Meer over

AppleHardware

Deel dit artikel

Lees ook

AV1-videocodec voor Windows 10

Ik wil graag video’s bekijken met de nieuwe AV1-videocodec, maar ik krijg de testvideo’s van YouTube niet weergegeven op mijn Windows 10-systeem.

Printplaat-lay-out bekijken

Ik heb een printplaat-lay-out in het PcbDocformaat. Is er een manier om de gegevens daarvan te bekijken?

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er