TrueCrypt opvolger?

Alieke van Sommeren
0

vraagtekenIk versleutel mijn harde schijf nog steeds met TrueCrypt, al werd de ontwikkeling van dit project in 2014 al wel gestaakt. Maar de software werkt op zich nog prima, dus gebruik ik het nog. Is dat geen probleem of moet ik een alternatief gaan bedenken? Ik gebruik bij voorkeur opensourceprogramma’s.

uitroeptekenTrueCrypt kun je inderdaad beter niet meer gebruiken. Ook al blijkt uit verschillende onderzoeken dat er geen achterdeuren in de code verborgen zitten, er zijn inmiddels al wel enkele veiligheidsgaten gevonden.

VeraCrypt is een veelbelovende opvolger. Deze opensource encryptietool gaat verder daar waar TrueCrypt is gestopt en kan TrueCrypt-volumes lezen. VeraCrypt heeft zijn voorganger ook allang ingehaald wat functionaliteit en veiligheid betreft.

veracrypt

Als je bestanden nog steeds versleutelt met TrueCrypt, kun je uit veiligheidsoverwegingen beter overstappen op VeraCrypt

Het programma kan bijvoorbeeld ook een UEFI Windowsinstallatie volledig versleutelen en de betrokken ontwikkelaar heeft al meerdere veiligheidsgaten gedicht.

Bovendien is er een zeer uitgebreide documentatie bij de software en verschijnen er regelmatig updates. In c’t 9/2016 hebben we een praktijkartikel geplaatst over de ins en outs van VeraCrypt en spraken we met de ontwikkelaar.

Deel dit artikel

Lees ook

Vast IP-adres voor Raspberry Pi

Ik wil een Raspberry Pi inrichten als server, maar die krijgt dan een IP-adres toegewezen via DHCP. Is er een manier om de Pi een vast IP-adres te gev...

Internetverbinding uitschakelen in Windows 10 – offline werken

Wil je (even) de internetverbinding uitschakelen in Windows 10 om ongestoord te werken of gamen, zonder updates of andere storende invloeden? Dat doe ...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er