TrueCrypt opvolger?

Alieke van Sommeren
0

vraagtekenIk versleutel mijn harde schijf nog steeds met TrueCrypt, al werd de ontwikkeling van dit project in 2014 al wel gestaakt. Maar de software werkt op zich nog prima, dus gebruik ik het nog. Is dat geen probleem of moet ik een alternatief gaan bedenken? Ik gebruik bij voorkeur opensourceprogramma’s.

uitroeptekenTrueCrypt kun je inderdaad beter niet meer gebruiken. Ook al blijkt uit verschillende onderzoeken dat er geen achterdeuren in de code verborgen zitten, er zijn inmiddels al wel enkele veiligheidsgaten gevonden.

VeraCrypt is een veelbelovende opvolger. Deze opensource encryptietool gaat verder daar waar TrueCrypt is gestopt en kan TrueCrypt-volumes lezen. VeraCrypt heeft zijn voorganger ook allang ingehaald wat functionaliteit en veiligheid betreft.

veracrypt

Als je bestanden nog steeds versleutelt met TrueCrypt, kun je uit veiligheidsoverwegingen beter overstappen op VeraCrypt

Het programma kan bijvoorbeeld ook een UEFI Windowsinstallatie volledig versleutelen en de betrokken ontwikkelaar heeft al meerdere veiligheidsgaten gedicht.

Bovendien is er een zeer uitgebreide documentatie bij de software en verschijnen er regelmatig updates. In c’t 9/2016 hebben we een praktijkartikel geplaatst over de ins en outs van VeraCrypt en spraken we met de ontwikkelaar.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Mails niet meer automatisch markeren als gelezen? Zo doe je het!

Wil je mails niet meer automatisch markeren als gelezen in Outlook? Dat kan handig zijn voor het overzicht en bereik je door een standaardinstelling a...

Chat GPT werkt niet? Dit kun je dus doen als Chat GPT niet bereikbaar is

Heb je problemen met het feit dat ChatGPT niet werkt of niet bereikbaar is? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om dit probleem op te lossen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er