Rig Kontrol 3 in Windows 10 gebruiken

Daniel Dupré
0

Ik wil het voetpedaal Rig Kontrol 3 van Native Instruments onder Windows 10 gebruiken in het versterker- en effectsimulatieprogramma Guitar Rig 5 Pro. De voetschakelaars en -pedaal werken echter niet. Wat doe ik fout?

 

De Rig Kontrol 3 van Native Instruments is al in 2007 verschenen. Daardoor is het inrichten van de Rig Kontrol onder Windows 10 helaas niet eenvoudig. Installeer allereerst de meest recente driver van de Rig Kontrol 3. Bij de systeemeisen van de laatste versie 3.1.0 worden wel alleen Windows 7, 8 en 8.1 genoemd, maar de driver werkt ook onder Windows 10. Installeer vervolgens ook Native Instruments Controller Editor 1.7.4. Als je een nieuwere versie daarvan op je systeem hebt staan (de meest recente versie is 2.2), moet je die eerst verwijderen. De oudere Controller Editor 1.7.4 staat op de website van Native Instruments als legacy-versie.

Open de Controller Editor en selecteer in het menu Complete de optie Rig Kontrol. Er verschijnt een afbeelding van het apparaat in de toepassing. Kies vervolgens de Settings onder ‘File / Preferences’ en open het tabblad Controller. Klik op de knop Recalibrate. De software vraagt je dan het pedaal volledig omhoog en omlaag te bewegen. Doe hetzelfde met externe pedalen die je eventueel op de Rig Kontrol hebt aangesloten. Aansluitend bevestig je twee keer met OK en sluit je het programma af.

Open vervolgens Guitar Rig 5 en je kunt het pedaal van de Rig Kontrol 3 via drag&drop aan willekeurige regelaars toewijzen door de CC7 (Continuous Controller) naar het gewenste stuurelement te slepen. Het werkt als Expression Pedal met de effecten Cry Wah, Real Wah en Talk Wah, maar ook met draairegelaars van de virtuele amps, bijvoorbeeld als volumepedaal.

 

Meer handige tips vind je in c't magazine 10/2022

Meer over

AudioHardware

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Bluetooth en wifi tegelijk – vermijd storingen en interferentie

Bluetooth en wifi tegelijk gebruiken kan leiden tot storing en interferentie. Met de juiste instellingen op je router kun je dat beperken.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er