32-bit apps op een Mac vinden

Daniel Dupré
0

Ik wil mijn Mac graag updaten naar macOS Catalina (10.15), maar ik weet niet zeker of mijn software daarna nog wel werkt, omdat de ondersteuning voor 32-bit programma’s afloopt. Is er een manier om erachter te komen welke programma’s 32-bit en welke 64-bit applicaties zijn?

 

Dat is precies waar de gratis app Go64 van St. Clair Software voor gemaakt is. Die app scant je systeemschijf en toont vervolgens welke toepassingen nog 32-bit of gedeeltelijk 32-bit zijn. Bovendien toont de tool ook meteen een link naar de website van de softwareproducent om een nieuwe versie te downloaden.

De gratis macOS-app Go64 laat zien of een toepassing met 32- of 64-bit draait.

Veel programma’s blijven alleen op 32-bit staan vanwege de ingebouwde auto-updatefunctie, die uit zichzelf niet naar 64-bit overschakelt. Het kan dus al voldoende zijn om een nieuwe versie van het installatieprogramma te downloaden en als een handmatige update uit te voeren. Dat is bijvoorbeeld het geval met de macOS-app van Amazon Music en de Steam-client.

Bij sommige toepassingen is slechts één component 32-bit en de rest 64-bit. Dat geldt bijvoorbeeld voor Lightroom en de importfilters voor camera’s. Die software werkt ook nog steeds onder macOS Catalina. Als je je Mac in toekomst echter een keer opnieuw wilt installeren, kan het zijn dat macOS weigert om dergelijke software te installeren. In dat geval zal de enige oplossing zijn om een nieuwere versie te kopen. Bij games kan het problematisch worden. Vooral veel oudere titels draaien niet op 64-bit. De enige oplossing is dan om macOS Mojave (10.14) parallel te installeren. De producent Feral onderhoudt een lijst van games die naar 64-bit geport zijn.

 

Meer over

AppleSoftware

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoonvolume automatisch verandert in zowel Windows 10 en Windows 11. In dit artikel zullen we twee...

Externe schijf wordt niet herkend door Windows? Zo los je het op!

Soms wordt een externe usb-schijf niet (meer) door Windows gezien. Probeer de volgende stappen om het probleem te verhelpen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er