Logitech Zone Learn review: koptelefoon voor kinderen

Elwin Hodžić
0

Inhoudsopgave

    In deze review nemen we een kijkje naar de Logitech Zone Learn, een hoofdtelefoon die specifiek is ontworpen voor kinderen in het onderwijs. Deze hoofdtelefoon is verkrijgbaar in twee varianten: on-ear én over-ear.

    Wij hadden de over-ear versie van de Logitech Zone Learn tot onze beschikking, dus alle bevindingen die je in dit artikel leest, zijn gebaseerd op deze variant.

    Logitech Zone Learn: over-ear versus on-ear

    Volgens Logitech is de over-ear variant van de Zone Learn beter geschikt voor geconcentreerd leren, omdat deze omgevingsgeluid beter blokkeert. Aan de andere kant beschrijft de fabrikant de on-ear variant als een headset die het geluid van buitenaf balanceert met dat van de koptelefoon.

    Duurzaam ontwerp

    Beide koptelefoons zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten, dankzij vervangbare kabels en oorkussens, en ze hebben een pasvorm die speciaal geschikt is voor kinderen. Bovendien zijn de headsets gecertificeerd als “Works With Chromebook,” wat vooral in het onderwijs met een groot aantal Chromebooks een groot voordeel is.

    Hoewel de Logitech Zone Learn voornamelijk bedoeld is voor scholen en onderwijsinstellingen, is het ook een goede optie voor ouders die een hoofdtelefoon voor hun kinderen zoeken, vanwege de redelijke prijs en de verschillende maten.

    Connectiviteit

    De Logitech Zone Learn kan worden aangesloten via een afneembare 3,5 mm kabel.

    Er zijn drie verschillende kabels waar je uit kunt kiezen waarmee je de koptelefoon op je apparaat mee kunt aansluiten:

    • één met een standaard 3,5 mm stekker
    • één met een platte USB-A stekker
    • één met een USB-C stekker

    Door deze drie aansluitmogelijkheden is deze koptelefoon compatibel met vrijwel elk denkbaar apparaat. De kabels kun je eenvoudig vervangen, maar er wordt per koptelefoon maar één kabel meegeleverd. Je zult dus voor de aankoop moeten bepalen welke aansluiting voor jouw situatie het beste geschikt is.

    Helaas is er geen kabel voor Apple-apparaten die alleen over een Lightning-connector beschikken. Hiervoor zul je een 3,5 mm naar Lightning-adapter moeten aanschaffen.

    Gehoorbescherming en volumenormen

    In tegenstelling tot veel kinderkoptelefoons, heeft de Logitech Zone Learn geen volumebegrenzing. Desondanks voldoet deze koptelefoon volgens Logitech volledig aan de Europese norm voor volumebereiken (EN 50332).

    Het is essentieel om het volume in de gaten te houden wanneer kinderen naar iets luisteren, net zoals bij elk ander paar hoofdtelefoons, om mogelijke gehoorschade te voorkomen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met het vermogen van het bronapparaat, omdat het gevaarlijk hoge geluidsniveaus kan produceren.

    We hebben gemerkt dat het geluid van de over-ear koptelefoon vrij luid kan zijn. Daarom is het verstandig om het volume van het bronapparaat te controleren wanneer kinderen de koptelefoon gebruiken.

    Geluidskwaliteit van de Logitech Zone Learn

    Wat betreft de geluidskwaliteit van de koptelefoon kunnen we gerust stellen dat deze prima is, vooral gezien het feit dat de Logitech Zone Learn hoofdzakelijk is ontworpen voor scholen en onderwijsinstellingen. Hierbij hoef je dus ook geen overweldigende bas te verwachten tijdens het luisteren naar muziek met deze koptelefoon, maar je kunt de koptelefoon prima gebruiken om video’s te bekijken of te communiceren via Skype, Teams of andere software.

    Logitech Zone Learn microfoon

    De Logitech Zone Learn wordt geleverd met een niet-afneembare microfoonarm in een opvallende oranje kleur, waardoor hij moeilijk te missen is. Deze microfoon is ideaal voor het bijwonen van digitale lessen of het deelnemen aan andere online activiteiten met behulp van de headset. In een test in een Teams-vergadering bleek dat het geluid van de microfoon helder en goed verstaanbaar was, maar het kan ook een deel van het omringende geluid in een klaslokaal oppikken, zoals het getik van vele kleine vingertjes op luide, klikkende toetsenborden.

    Compatibel met populaire leerapps

    Deze Logitech koptelefoon is geschikt voor gebruik met de honderden leerapps die dagelijks in het onderwijs worden gebruikt. Of het nu gaat om wiskunde, talen of beeldende kunst, deze headset is ideaal voor leerlingen in alle lessen en voor alle onderwerpen. Zo werkt deze koptelefoon onder andere met apps zoals Duolingo, Kami en Epic.

    Conclusie Logitech Zone Learn review

    Al met al is de Logitech Zone Learn een prima koptelefoon voor de educatieve markt.

    Zowel scholen als ouders die op zoek zijn naar een betaalbare hoofdtelefoon voor hun kinderen zullen er veel profijt van hebben. Deze koptelefoon is namelijk comfortabel voor langdurig gebruik en specifiek ontworpen om het gebruik door jonge kinderen te weerstaan.

    Dankzij de ondersteuning van zowel een standaard koptelefoonaansluiting als usb-c én usb-a is hij gemakkelijk te gebruiken met een breed scala aan apparaten. De uitklapbare microfoon maakt hem ideaal voor het bijwonen van online lessen en chatten.

    Logitech Zone Learn review: plus- en minpunten

    + Goede pasvorm (voor kinderen)
    + Prima microfoon en geluid
     Geen volumebegrenzing

    Logitech Zone Learn specificaties

    Fabrikant

    Logitech

    Beschikbare aansluitingen

    • 3,5 mm aux
    • USB-A
    • USB-C

    Afmetingen

    On-ear (zonder kabels):

    • Hoogte: 156 mm
    • Breedte: 190 mm
    • Lengte: 67 mm

    Over-ear (zonder kabels):

    • Hoogte: 165 mm
    • Breedte: 190 mm
    • Lengte: 82 mm

    Gewicht

    On-ear (zonder kabels): 154,5 g

    Over-ear (zonder kabels): 192 g

    Shoplink en prijsAmazon, vanaf circa 45 euro

    Meer van zulke hardware reviews? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

    Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

    Deel dit artikel

    Elwin Hodžić
    Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

    Lees ook

    Xinfrared One XH 09 review: betaalbare warmtebeeldcamera

    In deze review werpen we een blik op de One XH 09 van Xinfrared. Dit is een superkleine warmtebeeldcamera voor aan je iPhone of Android-smartphone. He...

    Chromecast met Google TV review: beter dan de Chromecast (Ultra)?

    In deze review bespreken we of de Google Chromecast met Google TV, die beschikt over een eigen grafische interface, apps en een afstandsbediening, han...

    0 Praat mee
    avatar
      Abonneer  
    Laat het mij weten wanneer er