4K webcam Dell UltraSharp – review

Redactie
0

De stijlvolle WB7022 4K ultrasharp webcam van Dell blinkt uit met autofocus, auto-framing en Windows Hello, maar heeft ook mindere punten.


Dell UltraSharp 4K webcam


Dell 4K webcam behuizing

Dells 4K webcam heeft een chique metalen behuizing en gebruikt een slim bevestigingsmechanisme. De rubberen klem kleeft magnetisch aan het bevestigingsvoetje of aan de standaard. Hij past op een monitor met dunne randen, maar ook op een laptop. De webcam is HDR (High Dynamic Range) en is voorzien van een Sony CMOS sensor

Camera via USB 2.0 en 3.2

Als je de camera via USB 2.0 aansluit, krijg je full-hd-beeld op 60 hertz, met USB 3.2 is dat 4K/30Hz. Het beeld heeft natuurlijke kleuren en een goede lichtsterkte. De camera compenseert veranderingen in helder­heid in kleine stapjes – dat kan vervelend zijn als de lichtomstandigheden sterk fluctueren, maar bij normale kantooromstandigheden is dat geen probleem.

De microfoon in de camera is voldoende voor videogesprekken, maar voor langere vergaderingen wordt een externe microfoon aanbevolen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


De gezichtsherkenning is geschikt voor Windows Hello. Bovendien detecteert de dieptesensor of je nog voor de camera zit en schakelt het scherm desgewenst uit – en weer aan als je terugkomt.

De camera heeft een betrouwbare autofocus. Dankzij de AI Auto Framing ben je altijd rustig en gelijkmatig in het midden van het beeld te zien. Dat kost wel veel energie: de camerabuis wordt tot 45° C heet.

Plus- en minpunten

+ bevestigingsmechanisme
+ beeldkwaliteit
– wordt warm

Dell UltraSharp 4K webcam
resolutie3840 × 2160 / 30 Hz, full-hd 60 Hz
aansluitingUSB-C
meegeleverdlenskap, monitorklem, standaard, USB-C-kabel (C naar A)
dell.nl€ 208

lees meer reviews in c't 06/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Webcam zonder poespas: Foscam W21

Er zijn sinds de eerste Coronagolf weer meer webcams te koop dan alleen dure versies. De Foscam W21 is een goedkoper alternatief voor privégebruik.

Betaalbare Lenovo webcam voor Windows Hello – review

De betaalbare FHD 500-webcam van Lenovo ontgrendelt de pc via Windows Hello, maar heeft wel de voorkeur voor een lichte ruimte.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er