Monitor van Eizo met USB C-aansluiting

Redactie
0

Eizo EV2780 monitor met USB C-aansluitingModerne ultrabooks hebben vaak een USB C-aansluiting die ook gebruikt wordt voor beeld en opladen. Een monitor met zo’n aansluiting is dan ook niet meer dan logisch.

De nieuwe Eizo FlexScan EV2780 lijkt als twee druppels water op de EV2750 met één belangrijk verschil: de DVI-ingang heeft plaatsgemaakt voor een USB C-aansluiting. Sluit je hem daarmee aan op een modern ultrabook, dan kun je die laatste via dezelfde kabel meteen ook voorzien van stroom en van signalen van de ingebouwde usb-hub.

Monitor als oplader

De monitor kan dan dankzij USB Power Delivery je laptop opladen, maar dat heeft wel een keerzijde. Je kunt namelijk kiezen uit 15 of 30 watt, maar de eerste stand geeft voor veel apparaten te weinig stroom – een Asus Zenbook negeerde de netvoeding en een nieuwe MacBook Pro besloot wel op netstroom te werken, maar laadde zijn accu niet op. Bij de tweede stand is er voldoende power beschikbaar, maar wordt de schermverlichting gedimd. Het was bruikbaar, maar een zwaardere netvoeding in de monitor zou beter geweest zijn.

De prijs is fors, maar daarvoor krijg je een degelijk gebouwde monitor inclusief goed verstelbare voet en een uitstekende beeldkwaliteit. Daarnaast heeft het apparaat een mooi afgewerkte behuizing met smalle rand. Wil je ook andere apparatuur aansluiten, dan zul je een DisplayPort- of hdmi-kabel los moeten aanschaffen.

Eizo EV2780 monitor - specificaties

Meer over

MonitorenUSB

Deel dit artikel

Lees ook

Noise-cancelling op kantoor: Logitech Wireless Zone

De Logitech Wireless Zone wordt aan de man gebracht als een Bluetooth-koptelefoon met noise-cancelling voor in een zakelijke omgeving.

Met VPN veilig op vakantie

Een VPN-verbinding naar werk of huis is een goed hulpmiddel om afluisteren tegen te gaan. Maar een VPN maakt het ook mogelijk om bijvoorbeeld tv-progr...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er