Nieuwe GIGABYTE enterprise-oplossingen met AMD EPYC 9004

c't-partner
0

GIGABYTE AMD

GIGABYTE Technology heeft onlangs zijn portfolio van producten aangekondigd voor de nieuwe AMD EPYC 9004 Series-processors, geschikt voor veeleisende workloads zoals high-density-, edge- en general-computing. GIGABYTE heeft tweeëntwintig nieuwe servers en moederborden uitgebracht voor de nieuwe AMD Zen 4-architectuur. Er zijn zowel single- als dual-socket-opties beschikbaar.

AMD EPYC 9004-serie processor

De nieuwe 4e generatie AMD EPYC-processors bieden aanzienlijke rekenprestaties en schaalbaarheid door een hoge aantal processorkernen te combineren met indrukwekkende PCIe- en geheugen doorvoersnelheid. Met de 4e generatie Epyc-cpu’s heeft AMD de overstap naar 5 nm-technologie gemaakt. Ook is de nieuwe SP5-socket geïntroduceerd. Het platform is gericht op HPC, AI, cloud, big data en algemene zakelijke IT.

De belangrijkste nieuwe technologieën:

  •     5 nm-process node
  •     Tot 96 kernen en 192 threads
  •     Maximale boost klok tot 4,4 GHz
  •     Tot 384MB L3-cache
  •     Ondersteuning voor 12-kanaals DDR5-4800
  •     ISA-updates: BFLOAT16, AVX-512 en VNNI
  •     Ondersteuning voor PCIe Gen 5, 160 lanes in 2P
  •     Ondersteuning voor CXCL 1.1+ in 64 IO lanes, met bifurcaties
  •     Tot 4 links van Gen3 AMD Infinity Fabric (tot 32Gbps)

 

GIGABYTE Enterprise Series met AMD EPYC 9004

M-serie

M-series server motherboards

Voor de nieuwe generatie AMD EPYC-processors zijn alle nieuwe GIGABYTE servermoederborden ontworpen ter ondersteuning van de volledige line-up van 4e generatie AMD EPYC processors van 16 tot 96 cores. Alle borden hebben 24 DIMM-slots in de E-ATX MZ33 en MZ73, die 5 mm hoger zijn dan E-ATX. Voor GPU-ondersteuning heeft GIGABYTE twee MZ73-configuraties gemaakt, omdat GPU’s die PCIe 4.0 gebruiken zich nog steeds op de prijsprestatie sweet-spot bevinden, en versnellers die PCIe Gen5 ondersteunen nog niet populair zijn. De MZ73-LM0 heeft vier PCIe 5.0 x16 uitbreidingssloten, terwijl de MZ73-LM1 over PCIe 4.0 x16-sloten beschikt.

 

R-serie

 

GIGABYTE R263-Z33-01 AMD

De servers uit de R-serie hebben een eerder traditioneel gebalanceerde configuratie. Afgezien van het aantal sockets, is opslag de belangrijkste onderscheidende factor. De nieuwe 1U- en 2U-rackservers bieden ondersteuning voor 2,5″- of 3,5″-schijven en verschillen in het aantal schijven en het opslagprotocol dat wordt ondersteund. De R263-Z33 en R283-Z93 servers ondersteunen twee dual-slot gpu’s.

 

G-serie

 

GIGABYTE G293-Z41-01 Epyc

Voor AI-training en andere workloads die een hoge mate van parallelle verwerking vereisen, is de voor versnellers geoptimaliseerde G-serie geschikt, met name door zijn vermogen om dichte gpu-rekenprestaties te leveren. De 2U G293 is ook een dualsocket-systeem dat acht gpu’s ondersteunt (PCIe 4.0 x16 of PCIe 5.0 x8). Beide systemen maken gebruik van redundante voedingen met een titanium-rating voor de hoogst mogelijke efficiëntie.

 

H-serie

GIGABYTE H273-Z80-01

 

Bij multi-node servers voor HPC en HCI gaat het om de juiste balans tussen cpu-rekenprestaties en opslagcapaciteit. De H273-Z80 ondersteunt het maximale aantal 2,5″-drives van vierentwintig aan de voorkant van de kast. Elk van de acht cpu-sockets ondersteunt AMD EPYC 9004-processors tot 240W TDP.

De H273-Z82 ondersteunt acht cpu’s met een 400W TDP. Daarvoor is de luchtstroom door enkele drive bays vergroot en is een van de twee low-profile slots verwijderd. Met deze opties in de H-serie kunnen gebruikers de ideale oplossing voor hun inzet kiezen.

 

E-serie

 

GIGABYTE E263-Z30-01AMD EPYC 9004

In tegenstelling tot traditionele servers met een diepte van 700-800 mm, kiest de E-serie voor een minimale footprint. Dit maakt hem geschikt om ver van het datacenter, op locaties aan de rand van het netwerk te plaatsen om latentie te verminderen. De E283 is de eerste E-serie server die dualsockets ondersteunt, terwijl de E263 en E163 single-socket opties zijn. De E263 ondersteunt twee dual-slot accelerators, terwijl de 1U E163 over FHHL-slots beschikt.

 

4e gen AMD EPYC-processors

GIGABYTE AMD EPYC AMD EPYC 9004

De vierde generatie AMD EPYC-processors zijn ontworpen voor hoge prestaties, energie-efficiëntie en lage totale eigendomskosten. De nieuwe Zen 4-architectuur van AMD bevat security by design, en maakt de nieuwe AMD EPYC-processors een uitstekende keuze voor IT-professionals die hun datacenters willen optimaliseren voor hoge prestaties en tegelijkertijd milieudoelstellingen willen helpen verwezenlijken.

GIGABYTE beheersoftware

De GIGABYTE Management Console (GMC) voor is een webbrowser gebaseerd platform voor serverbeheer. Met de GIGABYTE Server Management (GSM) software kunnen meerdere servers worden gemonitord en beheerd zonder een extra licentievergoeding. GMC en GSM bieden veel waar voor het geld en verlagen tegelijkertijd de TCO en onderhoudskosten voor klanten.

 

 

Deel dit artikel

Lees ook

Cpu en gpu: wat zijn de verschillen

Naast de processor is ook de grafische processor een belangrijk onderdeel van een goed presterende server. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen e...

GIGABYTE: Betere bedrijfsresultaten met AI-toepassingen

Door de toenemende connectiviteit en complexiteit van het bedrijfslandschap heeft ertoe geleid dat steeds meer bedrijven een beroep doen op kunstmatig...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er