Een goede kijk op monitoren

c't-partner
0

Inhoudsopgave

  Je brengt veel tijd door achter een beeldscherm en die tijd wil je graag zo efficiënt mogelijk gebruiken. Met de juiste monitor kun je een stuk productiever zijn. Ontdek aan de hand van verschillende ASUS-monitoren welke praktische en flexibele opties beschikbaar zijn voor jouw situatie. 

  Er zijn veel nieuwe en spannende ontwikkelingen gaande op het gebied van monitoren, zoals hogere verversingsfrequenties voor een ergonomischer beeld en de opkomst van USB-C als universele aansluiting voor beeld, data, opladen, en nog meer.

  Daarnaast zijn mensen meer gaan thuiswerken en sluiten draagbare schermen in veel gevallen beter aan op de woon- en werksituatie. De volgende voorbeelden laten zien hoe de juiste ASUS-monitor je productiever maakt.

  Ergonomische docking monitor voor je laptop

  Veel werknemers moeten zich op kantoor redden met een standaard 24- inch full-hd monitor of hun kleinere laptopscherm. De ASUS VA27ACFSN Docking Monitor biedt een flinke upgrade: op het grote 27-inch scherm met hogere QHD-resolutie kun je veel meer informatie kwijt en daardoor productiever werken. De 100 Hz verversingsfrequentie van het scherm gee‑ bovendien een rustiger beeld dan de gangbare 60 Hz. De in de monitor ingebouw de docking station is ideaal voor laptops: via een enkele USB-C-kabel heb je voor je laptop een extra scherm, oplader, RJ45-netwerkaansluiting en een usb-hub. De monitor is tevens in hoogte verstelbaar, draaibaar, kan voor- en achterover gekanteld en naar portretstand gedraaid worden voor comfortabel en ergonomisch werken.

  Beter beeld onderweg en op locatie

  Wil je ook als je op pad gaat – of dat nu voor werk, privé of beide is – beschikken over genoeg schermruimte? Met een extra scherm voor je laptop, zoals de ASUS ZenScreen MB16AHV Portable Monitor, heb je meer ruimte voor je werkvensters en ben je een stuk productiever. Je hoe‑ niet steeds te wisselen tussen vensters, maar kunt bijvoorbeeld in een document typen op het laptopscherm, terwijl je informatie raadpleegt op de ZenScreen. Met een gewicht van 0,9 kg en een slank ontwerp past de 15-inch monitor makkelijk in een (laptop)tas en met de ingebouwde kickstand zet je hem snel neer in portret- of landschapsmodus. Met een enkele USB-C-kabel sluit je hem aan en kan een laptop het beeld aan de monitor doorgeven en hem gelijk van stroom voorzien.

  Overal snel een goede werkplek

  Bij (hybride) thuiswerken is een klein laptopscherm niet ideaal. Met de ASUS ZenScreen MB249C portable monitor zet je overal in huis of op kantoor snel een tweede scherm neer met een fatsoenlijk 24-inch formaat. Met een profiel van 7,6 mm en een gewicht van 2,8 kg is de ZenScreen makkelijk op te bergen en neer te zetten. Hij hee‑ een ingebouwde kickstand/handgreep, bijgeleverde haken waarmee je de ZenScreen bijvoorbeeld eenvoudig aan een scheidingswand hangt op kantoor, en een hoogteverstelbare steun (C-klem) voor je bureau of (eet)tafel. Daarmee wissel je snel en makkelijk tussen verschillende plekken om te werken en kun je overal productief zijn. De monitor kan op bijna alle laptops worden aangesloten dankzij de aanwezige HDMI- en USB-C-aansluiting. Bij aansluiten via USB-C kan tevens de laptop opgeladen worden via dezelfde kabel, zodat je geen kabelkluwen krijgt.

  Deel dit artikel

  Lees ook

  De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

  High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

  Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

  AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er