Informatiearchitect, Provincie Zuid-Holland – Den Haag

c't-partner
0

Informatiearchitect

36 uur | Den Haag

De provincie Zuid-Holland maakt een digitale transformatie door en wil in 2020 ook nog de meest transparante provincie zijn. Kom jij meebouwen aan onze datagedreven organisatie? Wil je in de praktijk pionieren met verandertrajecten op het gebied van applicaties, data, en techniek? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Heb jij lef, ben je innovatief, en weet je alles over IT architectuur? Kom dan met ons kennismaken!

Solliciteer nu

Afdeling Informatisering en Automatisering

Samen met ons werk je mee aan een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland. Je bent net als wij van overtuigd dat de digitale informatie- en communicatietechnologie een sleutelrol gaat spelen in onze nieuwe wereld.

Houd jij van innovatie en samenwerken in razend uitdagende projecten? Wij zijn de provincie waar de onderwerpen data, technologie en informatieveiligheid hoog op de agenda staan. Hier willen we weten hoe IoT onze rol als beheerder van wegen, water en groen drastisch gaat veranderen, en hoe de digitale infrastructuur onze ambitie om de meest bereikbare provincie te zijn zal helpen. We werken Opgavegericht en Agile toe naar ‘Public Intelligence’ en datagedreven samenwerken. De afdeling Informatie &Automatisering is partner in innovatie en informatie voor de gehele organisatie.

De functie

Dagelijks lever jij een belangrijke bijdrage aan de bruikbaarheid en toekomstvastheid van onze informatiesystemen. Want als informatiearchitect behoud je de samenhang in de informatiehuishouding en heb je betrokken bij een veelheid van verandertrajecten om alles rondom de architectuur nog beter te maken. Je werkt bijvoorbeeld aan mobility management, ontwikkeling van (mobiele) applicaties in een Cloud omgeving, data ware house en het data lake.

Je werkt samen met projectleiders, accountmanagers, business- en informatieanalisten, dataspecialisten, Cloud specialisten en functionele-en technische beheerders. In een korte tijd werken jullie onderwerpen concreet uit die in de praktijk worden beproefd.

Jij geeft richting aan verandering, daarom ben je initiatiefrijk, pak je zaken voortvarend aan en maak je verbinding tussen verschillende afdelingen en onderdelen. Om jouw ideeën over te brengen ben je sterk analytisch en een conceptueel denker, en lever je je inbreng in klare taal en begrijpelijke beelden. Je hebt een scherpe blik op inhoud en professionaliteit om architectuurmanagement binnen de provincie stevig neer te zetten. Je weet goed de balans te houden tussen het bewaken van de grote lijn en het geven van direct toepasbare richtlijnen in verandertrajecten. In je controlrol ben je scherp op de inhoud, zacht op de persoon.

Wat neem je mee?

Qua kennis en kunde heb je dit in je mars:

 • 4 jaar werkervaring op het gebied van informatisering en automatisering is een pré.
 • 2 jaar werkervaring op het gebied van informatiearchitectuur is een pré.
 • Kennis en ervaring in TOGAF en Archimate.
 • Kennis en ervaring in referentiearchitecturen van de Nederlandse overheid (NORA, PETRA, GEMMA).
 • Kennis van IREB Foundation – Certified Professional for Requirements Engineering is een pré.
 • Kennis van methodieken, technieken en hulpmiddelen voor project-, proces- en kwaliteitsmanagement (w.o. Agile werken, ISM of ITIL, PRINCE II e.d.).
 • Universitair werk- en denkniveau.

 Wat jij ontvangt

Je werkt in een baan met vrijheid waar jij het verschil gaat maken op de afdeling Informatie & Automatisering. Wij weten dat we onze ambitie alleen kunnen waarmaken door ruimte en vertrouwen te geven aan onze medewerkers. Daarom krijg je alle mogelijkheden om de komende jaren jouw carrière bij de provincie verder te ontwikkelen en ontvang je een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,-.

Je komt te werken op ons kantoor in Den Haag, op loopafstand vanaf het Centraal Station. Toch een keer de spits mijden, naar sport, of thuis zijn voor je gezin? Met onze flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken, met bijbehorende faciliteiten, kan dat.

Verder ontvang je:

 • Een goed salaris in schaal 12, trede afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Zicht op vaste aanstelling na 2 maanden proeftijd.
 • Een 36-urige werkweek die je flexibel kunt indelen, bijvoorbeeld 4×9 uur of 40 uur werken en ADV opbouwen.
 • Een goed pensioen (ABP).
 • Volledige OV-vergoeding tot 40km vanaf Den Haag of fiets/auto vergoeding van 0,16 cent per kilometer.
 • Individueel keuze budget van 22,37% van je bruto jaarsalaris (of meer vrije tijd of meer salaris).

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Martin Nijenkamp, bureauhoofd, telefoonnummer 06-55449062.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Myrte Wouterse, recruiter, telefoonnummer 06-50051015.

Reageer voor 27 mei 2019 op de vacature door te klikken op de sollicitatiebutton.

 Solliciteer nu

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea.

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Informatiearchitect, Informatisering, Automatisering, Informatiearchitectuur, TOGAF, Archimate, Vacature Den Haag

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er