Strategisch adviseur assetmanagement elektro-, wtb en/of civiele techniek, Provincie Zuid-Holland

c't-partner
0

Strategisch adviseur assetmanagement elektro-, wtb en/of civiele techniek

36 uur | Den Haag

De provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om de best bereikbare provincie van Nederland te zijn. Om onze kunstwerken in topconditie te houden is strategisch technisch (onderhouds)advies nodig, zodat alle (vaar)weggebruikers de provinciale infrastructuur goed kunnen blijven benutten. Is assetmanagement van de provinciale infrastructuur iets voor jou? Als je kunt uitzoomen, je kunt verplaatsen in andere rollen en ook de menselijke kant van het geheel aanvoelt? Lees dan vooral verder!

Wat ga je doen?

De provincie is een grote beheerder van civiele (beweegbare) kunstwerken. Als strategisch adviseur voer je slimme regie op de totale onderhoudsketen in jouw discipline(s). Om dit te doen heb je zelf voldoende kennis in huis. Je snapt voldoende van de techniek om zaken in een contractvorm te vertalen, zodanig dat de aannemer met de juiste uitkomsten komt.

Om een integrale aanpak te stimuleren spar je hierover met de technische adviseurs van de andere technische specialismen (elektro-wtb-civiel). In de projectmatige uitvoeringsstrategie die je neer gaat zetten streef je naar een continue verbetering. In deze rol ben jij een natuurlijke verbinder tussen beleid, realisatie en onderhoud. Je geeft advies, maakt projectmatige keuzes die altijd integraal opgesteld en onderbouwd zijn en geeft aanbevelingen die leiden tot een strategische bijdrage aan het beheer en onderhoud van de civiele kunstwerken in de provincie Zuid Holland. Dankzij jouw expertise kan de infrastructuur na realisatie duurzaam, efficiënt en effectief worden beheerd en gebruikt. Je toetst beheerplannen, vertaalt beheerplannen in (technische) oplossingen en laat het planmatig onderhoud uitvoeren door middel van onderhoudsstrategiën. Je gaat je inzetten voor versnelling van het planmatig onderhoud. Er is dus nog genoeg ruimte voor ontwikkeling! Op een interactieve manier blijf je in gesprek met de ingenieursbureaus, zodat er op tijd kan worden bijgestuurd als het nodig is.

Vraagstukken waar je als adviseur mee te maken hebt:

 1. projectmatige strategische assetmanagementvraagstukken mbt de voorbereiding en uitvoering van planmatig onderhoud aan bruggen en sluizen.
 2. de ontwikkeling van de software voor de bruggen, de bediencentrales van de bruggen en de IC-desk advisering over het beheer en onderhoud/assetmanagement.
 3. uitwerken van onderhoudsconcepten voor werktuigbouw, civiel en elektro- onderdelen (wanneer komt wat aan de beurt voor onderhoud, inspectieanalyse, hoe plannen we dat zo slim mogelijk in).
 4. regievoering door het vertalen van de behoeften in contracten die als werkpakketten uitbesteed zijn bij marktpartijen. Hoe ga je de marktpartijen checken/toetsen in dat wat ze maken ook aan de eisen voldoet? Doe je dat op de traditionele manier of ga je dat inrichten met een systeem dat gericht is op contractbeheersing.

Samen met de adviseurs van de andere specialismes onderhoud je een relevant netwerk voor het volgen van de laatste innovatieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van: nieuwe duurzaam toepasbare materiaalsoorten, energietransitie maatregelen en digitalisering. Ook verzamel je ervaringen met andere beheerders van civiele (beweegbare) kunstwerken zoals Rijkswaterstaat, andere provincies en betrokken gemeenten. Op deze manier werk je doorlopend aan het (systematisch) verbeteren van van het beheer en onderhoud advies proces ten behoeve van de infrastructuur van de Provincie Zuid Holland.

Waar zit jouw uitdaging in deze baan?

Het is een rol die het hele assetmanagement werkveld verbindt. Van strategisch politiek (het maken van notities voor besluitvorming om draagvlak voor je oplossing te vinden), tot aan de bouten en de moeren buiten. Deze hele keten heb je bij ons mee te maken. We zoeken mensen die met een gedegen advies de hele keten vertegenwoordigen, van strategisch tot helemaal operationeel.

Als je wilt gaan voor integraliteit met andere assets, een verbinding die nog breder is dan alleen je eigen specialisme. Je kan je enorm uitleven bij ons als je hebt gekozen voor techniek en je naast het optimaliseren van assetmanagementprocessen je ook de mensgerichte advieskant wilt verrijken. Als een verlengstuk van het management kan je de groep supporten, aansturen en coachen als het nodig is in projectmatig werken. Je haalt je voldoening uit een maatschappelijke waarde en je zit zowel dicht op het bestuur als de ontwikkeling van mensen. Je helpt andere adviseurs verder en coacht je omgeving in projectmatig werken.

Wie ben je?

Je hebt vooruitstrevende kijk op ontwikkelingen binnen en buiten jouw specialisme. Je behoudt het overzicht en kan uitzoomen om zo het geheel te overzien. Je hebt een projectmatige en integrale stijl van werken. Je kunt goed plannen en organiseren, bent pro-actief en resultaatgericht bezig en kunt met iedereen uitstekend sparren en samenwerken. Je bent klantgericht en denkt in oplossingen. Het lukt het je om anderen te overtuigen van jouw ideeën. Je begrijpt wie of welke partij bepaalde producten horen op te leveren en bent in staat om te doorzien en te organiseren of juist erop toe te zien welke toetsing er precies moet plaatsvinden op hetgeen er opgeleverd of gedaan moet worden.

Wat neem je mee? 

 • minimaal een afgerond HBO of WO diploma elektro, werktuigbouwkunde of civiele techniek;
 • aantoonbare kennis van projectmatig werken en assetmanagement (NEN-ISO 55001);
 • ervaring met het werken in (samenwerkings)projecten en met omgevingsprocessen in complexe projecten van de provincie of andere overheden;
 • goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse taal, zowel in woord, data als geschrift;
 • bereidheid om zowel op kantoor als buiten aanwezig te zijn als het werk hierom vraagt;
 • enige jaren ervaring als technisch adviseur bij een adviesbureau, engineer, contractmanager of projectleider binnen de infrastructuur;
 • een geldig rijbewijs B.
 • softskills: politiek-bestuurlijke sensitiviteit, coachingsvaardigheden.

Heb je daarnaast kennis van assetmanagementprocessen, RAM-optimalisatie en ontwerpbeoordeling met FMECA in huis? Aarzel niet en reageer dan zeker!

Waar ga je werken?

De Dienst Beheer Infrastructuur zorgt dat onze provincie in beweging blijft en onze (vaar)wegen begaanbaar en bevaarbaar blijven. We dragen eraan bij dat de (vaar)weggebruiker veilig op de bestemming komt en het areaal in goede staat blijft. Zodat de burger, ons eigen personeel en onze aannemers zich ook veilig kunnen voelen. We beseffen dat we dit alleen kunnen doen in samenwerking met anderen. De gebruiker, de omwonende van een (vaar)weg, andere vaar- en wegbeheerders, aannemers en ingenieursbureaus: we hebben ze allemaal nodig om onze missie te kunnen waarmaken; Duurzaam Vlot en Veilig over weg en water, samen met anderen! Dat is de missie waar DBI voor staat. Via deze link krijg je een helder beeld van wat de provincie en de Dienst Beheer Infrastructuur allemaal doet.

Je gaat binnen DBI onderdeel uitmaken van de eenheid Advies, dat uit circa 60 adviseurs bestaat. Vanwege de veelheid aan adviestaken zijn er twee eenheden Advies: één voor het beheer van assets en één voor het gebruik ervan. Advies Beheer Assets houdt zich bezig met de vaste assets en hun netwerk: wegen, vaarwegen, groen en vaste kunstwerken. De Advies Gebruik Assets richt zich op het Dynamisch Verkeersmanagement (DVM) en de Beweegbare kunstwerken. De eenheden werken samen aan de onderhoudsstrategie voor de assets. Bij projecten geven zij advies en denken mee over innovaties en duurzaamheid. Om een indruk te krijgen van je werkomgeving kun je dit artikel lezen dat gaat over het technische onderhoud van beweegbare kunstwerken. Er zijn wekelijkse teambijeenkomsten en samen-leren-bijeenkomsten en heisessies die per periode (digitaal) ingepland staan.

Bij de provincie Zuid-Holland zijn we actief op een breed scala aan technische werkgebieden. Op deze pagina staat een globaal overzicht van de vele werkgebieden waar je bij ons aan de slag kunt met een technische achtergrond.

Dit bieden we

Salarisniveau: schaal 12

Maandsalaris: minimaal € 3.996 maximaal € 5.708 (bruto)

Dienstverband  arbeidsovereenkomst voor één jaar

Uren per week: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Academie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan.  We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Wil je zien wat de provincie Zuid-Holland allemaal doet? Bekijk dan deze video.

Contact en sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze baan bij de Provincie Zuid-Holland? Ons advies luidt om direct te reageren en meteen door te pakken met het concreet maken van je sollicitatie. Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij Willem van Dalen, manager Advies Gebruik Assests, op 06-20597386 of Mirza Milosevic, manager Advies Beheer Assets, via 06-31676215.

Reageer vóór 11 juli via de sollicitatiebutton.

Solliciteer nu

Wil je weten hoe onze sollicitatieprocedure er verder uitziet?

Dat kan Danielle Nuts, Recruiter, je vertellen via 06-50064141.

Als we voldoende reacties ontvangen dan nodigen we geschikte kandidaten alvast uit voor een gesprek. Bij definitieve invulling van de vacature wordt deze direct gesloten. Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern gepubliceerd. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er