Interactieve schermen voor bedrijven en onderwijsinstellingen

Blog
0

Inhoudsopgave

  Een interactief groot scherm (Large Format Display, LFD) kan verschillende apparaten zoals een whiteboard en beamer vervangen en biedt meer mogelijkheden voor samenwerken. De TE12 en TE14 SERIE iLFD-touchscreens van iiyama hebben bedrijven en onderwijsinstellingen veel te bieden.

  Of het nu is in een vergaderkamer of in een klaslokaal, een groot interactief scherm vormt in veel situaties het centrale middelpunt. Als de mogelijkheden van het scherm tekort schieten, heeft de bijeenkomst eronder te lijden, terwijl een LFD met de juiste voorzieningen juist kan zorgen voor een productieve meeting of een geslaagde les.

  De TE12 en TE14 SERIE interactieve grootformaat touchscreens van iiyama bieden veel mogelijkheden die in je bedrijf of onderwijsinstelling van belang kunnen zijn. In dit artikel volgt een kort overzicht van enkele belangrijke kenmerken en bijzondere eigenschappen zoals de video hieronder over de TE12 series.

  Vloeiende bediening

  Een interactief scherm moet vlot reageren op bediening voor een goede ervaring. Bij grootformaat schermen wordt doorgaans een combinatie van leds en infaroodsensors gebruikt. Vergeleken met capacitieve touchscreens zoals van smartphones reageert die techniek soms trager of minder nauwkeurig, maar iiyama’s PureTouch-IR heeft een nauwkeurigheid van 1 mm en reageert snel genoeg om bijvoorbeeld vloeiend te schrijven op het scherm.

  Makkelijk delen

  Om content makkelijk naar het scherm te kunnen sturen, ondersteunen iiyama’s TE12 en TE14 SERIE zowel AirPlay en Chromecast als Miracast. De voorgeinstalleerde Eshare-app op de iLFD kan verbinding maken met tot 9 gelijktijdige apparaten en biedt onder meer een annotatietool en screenshotfunctie. De bijbehorende app voor te koppelen apparaten is beschikbaar voor iOS/iPadOS, Android, Windows, Chrome OS en Ubuntu Linux. Content kan ook van de iLFD naar apparaten gestreamd worden.

  Moderne verbinding

  De iLFD’s van iiyama zijn voorzien van tal van aansluitingen, waaronder de moderne USB-C aansluiting. Daardoor kan een laptop of ander apparaat eenvoudig worden aangesloten op het display voor beeld, geluid en Touch-signalen. Dankzij Power Delivery wordt de laptop ondertussen tevens opgeladen, bij de TE12 SERIE met 65W en bij de TE14 SERIE zelfs met 100W.

  Veelzijdige functionaliteit

  Op de interactieve displays draait iiyama’s iiWare interface (gebaseerd op Android). Dit biedt kant-en-klare apps voor notities, het oproepen van websites en toegang tot cloudopslag en heeft een interface die is afgestemd op het gebruik op grote 4K-displays. Beheerders kunnen specifieke apps toevoegen voor de eigen organisatie. Het systeem biedt veilige en gemakkelijk te benutten gebruikersprofielen, voor eenvoudige toegang tot de eigen cloudopslag en andere instellingen.

  Vertrouwde omgeving

  Voor bedrijven met een Windows-omgeving is de optie van slot-in pc’s met Windows IoT interessant. Die kunnen eenvoudig in de iLFD worden geschoven, zonder kabels of montagewerkzaamheden, en meteen worden gebruikt. Ze zijn beschikbaar in verschillende configuraties en geven toegang tot het complete Windows-ecosysteem met alle bijbehorende toepassingen en opties voor beheer en beveiliging

  Beveiliging

  Bij apparatuur die gebruikt wordt door veel personen of in publieke ruimtes is beveiliging een belangrijk aspect. De TE12 en TE14 SERIE bieden tal van opties voor beveiliging, zonder het gebruiksgemak te belemmeren. De displays kunnen uiteraard worden voorzien van een schermvergrendeling of met een usb-sleutel ontgrendeld worden. Inloggen op een eigen gebruikersprofiel met gekoppeld cloudopslag kan via een qr-code, zodat geen toegangsgegevens ingevoerd hoeven te worden op het scherm. De standaard geïnstalleerde Clean-app wist alle gebruikte bestanden en wachtwoorden. Beheerders kunnen alle displays op afstand beheren.

  Voor gebruikers

  Voor gebruikers, van docenten of andere werknemers, studenten of klantrelaties tot CEO’s, bieden de iLFD’s van iiyama vooral gebruiksgemak. De persoonlijke cloudopslag is via gebruikersprofielen eenvoudig beschikbaar, zodat geen bestanden uitgewisseld hoeven te worden. Via Eshare en de verschillende draadloze opties kan eenvoudig content van of naar de eigen laptop, smartphone of ander apparaat worden gestreamd en HDMI en USB-C bieden eenvoudige bekabelde opties. De voor 4K ingerichte gebruikersinterface en Puretouch-IR zorgen voor een vloeiende bediening.

  Voor beheerders

  Om de iLFD’s in de IT-infrastructuur op te nemen, is er het iiyama DMS (Device Management System). Beheerders kunnen displays aan hun organisatie toevoegen en onder andere firmware-updates plannen en toepassen, apps bijwerken en beheren, displays vergrendelen, en (beveiligings)berichten of media naar displays sturen. Ook kunnen problemen op afstand worden opgelost om kosten te beperken. In de cloud-interface kunnen alle toegevoegde iLFD’s centraal worden beheerd.

  Nog meer mogelijkheden

  Zoals uit het voorgaande blijkt, bieden de interactieve LFD’s van iiyama duidelijk meer dan een low-end oplossing, zoals een grote tv met al dan niet daaraan gehangen mini-pc. Belangrijke voordelen van iLFD’s voor bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van bediening, beveiliging, flexibiliteit en beheer zijn al genoemd.

  Daarnaast zijn er nog andere pluspunten van de TE12- en TE14-SERIE, zoals het ruime aanbod in grotere schermformaten (TE12-SERIE van 55 tot 98 inch, TE14-SERIE van 65 tot 86 inch), flexibele montagemogelijkheden zoals een vloerlift op wielen, 5 jaar vervangingsgarantie op locatie en een ingebouwde microfoon-array bij de TE14-SERIE.

  Voor high-end vergaderruimtes is er ook nog de TE18-SERIE, met een 105-inch ultrabreedbeeldscherm. Dit biedt alle voordelen van de TE12- en TE14-SERIE, maar heeft bovendien een 5K-resolutie. Dankzij het 21:9-formaat is dit scherm ideaal voor bijvoorbeeld de Front Row-weergave in Teams, waarbij zowel de deelnemers, gedeelde content als chat goed zichtbaar zijn.

  Voor meer informatie over de beschikbare modellen, opties en ondersteuning bezoek je de website van iiyama.

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Maak je huis (nog) slimmer met deze SwitchBot Prime Day Deals!

  SwitchBot kondigt zijn Prime Day-aanbiedingen aan, met kortingen tot 40% van 9 juli tot 17 juli. Als je een leuke smarthome-upgrade wilt aanschaffen, ...

  Bouw je netwerk met Acer

  Acer heeft een sterke reputatie opgebouwd in de techwereld en biedt tegenwoordig ook een breed scala aan netwerkproducten. Of je nu een betrouwbare ro...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er