Duurzame energiecomponenten aan je netwerk koppelen

Blog
1

We stappen steeds meer over op duurzame energie – al is het maar om de energierekening niet te hard op te laten lopen. Menig (huur)huis heeft inmiddels zonnepanelen op het dak of zelfs op het balkon geïnstalleerd, en ook thuisaccu’s vinden steeds vaker hun weg naar woningen om de opgewekte energie op te slaan.

In veel garages staan inmiddels ook elektrische of hybride auto’s. Om in de gaten te houden wat je aan energie hebt opgeslagen, wat de huidige opbrengst van je zonnepanelen is of hoeveel kWh je uit het net of je thuisaccu haalt, moet je je apparatuur met je interne netwerk en internet verbinden om alle informatie overal en altijd bij de hand te hebben.

Duurzame energiecomponenten aan je netwerk koppelen

Goede verbinding, met of zonder kabel

Routers en modems staan meestal in de huiskamer of meterkast. Zonnepanelen en hun omvormers of laadpalen zijn echter op zolder, in een schuur of misschien zelfs (deels) in een kelder weggestopt. Naar die plekken zijn vaak geen netwerkkabels of leidingen getrokken, of is dat niet makkelijk en/of betaalbaar te realiseren. De wifi-ontvangst in die hoeken is ook vaak matig tot slecht, ofwel door de afstand, ofwel door de nodige hinder van dikke muren en isolatie van moderne woningen.

Via Powerline-adapters van devolo regel je snel en eenvoudig een bedrade of draadloze verbinding met je interne netwerk en internet. Het enige wat je nodig hebt is een vrij stopcontact. En als je kiest voor een devolo Powerline-adapter met een geïntegreerd stopcontact, verlies je geen stopcontact en kun je bestaande apparatuur aangesloten laten. Mocht je nog ooit gaan verbouwen, installaties verplaatsen of je woonwensen veranderen, dan plug je de adapter eenvoudigweg in een ander stopcontact.

Dankzij een internetverbinding voor je omvormer, thuisaccu of laadpaal kun je ze realtime in de gaten houden of indien nodig bedienen. De meeste van dat soort apparaten beschikken inmiddels al over ingebouwde wifi, waardoor je zelfs geen netwerkkabels meer hoeft in te pluggen.

Als je apparatuur alleen maar bedraad aangesloten kan worden, zijn er Powerline-adapters die over één of zelfs twee netwerkpoorten beschikken.

Betaalbare oplossing

Op dit moment biedt devolo een uitgebreid aanbod aan oplossingen voor het opzetten van een veilig en betrouwbaar thuisnetwerk via Powerline. Het werkt via elk stopcontact, waardoor het leggen van kabels en kabelgoten niet meer nodig is.

Je kunt je netwerk snel en eenvoudig uitbreiden met extra adapters en een mesh-wifinetwerk door je hele huis opbouwen. Heb je toch een bedrade netwerkaansluiting nodig? Er zijn ook adapters verkrijgbaar die één of twee gigabit-netwerkpoorten tot je beschikking stellen.

Voor grote appartementen en huizen worden de devolo Magic WiFi-producten aanbevolen, omdat ze het signaal op meerdere verdiepingen kunnen verbeteren. Een devolo Magic 1 WiFi mini Starter Kit is beschikbaar vanaf 99,90 euro. De devolo Magic 2 WiFi 6 is verkrijgbaar als Starter Kit voor 249,90 euro.

Voor kleine en middelgrote appartementen is er de devolo WiFi 6 Repeater 3000 van 99,90 euro en de devolo WiFi 6 Repeater 5400 (149,90 euro). Alle adapters hebben standaard drie jaar garantie.

Bekijk de mogelijkheden

Deel dit artikel

Lees ook

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Michael
Lezer
Michael

Graag had ik hier wat meer c’t feedback op gezien over hoe je dit op een veilige manier allemaal aansluit. Je wil niet dat alles zomaar vanaf een intern netwerk vrolijk met internet kan babbelen zonder daar zelf controle op te hebben