Een compleet ecosysteem voor je bedrijf met Synology

Blog
1

Inhoudsopgave

  Synology levert behalve NAS-systemen ook eigen schijven en andere hardware. In combinatie met de uitgebreide Synology software en de Synology C2 clouddiensten kan Synology bedrijven een totaaloplossing bieden. Ontdek meer over de mogelijkheden van het Synology-ecosysteem.

  Een compleet ecosysteem voor je bedrijf met Synology

  De basis van het ecosysteem

  Aan de basis van het ecosysteem liggen de zakelijke NAS-systemen van Synology. Het aanbod is erg gevarieerd, van een compact model met Intel Celeron-processor tot krachtige rackservers met Xeon-processors en tot wel 60 SAS-bays of flash-only modellen voor maximale I/O-performance. De scalable SA-modellen zijn zelfs te koppelen voor nog meer opslagcapaciteit of snelheid.

  Voor het MKB is er ook ruime keuze uit tussenliggende modellen met bijvoorbeeld 6, 8 of 12 bays. Het uitgebreide besturingssysteem DSM 7.0 maakt de NAS-systemen breed inzetbaar, niet alleen voor taken als opslag en back-up, maar bijvoorbeeld ook voor virtualisatie.

  Ongeacht of je meer behoe­fte hebt aan opslag, rekenkracht of beide, er is wel een bijpassend NAS-model te vinden. Speciaal voor videobewaking biedt de NVR-serie bovendien AI-beeldverwerking en extra inbegrepen licenties voor Synology’s Surveillance Station.

   

  Passende hardware

  Voor configuratie van de NAS-systemen biedt Synology eigen opslagmedia aan, van SATA en SAS harde schijven tot SATA en NVMe ssd’s. Die zijn speciaal op NAS-gebruik afgestemd met eigen firmware, die eenvoudig is te updaten via DSM. Er zijn ook NAS-systemen beschikbaar die compleet met opslagmedia geleverd worden.

  Voor gebruik met Surveillance Station biedt Synology een eigen indoor- en outdoor-camera (model TC500 en BC500). Surveillance Station ondersteunt zo’n 8300 cameramodellen en Synology-camera’s werken ook met andere so­ftware. Door ze te combineren zijn echter geen extra licenties nodig en kunnen firmware-updates voor de camera’s optimaal worden ingepland. Verder biedt Synology verschillende modellen routers aan, waarop Synology Router Manager (SRM) draait. Dankzij SRM wordt het netwerkbeheer vereenvoudigd, met uitgebreide opties voor VPN en netwerksegmentatie en een intuïtieve interface die gebruikers van DSM vertrouwd zal voorkomen.

  Minstens zo belangrijk als betrouwbare, op de zakelijke eisen afgestemde hardware, is het aanbod aan software en diensten. Om een totaalpakket voor de zakelijke markt te bieden heeft­ Synology op dit gebied veel nieuwe producten ontwikkeld.

  Uitgebreide diensten

  Zowel DSM als SRM bieden een uitgebreide functionaliteit, die met pakketten nog verder is uit te breiden. Maar in dit hybride tijdperk mogen cloud-oplossingen naast de NAS niet ontbreken en die biedt Synology met Synology C2.

  Zo kan C2 Storage worden ingezet als cloudopslag voor back-ups en synchronisatie van je NAS-systemen. Met C2 Surveillance kunnen bewakingsbeelden in de cloud worden bewaard en met Active Insight is het monitoren van al je Synology-systemen via de cloud mogelijk. Voornoemde C2-diensten integreren naadloos met de Synology-hardware.

  Synology C2 biedt ook andere diensten die onafhankelijk van Synology-hardware kunnen draaien, zoals wachtwoordmanagement (C2 Password), back-up en herstel van bijvoorbeeld Microso­ft OneDrive-data (C2 Backup), bestandsuitwisseling (C2 Transfer), identity- en access management (C2 Identity) en object storage (C2 Object Storage). Synology werkt aan nog meer mogelijkheden, zoals een Active Directory-clouddienst. Groot voordeel van Synology C2 is dat je kunt kiezen voor opslag op Europese servers (in Frankfurt, Duitsland), zodat je als bedrijf kunt voldoen aan de Europese regels voor gegevensbescherming.

  Zakelijke totaaloplossing

  De keuze voor bijvoorbeeld een Synology-NAS of C2 Backup betekent niet dat je vastzit aan Synology-producten, aangezien integratie mogelijk is met allerlei andere hardware en diensten. Maar dankzij het aanbod van hardware en diensten is Synology als totaaloplossing voor je bedrijf het overwegen waard.

  Je profiteert dan onder andere van goede integratie en compatibiliteit en een herkenbaar bedieningsconcept. Maak je al gebruik van Synology, dan is het de moeite waard eens te kijken wat het bedrijf verder te bieden heeft.

  Meer over

  Synology

  Deel dit artikel

  Lees ook

  HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

  HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

  HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

  Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

  1 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  nieuwsteoudste
  Laat het mij weten wanneer er
  peter-rm
  Lezer
  peter-rm

  het grote nadeel van synology is dat het steeds meer een gesloten eco systeem wordt met (erg) dure eigen componenten. Andere merken zoals Qnap staan een veel breder scala aan third party componenten zoals HDD, SDD, IP camera’s toe