Vacature Team Lead OPS, 34 uur, Menzis – Enschede / Groningen

c't-partner
0

Team Lead OPS

34 uur | Enschede – Groningen 

 

Wat ga je doen?

Binnen jouw toegewezen IV Operations team ben jij als team lead OPS de persoon die de experts van de Agile-teams op een podiumplek zet. Jouw uitmuntende managing- en coaching skills zorgen voor gemotiveerde engineers binnen het team. Door de engineers verder te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling kun je groeistappen verwezenlijken. Je bespreekt loopbaanperspectieven en signaleert ontwikkelingsbehoeften. Verder neem je het initiatief bij het:

 • Borgen van en bijdragen aan de strategie van de afdeling IV Operations.
 • Coördineren van incidenten waarvan het zwaartepunt binnen het technologiedomein ligt.
 • Voeren van de continue dialoog, zoals doelstellings- en ontwikkelgesprekken op basis van de input van de scrummasters, en product owners en Agile coaches.
 • Stimuleren van een cultuur waar we respectvol samenwerken, mogen leren van fouten en waar initiatief en eigenaarschap vanzelfsprekend is. Hierin laat je het goede voorbeeld zien.
 • Nemen van verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de methodiek (way-of-working) en tooling binnen het technologische domein.

De diverse Agile teams zijn verantwoordelijk voor onder andere de stabiliteit en doorontwikkeling van onze (digitale) infrastructuur en innovatie. Onze infrastructuur is state of the art en bestaat uit deels een on-premise infrastructuur en grotendeels een moderne Cloud infrastructuur.

Wat breng je mee?

De nieuwe team lead IV Operations is iemand die veel kan en doet. Je geeft integraal leiding aan medewerkers binnen onze Agile teams. Jij zorgt ervoor dat het team voldoende kennis en competenties in huis heeft om prettige, efficiënte en succesvolle IT-oplossingen te realiseren. Daarbij richt je je op de ontwikkeling en ontplooiing van jouw teamleden zodat zij het beste uit zichzelf blijven halen. Dit doe je in een omgeving waarin verandering misschien wel de enige constante factor is. Jij bent in staat om die veranderingen uit te leggen en door te voeren. Om zo de visie en strategie van de IV-organisatie te vertalen naar concrete doelen en resultaten binnen het team, de afdeling en het domein bij Menzis. Hierbij hanteer je een transparante en betrokken manier van leidinggeven. Je bouwt verder aan een kwalitatief nog beter team en draagt met jouw inspirerende manier van coachen ook bij aan sterke verbindingen tussen afdelingen en clusters. Werkzaamheden als coördineren, organiseren en evalueren, liggen jou prima. In jouw werk ben je doel- én resultaatgericht.

Als team lead werk je nauw samen met product owners, scrummasters, Agile coaches en collega team leads binnen onze IV-organisatie. Verder beschik je over:

 • HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Managementervaring binnen een complexe informatievoorziening organisatie.
 • Je kunt ontwikkelingen en knelpunten signaleren en analyseren.
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van wijzingen in onder meer doelstellingen, nieuwe ideeën en multidisciplinaire concepten.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met IT-processen en Agile werken.
 • Als inspirerende en energieke team lead sta jij voor de mensen in jouw team. Je vindt het mooi om samen met hen steeds te verbeteren.
 • Bij beleidswijzigingen of andere ingrijpende veranderingen ben jij de natuurlijke leider.

De afdeling

Informatievoorziening (IV) bij Menzis heeft drie overall verantwoordelijkheden:

 • Een betrouwbare leverancier van informatievoorzieningsdiensten en -systemen;
 • Businesspartner voor de verschillende clusters binnen Menzis;
 • Aanjager van innovaties.

Het doel van de afdeling IV Operations is de betrouwbaarheid van de Menzis IT infrastructuur naar het hoogst mogelijke niveau brengen. In een keer goed, op tijd, stabiel en kostenefficiënt. De komende periode verwacht IV een verdere verschuiving van infrastructuur in ons eigen datacenter naar de Cloud (IaaS, PaaS). De aansturing hierbij van leveranciers wordt verzorgd door servicemanagers.

De IV-operations engineers zijn verantwoordelijk voor een stabiele infrastructuur, zodat iedereen bij Menzis probleemloos kan werken. Als afdeling is volop transitie, en beweegt naar wendbaarheid, snel opleveren van resultaten en is aanjager van vernieuwing. In het team wordt gewerkt op verschillende ICT-domeinen (Technisch applicatiebeheer, systeembeheer, deployment, middleware, lifecyclemanagement, interfacing en exploitatie).

Wat krijg je terug?

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. We werken activiteitgericht. Deze manier van werken verbetert onze samenwerking, flexibiliteit en leefkracht. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen. De functie is gewaardeerd in schaal 10 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal €4615,- bruto per maand voor 34 uur per week).

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marieke van Overbeek, recruiter, telefoon 06 2009 01 02. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van de sollicitatiebutton.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Team Lead, OPS, fulltime, Groningen, Enschede, informatievoorziening, HBO, WO, management, IT-processen, ervaren, informatie

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee