Samsung start upcycling-platform

Redactie
0

Samsung heeft tijdens zijn Developer Conference in San Francisco een eigen upcycling-portal aangekondigd: Galaxy Upcycling (GU). Hier omheen moet een community groeien die zich bezighoudt met het creatief gebruiken van oude Galaxy-apparaten.

GU moet ontstaan in samenwerking met reparatie-portal iFixit. Dit Amerikaanse bedrijf zet al jaren reparatiehandleidingen voor verschillende smart-devices online.

galaxy-up

Op Galaxy Upcycling moet straks alternatieve firmware voor oude Samsung-apparaten staan.
(afbeelding: Galaxy Upcycling)

Upcycling-projecten met kant-en-klare images

In het kader van hun presentatie stelden Minhyung Ko, Galaxy-ontwikkelaar, en Kyle Wiens, CEO van iFixit, verschillende upcycling-projecten voor. Bijvoorbeeld het ombouwen van een Galaxy-smartphone tot aquariummonitor. GU moet dan net zoals het Raspberry Pi-project gaan werken. Dat wil zeggen dat bezoekers van de site voor hun oude apparatuur kant-en-klare images zullen kunnen downloaden. Deze kunnen dan de oorspronkelijke firmware van de apparaten vervangen. Op dit moment staat er alleen een placeholder voor Galaxy Upcycling op de site.

galaxy-up

Samsung en iFixit stelden op de Samsung Developer Conference het portal Galaxy Upcycling voor.

Meer over

Samsung

Deel dit artikel

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er