FDX: 10 Gbit/s via kabel in zicht

Alieke van Sommeren
0

FDXDoor het beschrijven van de MAC-laag toe te voegen aan de Full Duplex Docsis 3.1-specificatie (FDX) komt 10 Gbit/s via de kabel in zicht. De toevoeging beschrijft het MAC-beheer om FDX mogelijk te maken. Dat is voor het verkeer tussen de Cable Modem Termination Systems van kabelaanbieders en de modems van klanten.

Naarmate de FDX-specificatie steeds verder vordert, zullen de komende jaren producten met fullduplex-eigenschappen in beeld komen zodra de benodigde chips beschikbaar zijn. Docsis 3.1 zorgt (in theorie) voor een snelheid van 10 Gbit/s downstream en een uploadsnelheid van 1 Gbit/s.

Docsis 3.1 bij kabelaars

Door de full-duplex uitbreiding wordt een symmetrische 10-Gbit/s-verbinding mogelijk. Deze snelheden laten nog wel even op zicht wachten. Kabelaanbieder Delta gaat dit jaar over op Docsis 3.1. Ziggo test de techniek momenteel. Men kan nog niet aangeven wanneer hun klanten de aangepaste modems gaan ontvangen. De kabelaanbieders richten zich vooralsnog op een downloadsnelheid van 1 Gbit/s.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

AVM en Huawei leggen geschil bij over wifi-patenten

AVM en Huawei hebben hun geschil over recente wifi-patenten, waar we eerder over hebben geschreven, bijgelegd. Ze zullen de aanpassingen in de firmwar...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er