Online officesuite Collabora nu met teamfuncties

Redactie
0

Het Britse Collabora heeft versie 2.0 van haar op LibreOffice gebaseerde online officesuite uitgebracht. De software is een opensource tegenhanger voor Office 365 en Google Docs. HIj is met name bedoeld voor reguliere bedrijven en hosting- en cloudbedrijven. De grootste verandering in versie 2.0 zijn de teamfuncties. Meerdere gebruikers kunnen tegelijk online aan tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties werken. Uiteraard kunnen alle gebruikers zien wie een bestand op welke plek aan het bewerken is.

Collabora Online Development Edition (CODE)

Versie 2.0 van de cloudvariant van LibreOffice is vooralsnog alleen online via Collabora Online Development Edition (CODE) beschikbaar. De commerciële variant Collabora Online 2.0 biedt extra functies en longterm support en richt zich op zakelijk gebruik. De nu uitgebrachte versie is niet als online dienst beschikbaar, maar moet voor gebruik in een lokaal netwerk op een aparte Linux-computer geïnstalleerd worden. Om het installeren van het pakket makkelijker te maken, kun je Collabora Online als virtuele machine in de vorm van een Docker-image downloaden.

Collabora 2.0

Nieuw in Collabora 2.0 is collaborative editing: meerdere gebruikers kunnen tegelijk in hun browser aan tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties werken.

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 knipprogramma kwetsbaar voor gevoelige informatie

In het knipprogramma van Windows 11 is een kwetsbaarheid ontdekt bij het opslaan van screenshots. De kwetsbaarheid zorgt ervoor dat bij het bijsnijden...

Energie besparen: tips voor optimaliseren, monitoren en undervolten

Download de gratis mini-gids over energie besparen met o.a. tips voor je (IT-)apparatuur, monitoring met P1-monitor en je pc undervolten.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er