Online officesuite Collabora nu met teamfuncties

Redactie
0

Het Britse Collabora heeft versie 2.0 van haar op LibreOffice gebaseerde online officesuite uitgebracht. De software is een opensource tegenhanger voor Office 365 en Google Docs. HIj is met name bedoeld voor reguliere bedrijven en hosting- en cloudbedrijven. De grootste verandering in versie 2.0 zijn de teamfuncties. Meerdere gebruikers kunnen tegelijk online aan tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties werken. Uiteraard kunnen alle gebruikers zien wie een bestand op welke plek aan het bewerken is.

Collabora Online Development Edition (CODE)

Versie 2.0 van de cloudvariant van LibreOffice is vooralsnog alleen online via Collabora Online Development Edition (CODE) beschikbaar. De commerciële variant Collabora Online 2.0 biedt extra functies en longterm support en richt zich op zakelijk gebruik. De nu uitgebrachte versie is niet als online dienst beschikbaar, maar moet voor gebruik in een lokaal netwerk op een aparte Linux-computer geïnstalleerd worden. Om het installeren van het pakket makkelijker te maken, kun je Collabora Online als virtuele machine in de vorm van een Docker-image downloaden.

Collabora 2.0

Nieuw in Collabora 2.0 is collaborative editing: meerdere gebruikers kunnen tegelijk in hun browser aan tekstdocumenten, spreadsheets en presentaties werken.

Deel dit artikel

Lees ook

Ontdek de KPN Aanbieding voor gratis TV Kijken of een €250 cadeaubon

Vrij recent hadden we nog twee artikels geschreven over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023. De prijsverhogingen van deze tw...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding wil de provider nieuwe klanten werven

Enige tijd geleden schreven we al over de KPN inflatiecorrectie 2023 en Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen. T...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er