Nieuwe Oppo A 2020-serie smartphones

Daniel Dupré
0
Oppo A 2020

(Bron: Oppo)

Smartphonefabrikant Oppo heeft de A9 2020 gelanceerd, het eerste toestel uit de nieuwe A 2020-serie. Met deze nieuwe serie wil Oppo hoogwaardige toestellen met veel fotografie-mogelijkheden en een lange accuduur voor een betaalbare prijs aanbieden aan een brede doelgroep. Binnenkort introduceert Oppo ook een instapmodel, de Oppo A5 2020.

De A9 2020 heeft een 5000 mAh batterij en een 48 megapixel primaire camera. Daarnaast heeft het toestel een 8 MP ultra-groothoeklens, een 13 MP telefotolens en een 2 MP mono lens voor het schieten van portretten. De Oppo A5 2020 krijgt ook een multipurpose quad camera-setup, met een 12 MP primaire camera.

De camera’s zijn voorzien met stabilisatietechnologie, een combinatie van Oppo’s Electronic Image Stabilization (EIS), intelligente technologie en een interne gyroscoop. Dat moet zorgen voor stabiele video’s tijdens het lopen of filmen vanuit een rijdend voertuig. Oppo zegt ook de ultra-nachtmodus camera en de 119 ° ultra-groothoeklens te hebben verbeterd. De mono lens biedt nieuwe stijlfeatures, waaronder retro en atmosferische filters voor portretfotografie.

Voor het maken van selfies heeft de A9 aan de voorzijde een 16 MP camera en de A5 een 8 MP-camera. Beide toestellen bieden ook Oppo’s ‘Al Beautification’-technologie.

De A9 is bovendien geschikt om andere apparaten mee op te laden. (Bron: Oppo)

In de toestellen zit een Qualcomm Snapdragon 665 processor, dual stereo-speakers met Dolby Atmos geluidseffecten en ze gebruiken Oppo’s ColorOS 6 besturingssysteem dat gebaseerd is Android 9.0. De toestellen beschikken over respectievelijk 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag in de A9, en 3 GB werkgeheugen en 64 GB opslagruimte voor de A5. De toestellen bieden ruimte voor twee sim-kaarten en een MicroSD-kaart om de opslag uit te breiden. De apparaten zijn voorzien van een 6,5 inch waterdruppel-scherm met een screen-to-body ratio van 89%.

De Oppo A9 2020 is per direct verkrijgbaar voor 249 euro in de kleuren Marine Green en Space Purple. De Oppo A5 2020 zal vanaf begin november verkrijgbaar zijn voor 199 euro in de kleuren Mirror Black en Dazzling White.

 

Meer smartphone nieuws lees je in c't 05/2024

Meer over

Smartphones

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er