Windows 10 toont gesloten programma’s

Daniel Dupré
0

Bij Windows 10 gebruik ik heel vaak de toetsencombinatie Windows+Tab om tussen programma’s te wisselen. Ik krijg dan een overzicht van de programma’s, waar ik met de muispijl op klik om naar een ander programma te gaan. Nu heb ik per ongeluk nogmaals op de Tab-toets gedrukt, en plotseling verscheen er een lijst met documenten en programma’s die ik de afgelopen dagen gebruikt had – maar die ik inmiddels allang gesloten had. Ik maak me daar een beetje zorgen over: als er nu toevallig iemand achter mij staat, wat wel eens vaker gebeurt, kan die op die manier vertrouwelijke informatie zien. Wat is dit precies, en vooral: hoe kom ik er van af?

Dit komt mede door de Activiteitengeschiedenis, die bij versie 1803 werd ingevoerd. Sindsdien onthoudt Windows standaard wat je doet, zodat je recent gebruikte documenten en toepassingen sneller terug kunt vinden. Als je wilt, kun je die protocollen zelfs in de cloud laten opslaan en ze dan met andere pc’s synchroniseren. Maar dat moet je wel zelf in Windows instellen.

Windows 10 activiteitsgeschiedenis

Als je de opties hebt uitgeschakeld, verzamelt Windows 10 geen gegevens meer over je activiteiten.

Als je niet wilt dat Windows je activiteiten bijhoudt, kun je dat ook uitschakelen. Druk op Windows+I om de instellingen te openen. Klik op ‘Privacy’ en dan rechts bij de opties op ‘Activiteitsgeschiedenis’. Verwijder het vinkje bij ‘Toestaan dat Windows de activiteiten van deze pc verzameld’ en let erop dat er geen vinkje staat bij ‘Toestaan dat de activiteiten van deze pc worden gesynchroniseerd met de cloud’. De logbestanden die Windows tot dan toe verzameld heeft, verwijder je met ‘Activiteitsgeschiedenis wissen’.

 

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Bluetooth en wifi tegelijk – vermijd storingen en interferentie

Bluetooth en wifi tegelijk gebruiken kan leiden tot storing en interferentie. Met de juiste instellingen op je router kun je dat beperken.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er