Pictogram van telefoon invoegen in Word

Marco den Teuling
0

Ik ben in Word bezig om een flyer te ontwerpen voor mijn vereniging. Ik wil graag het telefoonnummer vermelden, voorafgegaan door het pictogram van een telefoontje. Hoe krijg ik dat in Word snel voor elkaar?

Deze, en nog veel meer pictogrammen worden standaard meegeleverd als een ‘speciaal’ lettertype, genaamd Wingdings. Het invoegen daarvan is erg gemakkelijk. Klik in Word op ‘Invoegen \ Symbool \ Meer symbolen…’ en kies in het uitvalmenu bij ‘Lettertype:’ voor ‘Wingdings’. Selecteer het telefoontje en kies ‘Invoegen’. De afbeelding verschijnt direct op de plaats van de cursor, klik daarna op ‘Sluiten’.

Pictogram van telefoon invoegen in Word speciaal symbool

Meer pictogrammen

In de lettertypen ‘Wingdings 2’, ‘Wingdings 3’ en ‘Webdings’ vind je nog meer pictogrammen, tekens en pijltjes. Modernere afbeeldingen vind je in de set ‘Segoe MDL2 Assets’ (Windows 10) of ‘Segoe UI Symbol’ (Windows 7 en 8.1).

De symbolen die je op deze manier invoegt, gedragen zich net als een getypte letter (en dus niet als afbeelding). Als je het pictogram bijvoorbeeld groter wilt maken, selecteer je het en kies je op het tabblad ‘Start’ een grotere puntgrootte als lettertype.

 


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:


 

Verdere tips voor Word, Excel en meer in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't sep/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Wifi uitzetten voor energiebesparing – schema voor router

Het zendvermogen van je wifirouter verlagen schijnt een averechts effect te hebben op het totale energieverbruik van router en clients. Kan ik wel mij...

Rare sortering Spotify afspeellijst

Ik gebruik Spotify en heb daarbij talloze afspeellijsten aangemaakt om de limiet van 10.000 liedjes te kunnen omzeilen. In de bibliotheek van mijn And...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er