HTC Vive Pro

Alieke van Sommeren
0

HTC Vive Pro

De HTC Vive Pro biedt een hogere resolutie en een comfortabelere fit dan zijn voorganger. Maar dat maakt hem wel fors duurder.

VR-headsets geven nog steeds een ‘wow’- effect, maar de beperkte resolutie en het screendoor-effect plus niet lekker zitten blijven vervelend. HTC heeft deze punten aangepakt met de HTC Vive Pro. Deze heeft oled-displays die per oog 1440 × 1600 pixels weer kunnen geven in plaats van 1080 × 1200.

Bij de eerste Vive zag je nog de kleurige subpixels, maar bij deze nieuwe versie zijn ze vrijwel compleet verdwenen. Het screendoor-effect zie je nog wel lichtjes, maar over het algemeen is het beeld duidelijk beter. De grotere hoeveelheid pixels heeft echter ook een nadeel: je hebt een krachtigere grafische kaart nodig.

Meer comfort

Het zichtveld is nog steeds 110 graden. Het vizier is wel een paar millimeter verbreed, en dat is goed nieuws voor brildragers. Het zitcomfort verschilt echter per persoon. In de Pro zit de koptelefoon met bevestiging nu ingebouwd. Hierdoor zet je het gevaarte makkelijker op en af. Helaas is het vizier niet omhoog te klappen.

Draadloos is de headset niet, je moet er nog bijna 5 meter aan kabel aan knopen. Wel is de kabel wat dunner. In de voorkant zitten twee camera’s in plaats van één, maar tot nu toe worden ze nog niet door software ondersteund. Alhoewel de Pro beter beeld en meer comfort biedt, is de prijs behoorlijk pittig. Vooral als je bedenkt dat er geen basisstations of controllers bij zijn inbegrepen.

(Alieke van Sommeren)

HTC Vive Pro
VR-headset voor Steam
FabrikantHTC, www.vive.com
SysteemeisenWindows vanaf 8.1, Steam-client
AansluitingenUSB 3.0, DisplayPort 1.2
Hardware-eisenCore i5-4590 of AMD FX 8350, Geforce GTX 1060 of Radeon RX480, 2 Vive-basisstations, 2 Vive-controllers

(niet meegeleverd)

Prijsvanaf € 880

Deel dit artikel

Lees ook

Eizo FlexScan EV2457

De EV2457 van Eizo richt zich voornamelijk op kantoorwerk, maar kan veel meer dan dat. Vooral het kunnen doorlussen is erg handig.

HP Chromebook 14

De HP Chromebook 14 is een instapmodel met weinig toeters en bellen. En daar is niks mis mee, want dat wat er is, doet netjes wat het moet doen.

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er