Samsung T9 Portable SSD review: tijd voor een upgrade van jouw oude T7

Marco den Teuling
0

Inhoudsopgave

  Samsung heeft zijn usb-ssd op creditcardformaat een upgrade gegeven. Dankzij USB 3.2 Gen 2×2 haalt hij tot 2 GB/s. Meer over de Samsung T9 Portable SSD lees je terug in deze review.

  Samsung T9 Portable SSD review

  Samsung T9 vs T7

  De voorganger van de T9, de T7, is nu al meer dan drie jaar oud. Het grootste verschil is de snellere USB 3.2 Gen 2×2-interface (20 Gbit/s) van de T9. Samsung gebruikt daarvppr de ASMedia-chip ASM2364 in de T9, die PCIe 3.0-ssd’s via vier lanes verbindt. Waarschijnlijk zit hier weer de DRAM-loze Samsung SSD 980 op aangesloten.

  Design & opties

  De rubberen coating van de ssd beschermt tegen vallen van een hoogte tot drie meter, maar is niet waterdicht en trekt vuil en stof aan. De hoofddirectory van de ssd bevat encryptiesoftware voor macOS en Windows, en er is een Android-app beschikbaar in de Play Store. Samsungs ssd-beheersoftware Magician werkt nu ook onder macOS.

  Prestaties

  In de test met grote bestanden haalde de T9 een leessnelheid van 2016 MB/s, terwijl schrijven iets langzamer ging met 1856 MB/s. De snelheid via oudere usb-aansluitingen was naar verwachting, het energieverbruik maximaal 5,6 watt.

  Conclusie Samsung T9 Portable SSD review

  Voordat je de T9 koopt, moet je controleren of je pc het usb-snelheidsniveau 2×2 ondersteunt, want dat is vaak niet het geval. Zo niet, dan raden we aan om de oudere ssd T7 te kopen, die aanzienlijk goedkoper is. Behalve de geteste 1TB-uitvoering is ook een 2TB- en 4TB-uitvoering leverbaar.

  Samsung T9 Portable SSD review: plus- en minpunten

  +Goede prestaties
  +Robuust
  Stofmagneet

  Samsung T9 Portable SSD specificaties

  FabrikantSamsung
  CompatibiliteitWindows, macOS, Android

  Aansluiting

  USB-C, USB 3.2 Gen 2×2
  Afmetingen

  88 x 60 x14 mm

  Gewicht

  122 gram

  Shoplink en prijsCoolblue, vanaf 129 euro voor 1 TB

  (Deze informatie is afkomstig uit c’t magazine)


  Meer van zulke hardware reviews?

  Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

  Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

  Deel dit artikel

  Marco den Teuling
  Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

  Lees ook

  Streamingdienst voor films en series: Netflix, Amazon & co vergeleken

  Behalve Netflix als streamingdienst voor films en series, heb je nu ook Apple TV+, Disney+, Amazon Prime Video en lokale aanbieders. We vergelijken de...

  Beste streaming box of streaming stick voor Netflix, HBO Max en meer

  Netflix, ViaPlay of meer streamen, maar je tv heeft geen (goede) apps? Bekijk de vergelijkende review en kies de beste streaming box.

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er