Financieel functioneel beheerder, De Stichtse Rijnlanden – Houten

c't-partner
0

Zie jij het perfect inrichten van systemen en applicaties als een uitdagende puzzel? Heb jij gevoel voor data, rapportages, structuren én financiële processen?

Mooi, dan gaan wij graag in gesprek met jou! Want wij zoeken ter versterking van het team een:

Financieel functioneel beheerder

32-36 uur | Houten

 

Solliciteer nu

 

Wat jij gaat doen
Jij pakt een regierol als het gaat om de inrichting van financiële processen, verantwoording en registratie in het financiële systeem Oracle EBS en/of in Power BI. Dit doe je in teamverband met twee collega’s, waarbij ieder van jullie eigen taken en aandachtsgebieden heeft. Het team administratie bestaat uit circa 25 collega’s.

Jij kijkt procesgericht, klantgericht en kritisch naar de interne organisatie. Je bent proactief in het oppakken van verbeterkansen en verzilvert samen met collega’s de kansen tot een succes. Vanuit jouw specialistische rol ben je een belangrijke gesprekspartner en denk je mee en faciliteer je de gebruikers.

Je draagt bij aan onze wens: geen (onnodige) bureaucratie, maar wel de zaken op orde zoals het hoort.

In de dagelijkse praktijk zijn je taken:

 • Het uitvoeren van functioneel beheer taken in Oracle EBS en/of de applicatie Power BI.
 • Functioneel beschrijven, begeleiden, implementeren en testen van doorgevoerde wijzigingsverzoeken in de applicatie(s) op functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid.
 • Je zult bijvoorbeeld voor een nieuw investeringsproject het systeem gaan inregelen (structuur, bevoegdheden, urenverantwoording, goedkeuring en rapportages).
 • Je kijkt hoe zaken effectief vastgelegd kunnen worden en helpt de werkwijze binnen het team te verbeteren (onder meer de financiële administratie). Bijvoorbeeld voor het project ‘toekomstbestendig begroten’.
 • Je zorgt voor goed verwachtingsmanagement tussen de diverse interne stakeholders (managers, projectleiders, inkoop, AO/IC beheerder) en externe stakeholders (accountant, specialistisch adviseurs).

Meer van ons weten? Zie voor meer informatie: https://www.werkenbijhdsr.nl/

Wie zijn wij?
De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) is 1 van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. HDSR bestaat uit een algemeen bestuur, een college van dijkgraaf en hoogheemraden en circa 500 medewerkers.

Wat maakt jou succesvol?
Je bent een zelfstandige en leergierige adviseur die verbindt en goed stuurt op wederzijdse verwachtingen. Verder heb / ben jij:

 • een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor niveau (bv. Bedrijfseconomie of ICT);
 • minimaal 3 jaar ervaring in een financieel advies/functioneel beheer functie;
 • interesse om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van administratieve organisatie, financiële processen en functioneel beheer;
 • een verbindende, een proactieve én standvastige collega;
 • ervaring met Oracle EBS en Power BI zijn een pré.

Waar kun je op rekenen?
Bij deze uitdagende functie horen natuurlijk een prima beloning, afgestemd op jouw ervaring en capaciteiten, en goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een salaris tussen € 3.145,- en € 4.347,- bruto per maand (excl. cao verhoging per 1-1-2020) en op basis van een 36-urige werkweek en schaal 10 van onze Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel (SAW).
 • Individueel keuzebudget van 20% dat je naar eigen inzicht kunt inzetten voor bijvoorbeeld het kopen van extra vrije dagen.
 • Een werkweek van minimaal 32 en maximaal 36 uur.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tijd- en plaats onafhankelijk te werken. Wij werken in een flexibel kantoorconcept.
 • Een informele, niet-hiërarchische werksfeer met aandacht voor elkaar, betrokken collega’s en passie bij het werken.
 • Een organisatie waar veel ruimte is voor eigen initiatief en eigen inbreng waar ook wat mee gedaan wordt.
 • Kansen om je binnen ons waterschap te blijven ontwikkelen. Hiervoor is een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,- gereserveerd, dat je in overleg met je leidinggevende binnen 5 jaar kunt inzetten. Binnen HDSR is het talentprogramma de rode draad voor de manier waarop medewerkers hun werk doen. Dit vanuit de filosofie: maak het beste los in jezelf en in elkaar!

Solliciteren of meer weten?
Of wil je meer weten? Voor meer informatie over deze dijk van een baan kun je contact opnemen met  Harry van der Moolen (manager Administratie) via [email protected] en voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Gilian Gratama ([email protected]).

Overtuigd?
Verras ons dan liefst vandaag nog met jouw sollicitatie! Klik op de sollicitatiebutton en solliciteer meteen op de functie van Financieel functioneel beheerder.

Solliciteer nu

Sluitingsdatum is 14 november 2019.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen wij niet op prijs.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

0 Praat mee