Schroef voor M.2-ssd

Daniel Dupré
2

Ik wil een PCIe-ssd installeren in het M.2-ssd-slot van mijn moederbord. Maar in mijn schroevencollectie kan ik geen enkele schroef vinden die er in past. Waar kan ik die krijgen?

schroef M.2-ssd

Je hebt een metrische schroef nodig met een lengte van 3 millimeter met M2-schroefdraad en een relatief grote kop. In principe wordt zo’n schroef bij alle moederborden meegeleverd. Meestal zit hij al op het moederbord geschroefd bij de poort waar de M.2-ssd in gaat.

schroef M.2-ssd

De schoef om een M.2-ssd te bevestigen wordt meestal al door de fabrikant op het moederbord bevestigd of apart meegeleverd.

Als dat niet zo is, zou je kunnen controleren of er een schroefje in een apart zakje is meegeleverd in de doos van het moederbord – mits je die nog hebt. Dergelijke schroeven kun je bij webwinkels kopen, over het algemeen tegen vrij schandalige prijzen: reken al gauw op 5 tot 10 euro waar eventueel nog verzendkosten bovenop komen. Gebruik als zoekterm iets van ‘M.2-ssd-schroef’.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Meer handige tips lees je in c't jan-feb/2021

Meer over

HardwareSSD

Deel dit artikel

Lees ook

Foto’s fullscreen op tv

Ik wil de foto’s op mijn laptop fullscreen op tv laten weergeven. Helaas komen de beeldverhoudingen niet overeen. Ik wil niet al m’n foto’s een voor e...

E-mailaccount overzetten: welke tool?

Ik moet mijn e-mailadres veranderen omdat ik naar een andere internetprovider ben overgestapt. Ik zoek naar een optie om via IMAP een complete back-u...

Interessant voor jou

2 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Ikke
Lezer
Ikke

“…Je hebt een metrische schroef nodig met een lengte van 3 millimeter met M2-schroefdraad en een relatief grote kop…”

Metrisch is o.a. een Europese standaard en M2 is gewoon de dikte van 2 mm. Een zakje/bakje M2 schroefjes/boutjes ( afhankelijk van de ‘bovenkant’ ) kan u in iedere DIY zaak kopen, voor een paar euro. Misschien moet u die qua lengte iets aanpassen, maar die “…5 tot 10 euro waar eventueel nog verzendkosten bovenop komen…” zijn gauw verdiend.
Misschien heeft u nog wat ‘onderdelen’ op zolder, waar zo’n klein schroefje in zit.

Cas
Lezer
Cas

Bij een kringloopwinkel (als ze straks weer open zijn) die ook laptops inneemt of verkoopt kun je heel vaak ook schroeven kopen. Had dit zelf ook 1 keer nodig en kreeg voor 1 euro een enorme zak waar ik jaren mee vooruit kan 😉