Schroef voor M.2-ssd

Daniel Dupré
2

Ik wil een PCIe-ssd installeren in het M.2-ssd-slot van mijn moederbord. Maar in mijn schroevencollectie kan ik geen enkele schroef vinden die er in past. Waar kan ik die krijgen?

schroef M.2-ssd

Je hebt een metrische schroef nodig met een lengte van 3 millimeter met M2-schroefdraad en een relatief grote kop. In principe wordt zo’n schroef bij alle moederborden meegeleverd. Meestal zit hij al op het moederbord geschroefd bij de poort waar de M.2-ssd in gaat.

schroef M.2-ssd

De schoef om een M.2-ssd te bevestigen wordt meestal al door de fabrikant op het moederbord bevestigd of apart meegeleverd.

Als dat niet zo is, zou je kunnen controleren of er een schroefje in een apart zakje is meegeleverd in de doos van het moederbord – mits je die nog hebt. Dergelijke schroeven kun je bij webwinkels kopen, over het algemeen tegen vrij schandalige prijzen: reken al gauw op 5 tot 10 euro waar eventueel nog verzendkosten bovenop komen. Gebruik als zoekterm iets van ‘M.2-ssd-schroef’.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer handige tips lees je in c't 05/2024

Meer over

HardwareSSD

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoonvolume automatisch verandert in zowel Windows 10 en Windows 11. In dit artikel zullen we twee...

Waar moet je op letten bij het kopen van een ssd?

Op dit moment zijn ssd's zeer betaalbaar, met bepaalde exemplaren van 2 terabyte die minder dan 75 euro kosten. Ondanks de vele goede deals is het bel...

2 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
Ikke
Lezer
Ikke

“…Je hebt een metrische schroef nodig met een lengte van 3 millimeter met M2-schroefdraad en een relatief grote kop…”

Metrisch is o.a. een Europese standaard en M2 is gewoon de dikte van 2 mm. Een zakje/bakje M2 schroefjes/boutjes ( afhankelijk van de ‘bovenkant’ ) kan u in iedere DIY zaak kopen, voor een paar euro. Misschien moet u die qua lengte iets aanpassen, maar die “…5 tot 10 euro waar eventueel nog verzendkosten bovenop komen…” zijn gauw verdiend.
Misschien heeft u nog wat ‘onderdelen’ op zolder, waar zo’n klein schroefje in zit.

Cas
Lezer
Cas

Bij een kringloopwinkel (als ze straks weer open zijn) die ook laptops inneemt of verkoopt kun je heel vaak ook schroeven kopen. Had dit zelf ook 1 keer nodig en kreeg voor 1 euro een enorme zak waar ik jaren mee vooruit kan 😉