Pc met drie schermen

Daniel Dupré
0

drie schermen

Ik wil mijn computer gaan voorzien van een tweede scherm, zodat ik met meer overzicht wat prettiger kan werken in mijn thuiskantoor. Ik heb mijn pc echter ook al via HDMI op mijn tv aangesloten, en dan op zo’n manier het pc-scherm en de tv altijd hetzelfde beeld tonen. Welke configuratiemogelijkheden biedt Windows 10 voor drie schermen? Kan ik de desktop uitbreiden naar een extra monitor en toch hetzelfde beeld hebben op de eerste monitor en de tv?

Voordat je een derde monitor koopt, moet je in ieder geval eerst controleren of je op je grafische kaart ook daadwerkelijk drie schermen kunt aansluiten. Zo ja, dan biedt Windows veel manieren om die monitoren flexibel te gebruiken.

Het is mogelijk om drie monitoren zodanig te configureren dat twee ervan hetzelfde beeld vertonen terwijl de derde monitor het bureaublad uitbreidt. De opties die je nodig hebt om dat te doen verschijnen echter pas als er ook daadwerkelijk drie schermen aangesloten zijn. Bij ‘Instellingen / Systeem / Beeldscherm’ moet je één van de twee schermen selecteren die je wilt dupliceren door te klikken op het desbetreffende pictogram in de opstelling.

Pc, drie schermen

Bij Windows kun je met de functies Dupliceren en Uitbreiden drie schermen flexibel combineren.

 

Verderop in het menu, bij ‘Meerdere beeldschermen’, kun je dan de optie ‘Dupliceer bureaublad op 1 en 2’ selecteren als hetzelfde moet worden weergegeven op 1 en 2. De schermen staan daarbij niet in de volgorde waarin je ze hebt aangesloten, maar op poortnummer. Als je niet zeker weet hoe Windows je schermen heeft genummerd, klik je gewoon op Identificeren en dan verschijnt er een corresponderend nummer op elk scherm. Meer daarover kun je lezen in c’t 11/2019 op pagina 38.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

 

Meer handige tips lees je in c't magazine okt/2021

Deel dit artikel

Lees ook

Geen geluid in Hyper-V opgelost

Met Hyper-V van Windows 10 kun je makkelijk virtuele machine maken en draaien. Maar standaard heb je geen geluid. Wij vertellen hoe je met RDP wel gel...

Welke chipset voor Intel Core i-11000 moet je hebben? Een kort overzicht.

Ontdek de verschillen tussen B560, Z590 en andere chipsets voor Intel Core i-11000 zodat je de juiste kiest. Lees de vergelijking en bekijk de tabel.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er