LibreOffice: woordenboek kopiëren

Daniel Dupré
0

In de loop der jaren heb ik een groot aantal technische termen toegevoegd aan de spellingscorrectie van LibreOffice Writer. Is er een manier om die lijst van mijn oude pc naar de nieuwe te kopiëren?

LibreOffice Writer slaat die lijst op in een ‘Gebruikersgedefinieerd woordenboek’. Je kunt dat vinden in je gebruikersmap onder Windows, als het bestand standaard.dic in de map ‘[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\wordbook’.

Om de map AppData in Windows Verkenner te kunnen zien, moet je aangeven dat Verkenner ook verborgen bestanden, mappen of stations weergeeft.

LibreOffice woordenboek kopiëren

Woorden die je tijdens bij spellingscontrole aan het woordenboek toevoegt, slaat LibreOffice op in het bestand standard.dic.

Dan hoef je alleen nog maar het bestand standard.dic van de oude pc te kopiëren naar de corresponderende map van je nieuwe gebruikersaccount op de nieuwe pc. De volgende keer dat je LibreOffice start, zou het automatisch het oude gebruikerswoordenboek moeten gebruiken.

In LibreOffice zitten de overeenkomstige instellingen onder ‘Extra / Opties / Taalinstellingen / Linguïstiek’. Daar kun je ook aparte woordenboeken aanmaken en afzonderlijke vermeldingen daarin wijzigen, bijvoorbeeld om ze te corrigeren.

Meer tips & trucs in c't magazine 8-9/2022

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

FAQ: wachtwoorden, FIDO2 en TOTP

In theorie zijn tweede factoren om je accounts te beveiligen makkelijk te gebruiken: naast het wachtwoord moet je bewijzen dat je iets hebt dat een ge...

Windows bootmenu ontbreekt

Heb je Windows 10 en 11 naast elkaar geïnstalleerd, maar verschijnt er geen bootmenu na het herstarten? Dan kan het zijn dat je timer verkeerd staat i...

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er