LibreOffice: woordenboek kopiëren

Daniel Dupré
0

In de loop der jaren heb ik een groot aantal technische termen toegevoegd aan de spellingscorrectie van LibreOffice Writer. Is er een manier om die lijst van mijn oude pc naar de nieuwe te kopiëren?

LibreOffice Writer slaat die lijst op in een ‘Gebruikersgedefinieerd woordenboek’. Je kunt dat vinden in je gebruikersmap onder Windows, als het bestand standaard.dic in de map ‘[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\wordbook’.

Om de map AppData in Windows Verkenner te kunnen zien, moet je aangeven dat Verkenner ook verborgen bestanden, mappen of stations weergeeft.

LibreOffice woordenboek kopiëren

Woorden die je tijdens bij spellingscontrole aan het woordenboek toevoegt, slaat LibreOffice op in het bestand standard.dic.

Dan hoef je alleen nog maar het bestand standard.dic van de oude pc te kopiëren naar de corresponderende map van je nieuwe gebruikersaccount op de nieuwe pc. De volgende keer dat je LibreOffice start, zou het automatisch het oude gebruikerswoordenboek moeten gebruiken.

In LibreOffice zitten de overeenkomstige instellingen onder ‘Extra / Opties / Taalinstellingen / Linguïstiek’. Daar kun je ook aparte woordenboeken aanmaken en afzonderlijke vermeldingen daarin wijzigen, bijvoorbeeld om ze te corrigeren.

Meer tips & trucs in c't 04/2024

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Is mijn pc geschikt voor Windows 11? Zo kom je daar achter!

Wil je graag je laptop en/of pc upgraden naar Windows 11 vanaf bijvoorbeeld Windows 10? Hiervoor kun je eerst een controle uitvoeren met de PC Health ...

Wat is een normale cpu temperatuur voor mijn pc en/of laptop?

De central processing unit, oftewel de cpu, is praktisch het hart van de pc. De cpu fungeert als de centrale verwerkingseenheid die diverse gegevens v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er