LibreOffice: woordenboek kopiëren

Daniel Dupré
0

In de loop der jaren heb ik een groot aantal technische termen toegevoegd aan de spellingscorrectie van LibreOffice Writer. Is er een manier om die lijst van mijn oude pc naar de nieuwe te kopiëren?

LibreOffice Writer slaat die lijst op in een ‘Gebruikersgedefinieerd woordenboek’. Je kunt dat vinden in je gebruikersmap onder Windows, als het bestand standaard.dic in de map ‘[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\wordbook’.

Om de map AppData in Windows Verkenner te kunnen zien, moet je aangeven dat Verkenner ook verborgen bestanden, mappen of stations weergeeft.

LibreOffice woordenboek kopiëren

Woorden die je tijdens bij spellingscontrole aan het woordenboek toevoegt, slaat LibreOffice op in het bestand standard.dic.

Dan hoef je alleen nog maar het bestand standard.dic van de oude pc te kopiëren naar de corresponderende map van je nieuwe gebruikersaccount op de nieuwe pc. De volgende keer dat je LibreOffice start, zou het automatisch het oude gebruikerswoordenboek moeten gebruiken.

In LibreOffice zitten de overeenkomstige instellingen onder ‘Extra / Opties / Taalinstellingen / Linguïstiek’. Daar kun je ook aparte woordenboeken aanmaken en afzonderlijke vermeldingen daarin wijzigen, bijvoorbeeld om ze te corrigeren.

Meer tips & trucs in c't magazine 4/2023

Meer over

Software

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Chat GPT werkt niet? Zo omzeil je dat Chat GPT niet bereikbaar is!

Wilde je graag Chat GPT gebruiken maar kreeg je de melding 'Chat GPT is at capacity right now'? Het kan vervelend zijn om te horen dat Chat GPT niet w...

Windows microfoon volume verandert automatisch? Zo los je dit op!

Het kan behoorlijk frustrerend zijn wanneer het microfoon volume automatisch verandert in Windows 10 en Windows 11. In deze hotline geven we je twee o...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er