LibreOffice: woordenboek kopiëren

Daniel Dupré
0

In de loop der jaren heb ik een groot aantal technische termen toegevoegd aan de spellingscorrectie van LibreOffice Writer. Is er een manier om die lijst van mijn oude pc naar de nieuwe te kopiëren?

LibreOffice Writer slaat die lijst op in een ‘Gebruikersgedefinieerd woordenboek’. Je kunt dat vinden in je gebruikersmap onder Windows, als het bestand standaard.dic in de map ‘[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\wordbook’.

Om de map AppData in Windows Verkenner te kunnen zien, moet je aangeven dat Verkenner ook verborgen bestanden, mappen of stations weergeeft.

LibreOffice woordenboek kopiëren

Woorden die je tijdens bij spellingscontrole aan het woordenboek toevoegt, slaat LibreOffice op in het bestand standard.dic.

Dan hoef je alleen nog maar het bestand standard.dic van de oude pc te kopiëren naar de corresponderende map van je nieuwe gebruikersaccount op de nieuwe pc. De volgende keer dat je LibreOffice start, zou het automatisch het oude gebruikerswoordenboek moeten gebruiken.

In LibreOffice zitten de overeenkomstige instellingen onder ‘Extra / Opties / Taalinstellingen / Linguïstiek’. Daar kun je ook aparte woordenboeken aanmaken en afzonderlijke vermeldingen daarin wijzigen, bijvoorbeeld om ze te corrigeren.

Meer tips & trucs in c't magazine mei/2021

Meer over

Software

Deel dit artikel

Lees ook

RAM geheugen bijplaatsen – hoeveel geheugenmodules kan ik toevoegen?

Voor RAM geheugen bijplaatsen moet je weten hoeveel vrije geheugenslots er nog zijn. Op deze manier zie je dat zonder de computer open te schroeven. 

Google Stadia op Mac in 4K

Ik heb een iMac en wil graag gamen in 4K via het Stadia-gamestreamingplatform. De games draaien echter alleen in full-hd-resolutie. Kan ik daar iets a...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er