Google gegevens lokale back-up maken

Marco den Teuling
0

Ik heb bij Google ontzettend veel gegevens staan die over allerlei diensten staan verspreid: Google Foto’s, Gmail, YouTube enzovoort. Is er een manier om die Google gegevens te back-uppen? Het zou mooi zijn als ik al mijn foto’s in één keer van Google Foto’s kan downloaden, mijn mailberichten kan bewaren enzovoort.

Google gegevens downloaden back-up Google Foto lokaal lokale kopie back-uppen

 

Google biedt die optie wel, maar heeft hem goed verstopt. Je kunt zelfs alle opgeslagen bestanden samenvoegen tot één zipbestand en dat downloaden. Bij https://takeout.google.com staat een lijst met bestanden van allerlei Google apps die je kunt selecteren om te downloaden, zoals Google Foto’s, Gmail, Hangouts, Drive, YouTube, Chrome-profielen, en ga zo maar door. Als je niet bent ingelogd, moet je uiteraard eerst inloggen met je Google accountgegevens (hetzelfde als voor Gmail en andere Google-diensten). Het zal je misschien nog verbazen wat voor gegevens er allemaal staan op deze pagina.

Via de pijltjes bij sommige onderdelen kun je specifieke gegevens binnen een groep selecteren, bijvoorbeeld alleen specifieke gegevens uit de Chrome-browser of bepaalde mappen uit Drive. Ook kun je hiermee bij sommige gegevens de bestandsindeling aanpassen.

Je geeft aan welke je in een zipfile wilt zetten. Afhankelijk van de hoeveelheid data die je bij Google hebt staan, duurt dat vervolgens een tijdje, waarna je een e-mailtje krijgt met de mededeling dat je zipbestand klaarstaat om te downloaden. Bij veel data worden de gegevens over meerdere zip-bestanden verdeeld.

Meer tips, workshops en reviews in c't magazine. Nieuwste uitgave: c't magazine nov/2021

Deel dit artikel

Lees ook

UEFI BIOS instellen – via een snelkoppeling vanuit Windows

Heb je problemen met het UEFI BIOS instellen omdat je er niet in komt? Met deze tips of een snelkoppeling vanuit Windows lukt het wel.

Wachtwoord van pdf halen – zonder omwegen met Linux

Soms krijg je een pdf met belangrijke ge­gevens die beveiligd is met een wachtwoord. Als je bang bent dat je het wachtwoord vergeet, kun je dat snel v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er