Gastnetwerk blokkeren voor kinderen

Redactie
1

Mijn kinderen mogen slechts een beperkte tijd van de wifiverbinding gebruik maken, maar ze hebben ontdekt dat ze ook via het gastnetwerk van de Fritzbox online kunnen gaan. Is er een mogelijkheid om de toegang van mijn kinderen tot het gastnetwerk te blokkeren?

Bij ‘Internet / Filters / Toegangsprofielen’ kun je de toegang tot het gastnetwerk voor de profielen van je kinderen verbieden door eenvoudigweg een vinkje te plaatsen.

Ze kunnen de tijdslimiet dan niet meer omzeilen, totdat zij natuurlijk ontdekken dat ze het MAC-adres van de wifi-interface op hun laptop kunnen wijzigen en als nieuwe gebruiker toch internet op kunnen.

Omzeilen wijzigen MAC-adres voor toegang gastnetwerk

De MAC-adres-wijzigen-truc kun je op de volgende manier verhinderen: maak eerst een nieuw profiel aan zonder beperkingen dat Internet (of zoiets) heet. Wijs dat toe aan alle apparaten die te allen tijde toegang tot internet moeten hebben.

Verander dan de tijdsperiode voor het Standaard-profiel in ‘nooit’ en verbied gasttoegang voor dat profiel ook.

hotline Fritz wifitoegang blokkeren gastnetwerk

Bestaande profielen kun je eenvoudig toegang tot het gastnetwerk van de Fritzbox ontzeggen door een vinkje te zetten.

Dat betekent dat nieuwe apparaten voorlopig geen internettoegang hebben, maar pas nadat het profiel toegewezen is. Je moet dan ook je gasten dan wel eerst toegang verschaffen, maar dan kunnen je kinderen niet meer in het geniep zich een weg om de tijdslimiet heen banen.


Meer tips en trucs of artikelen over wifi lezen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de c't nieuwsbrief en ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

 

Meer over

RoutersWifi

Deel dit artikel

Lees ook

Asus ZenWifi AX mesh-wifi

Het ZenWiFi AX mesh-systeem van Asus zorgt niet alleen voor supersnel internet overal in huis, maar kan je lokale netwerk als router ook tot in detail...

Aruba Instant-On wifi-AP’s

Aruba wil met de Instant-On-Access-Points supersimpel wifi bieden. Start de app, zoek het accesspoint, tik een paar keer voor de instellingen en klaar...

1 Praat mee
avatar
  Abonneer  
nieuwsteoudste
Laat het mij weten wanneer er
C. Beerse
Lezer
C. Beerse

Als jou eigen kinderen geforceerd/technisch van het wifi netwerk af geknikkerd worden en ze de route via het gast netwerk zelf vinden, dan moet je ze daar om te beginnen voor belonen. Hulde dat ze zelf die route hebben gevonden. De volgende stap is nadenken over de opvoeding: Goed dat ze zelf hun weg hebben gevonden in de techniek. Nu daar nog bewust en netjes gebruik van maken. Dat kan je ook kleine kinderen heel goed leren, je leert ze immers ook netjes eten, tanden poetsen, veters strikken en fietsen. Dan moet je ze ook leren wanneer ze wel en… Lees verder »