Google wil AI-tools voor Raspberry Pi ontwikkelen

Redactie
0

Google probeert via de Raspberry Pi Foundation in contact te komen met ‘makers’ om er achter te komen welke onderwerpen belangrijk zijn bij de verdere ontwikkeling van machine-learning (AI).

In de enquête wordt gevraagd naar het gebruik van bepaalde technieken, van 3D-printing en wearables tot robotica en domotica. De duur is afhankelijk van je antwoorden. Hoe meer onderwerpgebieden je kiest, des te groter het aantal vragen wordt. De resultaten zullen later gepubliceerd worden.

Google enquête

Met een enquête probeert Google er achter te komen wat de Raspberry Pi-community nodig heeft.

TensorFlow

Een van de centrale Google-projecten die al voor de Raspberry Pi beschikbaar zijn, is TensorFlow. Die onder de Apache-licentie uitgebrachte bibliotheek kan onder andere gebruikt worden voor spraakherkenning en deep-learning. TensorFlow is bijvoorbeeld voor het project DeepDream gebruikt. In december kwam Google nog met Android Things, een eigen platform voor het Internet of Things, dat bijvoorbeeld op de Raspberry Pi 3 gebruikt kan worden.

Meer over

AIGoogle

Deel dit artikel

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Flink besparen op internet en tv met deze Delta aanbieding voor glasvezel

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er