Logitech C920 webcam is onscherp

Daniel Dupré
0

Ik heb een Logitech C920 webcam met een autofocusmogelijkheid, maar dat leidt altijd tot wat onscherpe beelden. Meestal stelt de autofocus scherp op de achtergrond en niet op mij. Als ik de autofocus uitzet en de camera handmatig instel, ziet alles er goed uit. Wat gaat er mis?

Logitech C920 webcam autofocus

De fout zit in de optica van de camera. Waarschijnlijk heeft Logitech het focuspunt bij deze serie fabrieksmatig verkeerd ingesteld. Je kunt de camera omruilen of proberen het focusprobleem zelf te corrigeren.

Verwijder daarvoor eerst de twee met rubber beklede plastic afsluitingen links en rechts aan de onderzijde van de camera. Daaronder zitten twee kleine schroefjes die je moet losdraaien. Als je dat gedaan hebt, wrik dan de microfoonomhullingen aan weerszijden los met een platte plastic spatel. Dat vereist enige kracht en gevoel. Daaronder zitten aan beide zijden weer twee kleine schroeven. Die kunnen zeer strak aangedraaid zitten. Gebruik een goed passende, hoogwaardige schroevendraaier om ze los te maken, anders draai je de schroeven snel kapot.

Als je alle schroeven hebt losgedraaid, kun je het kapje van de camera verwijderen. In het midden zie je de lens van de camera. Aan de buitenkant zitten vier plastic nokjes. Draai de lens een kwartslag met de klok mee. De plastic nokjes helpen je bij de oriëntatie. In het begin is het misschien een beetje moeilijk om te draaien, omdat Logitech de lensmechanica aan elkaar lijmt. Controleer vervolgens op je pc of de correctie voldoende was. Zo niet, draai dan de lens nog iets verder tot hij correct scherpstelt. Zet de camera vervolgens weer in elkaar.

Bekijk hier een video die laat zien hoe je het probleem met de autofocus van de Logitech C920 webcam zelf kunt verhelpen:

 

 

Houd er overigens wel rekening mee dat als je de correctie zelf uitvoert, je garantie waarschijnlijk zal vervallen.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer handige tips lees je in c't 07/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Externe schijf wordt niet herkend door Windows? Zo los je het op!

Soms wordt een externe usb-schijf niet (meer) door Windows gezien. Probeer de volgende stappen om het probleem te verhelpen.

Tien superhandige Microsoft PowerToys tools die Windows verbeteren

In dit artikel lees je meer over wat je met Microsoft PowerToys kunt doen, hoe je het installeert en welke tools echt superhandig zijn om te gebruiken...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er