Speciale schermformaten, universele docking stations, geïntegreerde privacyfilters – er is veel veranderd in laptopland. We gaan in op de stand van zaken en geven informatie die je nodig hebt als je een laptop kopen wilt. Waar moet je op letten bij een laptop kopen voor (thuis)werk en zakelijk gebruik?
(Zie ook het eerste deel over processors en tweede deel over scherm en graphics)
Als je op zoek bent naar een computer, neig je misschien naar een laptop. Die kun je gebruiken op je bureau of in een vergaderkamer, meenemen naar klanten en je kunt er ook thuis overal mee gaan zitten voor werk of privégebruik. En als je hem niet nodig hebt, klap je hem lekker dicht en berg je hem op. Het is verder een compleet systeem, waarbij je met één partij contact hebt bij defecten of problemen: de fabrikant (of in eerste instantie de verkoper).
Het aanbod aan laptops is echter enorm en prijzen variëren van minder dan 500 tot meer dan 5000 euro. In dit koopadvies willen we je door de keuzejungle gidsen en helpen je persoonlijke eisen en wensen om te zetten in hardware. Zo hoef je niet onnodig veel budget te spenderen.
In eerdere delen van ons koopadvies hebben we bekeken welke processors voor laptops er zijn en hoe het zit met scherm en graphics. Maar gangbare kantoorwerkzaamheden zoals documenten of spreadsheets bewerken of het opvragen van websites stellen geen bijzondere eisen aan een laptop. In dit deel gaan we in op zaken die een rol spelen bij zakelijk gebruik. Waar moet je op letten als je de laptop wilt gebruiken als werk-pc?