De StudioBook Pro heeft een groot 17inch-scherm, maar is gezien het schermformaat nog redelijk portable. Dankzij dunne schermranden zijn de buitenmaten beperkt gebleven tot 38,2 bij 26,5 centimeter. Zeker gezien de krachtige hardware vallen ook de dikte en het gewicht erg mee, met respectievelijk 2,82 cm en 2,5 kg. De laptop is nog aardig portable, al hoort er nog wel een flinke 280W-netadapter bij.
Boven het scherm zit een normale webcam, die dus niet voor de Windows-aanmelding gebruikt kan worden. Voor snel een eenvoudig aanmelden in Windows of andere toepassingen vind je rechts naast de touchpad een vingerafdrukscanner. Die werkt vlot en betrouwbaar.
Het verlichte toetsenbord beslaat bijna de hele breedte van de laptop en omvat een numeriek toetsenblok. Het tikt aardig en als je erop los typt valt ook op hoe stevig de StudioBook aanvoelt. Prettig is dat de pijltoetsen niet zoals vaak bij laptops in één rij zijn gepropt, maar alle pijltoetsen een fatsoenlijk formaat hebben. Boven het toetsenbord vind je nog een aan-/uitknop en onder het toetsenbord het iets naar links geplaatste touchpad. Deze ScreenPad dient tevens als ingebouwd tweede scherm. Zeker voor de doelgroep is dit handig om bijvoorbeeld paletten, toolboxes, previews of andere vensters apart neer te kunnen zetten.
Links de 16-inch MacBook Pro, rechts de StudioBook Pro (met onder het toetsenbord de ScreenPad).
Naast de nieuwe 16-inch MacBook Pro valt de 17-inch StudioBook een stuk groter uit. Het matte scherm van de StudioBook is uiteraard groter dan het glanzende scherm van de MacBook, qua schermranden verschillen ze weinig. Het toetsenbord is bij Apple een stuk kleiner (maar wel beter dan bij voorgaande MacBook Pro’s) met luidsprekers aan weerszijden. De MacBook heeft vergeleken met de StudioBook een veel grotere touchpad, maar op een bureau zullen sommige gebruikers toch de voorkeur geven aan een muis of ander invoerapparaat. Aansluitingen daarvoor heeft de StudioBook in elk geval genoeg, zoals je verderop kunt lezen.