Door met je account in te loggen kun je de livebeelden bekijken of de opnames die eerder zijn gemaakt. Na het aanmaken van een account krijg je een maand gratis cloudstorage om tot 7 dagen beelden terug te kijken. Dat gaat dan alleen om video’s op basis van triggers als beweging en geluid.
Die gratis maand vervalt vanzelf en 7 dagen na je laatste opname worden je beelden permanent verwijderd. De betaalde storage is geen verplichting, en er zijn voldoende alternatieven om je beelden lokaal op te slaan op de MicroSD-kaart, NVR, NAS of een (eigen) FTP-server.
De lokale opslag op de MicroSD-kaart is bereikbaar via FTP, via poort 50021 in plaats van 21. Dat was even zoeken, want dat stond nergens gedocumenteerd. De lokale opslag is ook bereikbaar via de app en VMS.

Dankzij de IR-leds valt er ook met minder licht nog genoeg te zien.
Met het programma Foscam VMS duik je dieper in de mogelijkheden van de camera. Daarmee stel je makkelijk een mailserver en bijbehorende alerts in, een vast ip-adres, de instellingen voor de videostream en een FTP-server als je je beelden daar wilt gaan parkeren. Ook de pan- en tiltsnelheid van de camera is daar mee in te stellen.
De camera beweegt vrijwel geruisloos en kan op eigen houtje bewakingsrondjes lopen. Bedienen kan ook via de online omgeving myfoscam.com. Dankzij de integratie met Google Assistant en Amazon Alexa kun je met spraakbediening livebeeld laten zien op ondersteunde schermen en via Google Cast zelfs gewoon op je tv.
Het camerabeeld met QHD-resolutie werd als prima ervaren. Een optische zoom (4x) is bij een dome-buitencamera een gewild extraatje. De beeldkwaliteit van de nachtopnames werd als matig aangeduid, alhoewel WDR wel voor verbetering kan zorgen.